Son günlerde Nürnberg ve çevre kasabalar Dietenhofen ve Lauf camilerine gönderilen tehdit ve hakaret içeren mektuplar nedeniyle Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (TGMN) geçmiş olsun ve dayanışma ziyaretleri gerçekleştirdi. TGMN, Alman medyası, belediye başkanları, eyalet ve federal milletvekilleri ile temas kurarak olayın Alman kamuoyunda yankı bulmasını sağladı.
#DietenhofenLucca’nın ekibine gastronomi direktörü ve yönetici şef olarak Ralph Sason atandı; birliktelikleri uzun vadeli olursa bana göre markaya katabileceği çok fazla şey var. Şehrin bir başka klasiği Zuma da kışa menüsünde yeniliklerle girdi. Ton balığının yağlı karın bölgesiyle hazırlanan ‘otoro sandviç’ bence menüye yeni girenlerin yıldızı. Six Senses Kocataş Mansions içindeki Toro Latin Gastro Bar da kış sezonu için menüsünü yenileyenlerden...
#Ebru ErkeYeşil sahalarda rüzgâr gibi estik, okçularımız attığını vurdu, denizleri aştık, kadın voleybolcularımıza dünya selam durdu… Yüzmeden badmintona, güreşten basketbola, okçuluktan atletizme madalyaları arka arkaya sıraladık. 2023 yılında her branştan sporcularımız yüzümüzü güldürdü, göğsümüzü kabarttı. Öyle anlar oldu ki tüm Türkiye’nin kalbi onlarla attı. Avrupa, dünya şampiyonlukları yaşadık, olimpiyatlara katılma hakkı kazandık. Uluslararası yarışmalarda defalarca marşımız çalındı. Sporcularımız adeta Cumhuriyet’in 100’üncü yaşını sahalarda kutladı.
#Cumhuriyet“Bunaltıcı sıcaklar kalbinizi bunaltmasın” diyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, “Sıcaktan kaçarken klimanın olumsuz etkilerine de dikkat edelim. Klimanın önünde uzun süre durmayalım. Sıcaktan klimalı ortama girdiğimizde ortamın sıcaklığını kademeli bir şekilde düşürelim” uyarısı yaptı.
#Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin BozbaşBiliminsanlarına göre şu anda dünyanın neredeyse var oluşundan beri en sıcak yaz ayını yaşıyoruz. Dayanılmaz sıcaklar sağlımız için büyük tehdit. Peki bu havaları zarar görmeden nasıl atlatmalı, sıcağa karşı ne önlemler almalı? Uzmanlar Hürriyet için yanıtladı... Öte yandan Sağlık Bakanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları sıcak havanın olumsuzluklarına karşı uyardı. Yapılan uyarıda "Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Mecburen dışarı çıktığınız durumlarda gölge yerleri tercih edin ve dışarıda uzun süre kalmamaya dikkat edin." denildi.
#Hava SıcaklıklarıTürk eğitiminin en köklü kurumlarından biri oşan Pertevniyal Lisesi’nin kuruluşunun 150. Pertevniyal Spor Klübünün 60. yılı onuruna dün İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen ve TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya’nın da hazır bulunduğu Pertevniyal Koşusu’nu Mert Çelik’in sahibi olduğu Vizigot isimli at jokeyi Berkant Gökçe ile kazandı.
#Pertevniyal KoşusuZaman kısıtlaması olmadan sofraya kurulmak, usul usul, tadını çıkara çıkara yemek tatilde olmanın en güzel yanlarından biri... Jürimiz geçen hafta en sevdikleri yol üstü lezzet duraklarını anlatmıştı, bu hafta sıra Ege ve Akdeniz’deki kahvaltı mekânlarında... Ev yapımı ekmeklerden kuru domatesli-biberiyeli tereyağına, otlu tepsi böreğinden poşe yumurtaya tadanı mutlu etmesi garanti önerilerimiz var.
#KahvaltıMalum, bayram ikramlarının başrolünde tatlılar var. Tatlı kültürümüz dünyada söz sahibi olacak kadar geniş bir yelpazeye sahip; meyveliler, hamurlular, helvalar, lokumlar, macunlar, şekerlemeler... Seçenekler bu kadar çok olunca tatlıcılarımıza da ayrı parantez açmak gerek. Gelin, bugün iki ayrı hikâyeyle damaklarımızı daha da tatlandıralım...
#KazandibiZiyaret etmeyi çok sevdiğim ve özlediğim salaş bir lokanta… Yıllardır kalitesini hiç bozmadan, nohut mayalı ekmekle o lezzetli kumruyu yapan bir başka dükkân… Çibörek, mantı ve pişi işinde usta bir aile işletmesi… Çeşit çeşit sakatatı başarıyla sunan bir diğeri… Son zamanlarda İzmir’de tattığım ve damağımda iz bırakan lezzetlere bakalım…
#İzmirGirne’nin 90’ına merdiven dayamış bittacısı Hatice Teyze, adanın en iyi kahvaltısını hazırlayan Lefke’deki Argonya ile adını adanın antik güzelinden alan Swan of Soli… Yerel üretimi yücelten geleneksel tatları yaşatmaya devam eden adreslerin başına Girne’deki Bellapais Garden’ı da ekleyin. İşte KKTC’de az ama öz bir yöresel lezzet rotası.
#GastronomiHEM tarımda hem gıdada artık radikal söylemlerin ve çözüm arayışlarının zamanı... Sürekli aynı şeyleri konuşmanın, daha doğrusu popülizmin hiçbir işe yaramadığı apaçık ortada. Bu gerçeğin farkında olan İzmir Tarım Grubu (İTG), “Havza Sorunları Etkinlik Dizisi” çalışmaları çerçevesinde dikkat çeken faaliyetlere imza atmaya başladı.
#1Bir haftalık ara tatilde mutfaktan çıktım, Bursa’ya bir aile gezisi planladım. Öyle nefis şeyler yedik içtik ki sizlerle de paylaşmak istedim. Önerilerimden sonra, süt helvası ve tahanlıdan ilk kez yiyenleri çok şaşırtan cantığa, yoğurtlu döner kebabından pideli köftesine siz de Bursa’yı adım adım gezmek isteyeceksiniz.
#Süt Helvası