EKSTRA
MENÜ

Helva

Helva ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Helva haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.489 Helva haberi bulunmuştur.

Helva Haberleri

Trafik en çok onlara yarıyor Kazandıkları paraya inanamayacaksınız

Trafik en çok onlara yarıyor! Kazandıkları paraya inanamayacaksınız

İSTANBUL’da trafiğin yoğun olduğu saatlerde su, simit, kağıt helva hatta şarj kablosu satan seyyar satıcılar günlük 100-150 lira kazanıyor. Özellikle mesai çıkışlarında satış yapan seyyar satıcılar hem trafiği hem de kendi canlarını tehlikeye atıyor. Kabahatler kanununa göre kendilerine 154 lira ceza kesilse de otoyollarda satışlara devam ediyorlar.

5.01.2020Ekonomi
Tatlıcı Salih ustanın vazgeçilmezi haşhaş oldu

Tatlıcı Salih ustanın vazgeçilmezi haşhaş oldu

Afyonkarahisarlı tatlı ustası Salih Sayır kek, revani, helva, muhallebi, lokma ve baklavaya katılan haşhaşı şimdi de halka tatlısı yapımında kullanıyor.

Kdz. Ereğlide 10 ton hamsi aynı sofrada paylaşıldı

Kdz. Ereğli'de 10 ton hamsi aynı sofrada paylaşıldı

"2002 metre en uzun mangal" ödüllü Kdz. Ereğli Hamsi Festivali 5 yıl aradan sonra yeniden yapıldı. Ereğli ve çevre illerden gelen on binlerce vatandaş Karadeniz ezgileri eşliğinde mangalda-tavada hamsi yedi, horon tuttu. Hamsi Festivali’nin Ereğli’nin bir geleneği haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “En iyi hamsi Kdz. Ereğli’de yenir” dedi, festivalin onur konuğu olan öğretmenlere çiçek takdim etti.

24.11.2019Gündem
Anadoludan yemek hikayeleri

Anadolu'dan yemek hikayeleri

Yazar ve yemek şefi Ömür Akkor, Malezya'daki Yönetim ve Bilim Üniversitesi (MSU) öğrencilerine Anadolu mutfağının tarihini anlattı.

20.11.2019Keyif
Nejat Uygur anıldı

Nejat Uygur anıldı

Usta sanatçı Nejat Uygur, ölümünün 6’ncı yılında Bilecik Tiyatro Günleri’nde anıldı.

20.11.2019Keyif
Bu helvayı yiyen kışın üşümüyor

Bu helvayı yiyen kışın üşümüyor

Ordu’nun yöresel lezzetlerinden olan ‘cevizli helva’ sağlık açısından büyük önem taşıdığı gibi kış aylarında sıcak tuttuğundan büyük ilgi görüyor. Yapılması ve kıvama gelmesi 3 gün süren helva, turistlerin de ilgisini çekiyor.

Osmanlı tatlıları İtalyanları büyüledi

Osmanlı tatlıları İtalyanlar'ı büyüledi

Geleneksel Osmanlı tatlıları, İtalya’nın başkenti Roma'da düzenlenen etkinlikle İtalyanlara tanıtıldı.

13.11.2019Keyif
Bozkırın  başkentinin  lezzetleri

Bozkırın başkentinin lezzetleri

İki ay önce açılan Odunpazarı Modern Müzesi (OMM), Eskişehir’e gitmek için yeni bir bahane oldu. Anadolu’nun dinamik kenti gezilecek, görülecek pek çok fırsat sunarken lezzet peşinde koşanlar için de ilginç keşifler barındırıyor.

10.11.2019Seyahat
İrmik helvası nasıl yapılır Sütlü irmik helvası tarifi (videolu)

İrmik helvası nasıl yapılır? Sütlü irmik helvası tarifi (videolu)

İrmik helvası büyük küçük herkesin severek tükettiği tatlılardan biri. Kışın sıcak çikolata, yazın ise dondurmayla sunulan irmik helvası, dini günlerde de sıklıkla yapılır ve dağıtılır. Basit bir lezzet gibi görülen irmik helvasını yaparken en önemli nokta irmiği kavurma ve şeker dengesidir. Peki, irmik helvası nasıl yapılır, irmik helvası yapımında nelere dikkat etmeli? İşte, sütlü irmik helvası tarifi…

Anadolu Mutfağı, 13 bin yıllık öyküsüyle Londra’ya taşındı

Anadolu Mutfağı, 13 bin yıllık öyküsüyle Londra’ya taşındı

‘Bir Tutam Anadolu - A Pinch of Anatolia’ projesi, Anadolu’nun 13 bin yıllık mutfağından çıkan enfes lezzetleri Londra’ya taşıdı. Muhteşem lezzetlerin sunulduğu etkinliğe İngiltere’de yaşayan ünlü şefler, gurmeler, yemek bloggerları ile gastronomi yazarları katıldı.

