Bugün neler oldu?

Hp

Güncelleme Tarihi:

Hp haberleri sayfasında Hp hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3097 Hp haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Hewlett-Packard Şirketi, kısaca HP, merkezi ABD'de Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan çok büyük bir uluslararası şirkettir. Bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisidir. Ayrıca yazılım ve hizmet sağlayıcısıdır.

HP, 1939 yılında Bill Hewlett ve Dave Packard tarafından bir test ve ölçü cihazları üretici şirketi olarak kurulmuştur. İlk ürünü Model 200A ismindeki hassas ses osilatörü idi. İlk kişisel bilgisayar olan Hewlett-Packard 9100A'yı 1968 yılında üretmiştir. Daha sonra, 1970'li yıllarda hesap makinesi, 1980'li yıllarda inkjet, laser yazıcı ve tarayıcı, 1990'lı yıllarda masaüstü, dizüstü ve sunucu bilgisayarları üretimine başlamıştır.

2002 yılında Compaq şirketi ile birleşen HP şirketi, ayrıca HP-UX, Tru64 ve OpenVMS işletim sistemleri; PA-RISC, IA64 ve Alpha mikroişlemcilerini; HP 9000 ve ProLiant sunucu ve iş istasyonlarını ve OpenView gibi yönetim yazılımları üretmektedir.

Compaq ile yapılan birleşmenin organizasyon anlamında yeterince hazmedilememesi ve hedeflenen performansın ortaya konulamaması sonucu, HP'nin CEO'su Carly Fiorina, 2005 yılı başında hissedarların talebi doğrultusunda görevinden ayrılmak durumunda kalmıştır. 2005 yılında şirketin başına CEO olarak Mark Hurd gelmiştir. Mark Hurd'un bu görevinden ayrılmasından sonra da 2011 yılından itibaren yeni CEO Meg Whitman olmuş ve şirket halen onun yönetimindedir.

Hp haberleri

DAHA FAZLA #HP HABERLERİ

Hp’a ait tüm site haberleri