Kandil gecelerinin geleneksel lezzetlerinden susamlı kandil helvası, irmik helvası, un helvası tarifi araştırmaları Miraç Kandili vesilesiyle hız kazandı. YApımı hem kolay, hem de sevdiklerinize dağıtabileceğiniz helva tarifi ile kandil gecelerini daha da anlamlandırabilirsiniz. Peki, tam ölçülü un helvası, irmik helvası, susamlı kandil helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte 3 farklı kandil helvası tarifi ve yapım aşamaları...
#Kandil HelvasıÇankaya Köşkü’nde farklı bir heyecan vardır; çünkü Mustafa Kemal’in özel konukları gelecek, yemekte ülkenin geleceğine dair konular konuşulacak ve ertesi gün Cumhuriyet ilan edilecektir... Levent Onan imzalı ‘Son Akşam Yemeği’, bu önemli günde yaşananlara köşkün yanındaki mutfağın sakinlerinin cephesinden bakarken temel olarak Osmanlı’yla Cumhuriyet arasındaki tarihsel sürekliliğe vurgu yapıyor.
#CumhuriyetOrdu, bulunduğu coğrafyanın tüm özelliklerini içinde barındıran eşsiz ve zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu bölgede balık yemekleri, fındık tüketimi, sebze ve meyve bolluğu gibi pek çok alanda yapılan kendine özgü farklı lezzetleri vardır. Ordu'da ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ordu YemekleriMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopÜlkemizin önemli transit geçiş kentlerinden biri. Turizm değil, bir tarım şehri. Saruhanlı Beyliği’nden Osmanlı’nın şehzadeler sancağına dolu dolu tarihini ve kültürünü, ovasının bereketini mutfağına cömertçe yansıtan Manisa’dayız; ‘yemeden geçme’ diyeceğimiz geleneksel yemeklerini adım adım listeledik.
#GastronomiHem Karun Hazineleri’ni görmek hem de büyüleyici vadiler, özgün evler, eşsiz lezzetler şehrini keşfetmek için yolumu Uşak’a düşürdüm. Ziyaretimin şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümüne rastlaması anlamlı bir sürpriz oldu. Lidyalılar ve Makedonyalı Blaundusluların izlerini taşıyan Ege’nin bu güzel ilini, tarih meraklılarının da mutlaka ziyaret etmesini öneririm.
#HürriyetTürkan Şoray’la Kadir İnanır ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’la gönüllerimizde taht kurdu. İkilinin replikleri hâlâ hafızalarda... Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat ‘Aşk-ı Memnu’yla kalbimizi fethetti. Kenan İmirzalıoğlu ve Cansu Dere ‘Ezel’den beri favorimiz... Bu efsaneleri Serenay Sarıkaya, Hazal Kaya, Aslı Enver, Çağatay Ulusoy, Kerem Bürsin, Burak Özçivit gibi isimler takip etti. Her gün birbirinden güzel, yakışıklı, yetenekli birçok yeni genç oyuncuyla tanışıyoruz. Peki, aralarından sıyrılıp herkesin beğenisini kazanan yeni yıldızlar kimler? İşte bu isimleri belirlemek için kolları sıvadık, okurlarımıza son dönemde ‘en iyi’ buldukları başrol kadın ve erkek genç oyuncuları sorduk. 360 bin oy kullanıldı; birinci çıkanlar Aytaç Şaşmaz ve Cemre Baysel oldu!
#JönfiGenellikle yolculuklar sırasında almayı gelenek haline getirdiğimiz pişmaniye Türk kültüründe ayrı bie yere sahiptir. Her yaştan pek çok seveni olan pişmaniyeyi evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte, evde pişmaniye nasıl yapılır merak edenlere, ev yapımı pişmaniye tarifi ve malzemeleri...
#PişmaniyeAdana dendiğinde akla mutfağı ve lezzetli yemekleri gelse de müzesinden antik kentine, köprüsünden camisine şehrin görüp gezilecek çok fazla yeri var. Kentin sokaklarını renk cümbüşüne çevirecek Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl 23-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Adana’ya yolu düşecek okurlarımız için jürimize “Nereleri görmeliyiz” diye sorduk.
#GeziYunan Başbakanı Miçotakis’e İstanbul’daki yemekte ikram edilen leblebi helvasının yapımı merak konusu oldu. Sıradan helva tariflerden sıkılanlar için leblebi helvasının yapım aşamalarını derledik. Peki, leblebi helvası nasıl yapılır? İşte adım adım leblebi helvası tarifi...
#Leblebi HelvasıUçsuz bucaksız bembeyaz boşluğa doğru yol alıyoruz…Dümdüz ovalar kardan bir yorgan ile örtülmüş gibi…Kar bulutları ile kaplanmış gökyüzü beyaz bir pamuk gibi, yer-gök ayırdedilemez şekilde birbirine karışmış…Gözleri kamaştıran sürreal bir sonsuzluk duygusu içimize yayılıyor…Doğasının el değmemiş güzelliği, tarihinin zenginliği, mimarisinin anlattığı çeşit çeşit hikayeleri, dans eden pamuk gibi kristal karları, saf, temiz kalpli, güzleryüzlü, misafirperver insanları ile bizi büyülüyor.
#Kars Yöre Mutfağı‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad Mutfağıİtiraf edeyim; birkaç ay önce İzmir’e taşınmamın en büyük nedenlerinden biri, istediğim kalitede malzemelere, üreticilere daha yakın olabilmekti. Havra Sokağı’nın bitmeyen hareketi, pazarları, peynircisi, turşucusu ve elbette mis gibi kokan zeytinyağıyla burada alışveriş bir başka!
#İzmirGelecek yıl izleyeceğimiz yeni Marvel filmini de yönetecek Nia DaCosta’nın 90’ların meşhur korku filmine getirdiği özgün yorumu izlemek isteyenler için “Şeker Adam’ın Laneti” sinemalarda. Céline Sciamma’nın yılın en iyilerinden olan büyülü ve masalsı filmi “Küçük Anne” de radarınızda olsun. Sarah Oh hayranlarının kaçırmayacağı “The Chair” ilk sezonuyla ekranlara gelirken, 12 yıldır süren “The Walking Dead” ise son sezonuyla hayranlarına veda ediyor.
#Uğur YükselRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın onuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 22 Nisan Perşembe Ramazan 10. günü iftar menüsü...
#Ramazan 10. Günü