24.10.2019Avrupa
Umaç helvası nasıl yapılır İşte kolay umaç helvası tarifi ve malzemeleri

Umaç helvası nasıl yapılır? İşte kolay umaç helvası tarifi ve malzemeleri

Kars mutfağına ait olan umaç helvası, genellikle bölgede kış aylarında yapılıyor. Lezzeti ile damakta enfes tat bırakan umaç helvası, süt, yoğurt, tereyağı gibi basit malzemeler ile hazırlanıyor. Sizler de eve gelen misafirleriniz ya da tatlı krizleriniz için bu lezzeti hazırlayabilirsiniz. Peki, umaç helvası nasıl yapılır? İşte, kolay umaç helvası tarifi ve malzemeleri.

Sonbaharın başkenti  Kastamonu

Sonbaharın başkenti Kastamonu

Anadolu’nun tarihi yerleşim birimlerinden Kastamonu, Osmanlı Dönemi’nde önemli bir eyalet, Milli Mücadele yıllarında stratejik bir lojistik üssü ve Cumhuriyet Dönemi’nde devrimlerin öncüsü olan bir kentti. Bugünse hem bu dönemlerin izlerini taşıyan bir anıt şehir olarak hem de olağanüstü doğası ve lezzetli yemekleriyle insanı büyülüyor. Üstelik Batı Karadeniz’deki komşularına kıyasla daha bakir. Halkı, durumdan memnun. Bu kadar güzelliğe şaşıran, benim gibi çok ziyaretçi olduğunu söyleyip bıyıkaltından gülüyorlar. Sırlarını paylaşıyor gibi olmamayım ama en güzel zamanı da sonbaharmış! İşte adım adım Kastamonu’da görmeniz, yapmanız ve tatmanız gerekenler...

30.09.2019Seyahat

Falcao'nun eşi şaşkına döndü: "Aman Allah'ım, bu çok iyi"

Radamel Falcao’nun şarkıcı eşi Lorelei Taron dün geleneksel lezzetlerimizi tattı. Tahinli helva ile gözlemeye bayıldı. Galatasaraylı taraftarlar da yengeye "Afiyet olsun yenge!" mesajını yolladı.

16.09.2019Futbol
Şakamı burada yapar balık pazarında ciddi takılırım

Şakamı burada yapar balık pazarında ciddi takılırım

Balık mevsimi açılınca bende bir mutluluk ki sormayın gitsin. ‘Limon sıkılırmış sıkılmazmış’a da çok takılmadan tezgâhları arşınladım. Şaka yapmayan müşteri olduğum için indirimi de havada kaptım. Mehmet İren-ŞÖYLE BİR HAVA ALMAYA ÇIKTIM

15.09.2019Hürriyet Pazar
İlk kez 87 yıl önce üretildi... O günden bu yana aynı lezzetle devam ediyor

İlk kez 87 yıl önce üretildi... O günden bu yana aynı lezzetle devam ediyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 87 yıl önce açılan iş yerinde leblebili helva yapan Ayhopa ailesi, tatlı sevenleri bir asırdır aynı lezzetle buluşturuyor.

13.09.2019Nerede Ne Yenir
Sziget2019 Başlıyor

Sziget2019 Başlıyor!

Dünyanın dört bir yanından müzik, sanat ve eğlence tutkunlarını biraraya getiren Sziget Festivali başlıyor!

İrmik Helvası | Mucize Lezzetler

İrmik Helvası | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde İrmik Helvası var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)

Sözünü tuttu

Sözünü tuttu

Seda Sayan, “O Ses Türkiye” finalistlerinden Sergio Gürlek’e verdiği düet sözünü tuttu, önceki gün stüdyoya girdi. İkili, “Keten Helva”yı rock tarzında yorumladı.

23.07.2019Televizyon
Sasa ‘petrokimya’ya 7 yabancı talip

Sasa ‘petrokimya’ya 7 yabancı talip

Erdemoğlu Holding’in 2015’te bünyesine kattığı Türkiye’nin önde gelen polyester üreticilerinden biri olan Sasa’nın Adana Yumurtalık’ta gerçekleştireceği petrokimya yatırımına 7 yabancı şirketten ortaklık teklifi geldi.

11.07.2019Ekonomi
Ünlü sanatçıya veda

Ünlü sanatçıya veda

Kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Mavi Işıklar grubunun kurucusu ve solisti 73 yaşındaki Nejat Toksoy, son yolculuğuna uğurlandı.

10.07.2019Magazin
Mavi Işıkların solisti Nejat Toksoy hayatını kaybetti

Mavi Işıklar'ın solisti Nejat Toksoy hayatını kaybetti

Bir dönemin efsane grubu Mavi Işıklar'ın solisti Nejat Toksoy 73 yaşında hayatını kaybetti. Nejat Toksoy, bir süredir kanser hastalığıyla mücadele ediyordu. Kızı 2010 yılında Derya Toksoy'u kanserden kaybeden usta ismin eşi Leyla Balaban da aynı yıl vefat etmişti.

9.07.2019Magazin
Vanda terör operasyonu

Van'da terör operasyonu

VAN'ın Başkale ilçesinde, jandarmanın PKK/KCK'lı teröristlere yönelik düzenlediği operasyonda, araziye gömülü yaşam malzemeleri ele geçirildi.

21.06.2019Gündem
Yoldan çıkaran duraklar: Ankara-Bodrum Denize giden yol, tarihten geçiyor...

Yoldan çıkaran duraklar: Ankara-Bodrum! Denize giden yol, tarihten geçiyor...

Bu hafta ‘Yoldan Çıkaran Duraklar’ serimizde, Doğan Burda Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen ve Tat dedektifi Sinan Hamamsarılar’ın katkılarıyla Ankara-Bodrum rotası var. 720 kilometrelik otoyol, farklı medeniyetlerden izler taşıyan bir zaman yolculuğu hattı gibi. Denize giden yolda karşınıza çıkacak bu 11 lezzet, tarih ve doğa durağı sizi şaşırtacak.

3.06.2019Seyahat
Çukurovanın bayram şekeri Cezerye

Çukurova'nın "bayram şekeri" Cezerye

Adana'da geleneksel tatlılardan havuç ve şekerin karıştırılıp çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen cezerye, Ramazan Bayramı öncesinde ilgi görüyor.

2.06.2019Ekonomi
Beton, köpük, met, koz, çekme... Aralarında 665 yıllık lezzetler var

Beton, köpük, met, koz, çekme... Aralarında 665 yıllık lezzetler var

Adeta helva zengini olan Türkiye'de beton, kağıt, süt, köpük, tel, yaz, bitli, met, koz, köpük, çekme, tel, irmik, un, peynir, Pazaryeri helvası gibi yörelere göre farklılık da gösteren birçok çeşidi üretiliyor. Gelibolu'nun 665 yıllık peynir helvası, Bursa'nın 300 yıllık süt helvası ve yüzyılların eşsiz lezzeti Kastamonu'nun çekme helvası gibi birçok çeşit sevilerek tüketiliyor, yurt dışına ulaşan ünüyle döviz de kazandırıyor.

Atatürk ve arkadaşları bugün bizimle Türkiye’ye baksalardı ‘Bardağın  yarısı dolu, devam’ derlerdi

Atatürk ve arkadaşları bugün bizimle Türkiye’ye baksalardı ‘Bardağın yarısı dolu, devam’ derlerdi

100 yıl önce bugün Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı. Mustafa Kemal, Samsun’a indiğinde sadece Milli Mücadele’yi değil, modern bir ülkeyi de planlamaya başlamıştı. O kahramanlar önce bağımsızlığımızı kazandılar.

19.05.2019Hürriyet Pazar
Ramazan geldi satışlar arttı, siparişlere yetişemiyorlar

Ramazan geldi satışlar arttı, siparişlere yetişemiyorlar

Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlılarından olan bitli helva satışları ramazan ayı dolayısıyla arttı. Üreticiler, talepleri karşılayabilmek için tam kapasite çalışıyor.

Dünyaya penceresini araladı

Dünyaya penceresini araladı

Yaklaşık 200 yıl dünyadan yalıtılmıştı. 1868’de hizmete giren limanıyla Kobe, dünyaya pencerelerini araladı. Ülkenin anakarası kabul edilen Honshu Adası’ndaki güneşli sahil şehrinin kültürü birdenbire çeşitlendi. Diplomatların yaptırdığı Batı usulü villalar, ABD’den gelen yeni müzik türleri bu gelişmelerin uzantısı. Shinkansen hızlı treniyle Kyoto yarım saat uzakta. Osaka ise sadece 15 dakika. Etiyle anılan şehri yürüyerek keşfe başladığınızda müzik ortamının geliştiğini, önemli müzelerin bulunduğunu, restoranlarında az bilinen bölgesel ürünlerin hazırlandığını, huzurlu atmosferiyle ziyaretçileri çektiğini göreceksiniz.

12.05.2019Seyahat
Sadece ramazan aylarında bulunabiliyor, çevredeki şehirlere de gönderiliyor

Sadece ramazan aylarında bulunabiliyor, çevredeki şehirlere de gönderiliyor

Gastronomi kenti Hatay'ın Ramazan aylarındaki eşsiz tatlılarından olan, susam ve tahinin yoğrulmasıyla elde edilen küncülü helva, iftar sonrası tüketilen tatlıların başında geliyor.

Yazar Sonuçları

Tatlı dünyamızda neler oluyor?

Geleneksel Türk tatlıları deyince, benim ilk aklıma gelen helvalarımız. Ya sizin? Kaç kişinin aklına önce helva gelir ki? Şekerin olmadığı yıllarda bal ve sütle ya da pekmezle şerbetlenen un helvaları… Türk tatlılarında süt çok önemli, çünkü sütlü tatlılarımız ve akabinde meyve tatlılarımız gerçekten bize özgü. Şerbetli hamur tatlılarında ise Arap kültüründen gelenlerle bizim damak tadımıza, malzeme ve tatlı tekniklerimize göre geliştirilmiş zengin çeşitler mevcut.

15.01.2020

Doğumdan ölüme gastronomi

İnsanoğlunun doğumda başlayan gastronomi macerası ölümden sonrasına kadar sürüyor.

13.01.2020

Bir Günde Eskişehir

Merhaba dostlar. Geçtiğimiz günlerde ailecek Afyon kaplıcalarına gitmeye karar verdik malum kış mevsiminde çok cazip bir tatil fikri oluyor kaplıcalar… Öncesine de kısa bir Eskişehir gezisi koyduk. Daha önce hiç görmediğimiz bir şehri keşfedecek olmanın heyecanıyla yola koyulduk. İstanbul’dan arabayla üç buçuk, dört saatte ulaştık bu güzel ve düzenli şehre…

31.12.2019

Bu sene onları dinledik... 2019'un en iyileri

Genç müzisyenler yeni bir ana akım ve kendi konser ekonomilerini oluşturdu. Müzik şirketlerinin etkisi biraz daha azaldı. Rap ve ‘neo-arabesk’ yükselişe geçti. Şanışer ülke gündemine oturdu. Gaye Su Akyol ve Altın Gün yurtdışı başarılarıyla göğsümüzü kabarttı.

28.12.2019

Hiç birinde kapak yok

Hürriyet Bursa Gazetesi abonelerinden olan Taekwondo Antrenörü Tarık Kaya’nın, epostasını özetimle aktarıyorum:

18.12.2019

Garibana tuvalet nöbeti tutturan kibir abidesini hakkıyla kovamadılar bile!

GÜNGÖREN Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi denilen zat, gariban bir belediye çalışanına...

7.12.2019

Hiç hesapta yokken seyahat planı yaptıran müze

Avrupa’da seyahate çıkma nedeni olabilecek birçok müze var. Uzun yıllar bu müzelere ve onlara olan ilgiye özenerek baktım. Neyse ki bizde de son yıllarda müzelerimiz hızla değişip güzelleşmeye, uğruna yola çıkmaya değer bir içerik ve sunuma ulaşmaya başladı. Bu güzel gelişmenin son halkasıysa Eskişehir’de açılan Odunpazarı Modern Müze. Eskişehir denince anlatacak çok şeyim var. “Gidin ve mutlaka görün” diyeceğim liste uzun. O listeden başta diğer müzeler olmak üzere sevdiğim maddeleri seçtim sizin için ama önce şehrin kazandığı en yeni güzelliği yani ‘Modern Müze’yi anlatarak başlamak istiyorum. Çünkü bu öyle bir müze ki artık sadece onu görmek için bile günübirlik de olsa gidilir!

17.11.2019

10 TL’ye mi, 100 TL’ye mi satalım?

Gerek çiftçilerin gerekse ticaretle uğraşanların unutmaması gereken anahtar kelime ‘katma değerli ürün’ veya diğer bir deyişle ‘değerli ürün yaratma’dır. Domates tarlada 50 kuruştur, salça olur 3 lira, domates suyu olur 4 lira, bolenez sos olur 10 lira.

4.11.2019

2023 Turizm stratejisi ve Bursa

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ‘2023 Turizm Strateji’mizi açıkladı.

14.10.2019

Albüm dinlemeyen bir nesil

Sizi bilmem ama her hafta onlarca single çıkması yüzünden benim huzurlu günlerim geride kaldı.

10.10.2019

Başkalarının hikâyeleri ve Bizim Dünyamız

Dünyadaki genel trend, bir ‘hikâye anlatmak’. Lokantalarda da artık oyunun kuralı bu. Biz geriden geldik ama bu işi iyi öğrendik. Bazen bilinenlere yeni adlar vererek, bazen ‘arabesk sunum’ yoluyla yapıyoruz bunu. Bu arada da mutfağımızın kalitesi düşüyor. Bakırköy’deki küçük meyhane Bizim Dünyamız ise lezzetli yemekleri ve farklı duruşuyla özgünlüğünü koruyan, özel bir yer.

28.09.2019

Yurt dışında bir Antep Lokantası neden olmasın?

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin ikincisi yine hem ufuk açıcı, hem mutfağımızın tanıtımı açısından umut vericiydi.

18.09.2019

İzmirli müzik grubu 50 yıl sonra tekrar sahne aldı! 1. Bölüm

 O yıllarda İzmir'in her mahallesinde çatır çatır müzik grupları kurulmaya başlamış.

30.08.2019

Ağızları tatlandırdı

Çalışma hayatına ilk adımı manifaturacılık yapan babasının yönlendirmesiyle çıraklık yaparak atar.

25.08.2019

Evliya Çelebi’nin sofrası

Evliya Çelebi Yılı’nda ihmal edilen bir kitabı yazdım bu hafta. Marianna Yerasimos’un ‘Evliya Çelebi Seyahatnâmesi’nde Yemek Kültürü’, edebi açıdan da lezzetli bir inceleme.

17.08.2019

Özgürlük Adası’nda neler oldu?

Bu yıl 7-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Sziget Festivali için soluğu Budapeşte’de aldım.

15.08.2019

Mansur Bey ile Ekrem Bey arasındaki farklar

Mansur Bey’in belalısı Melih Gökçek... Ekrem Bey’in belalısı galiba kendisi...

12.08.2019

Bir uzak, bir yakın

Kurban Bayramı tatilinde Ankara’da kalmayacak olanlar için -popüler ve gürültülü yerler dışında- ruhunuzu dinginleştireceğiniz lezzet ve ağız tadında “bir uzak, bir yakın” mekân önerilerim var. Biri kuzey, biri güney... Ama ikisi de Anadolu.

9.08.2019

Türkiye’nin çiçek bahçesinde hasat başladı

Isparta’yı bir cümlede anlatmak gerekse, Türkiye’nin çiçek bahçesi derim. Gülün ve lavantanın başkenti olan şehre yaz gelince, renkler ve kokular saklandıkları yerden çıkıp dört bir yana saçılıyor. Pembesinden sarısına güller, morla yeşili birbirine karıştıran lavanta tarlaları, insana doğanın pozitif enerjisini yüklüyor. Yaz başında yapılan gül hasadı ile sonuna doğru yapılan lavanta hasadı, hem bir festival havası hem de turizm hareketliliği kazandırıyor. Gül ve lavantadan yapılan ürünler, el emeği göz nuru geleneksel üretimin inci taneleri olarak öne çıkıyor. Peki şehre sadece çiçek dermeye mi gidilir? Tabii ki hayır! Buyurun Isparta’yı birlikte gezelim.

20.05.2019