Havacılık Uzay ve Teknoloji festivali haberleri sayfasında Havacılık Uzay ve Teknoloji festivali hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 873 Havacılık Uzay ve Teknoloji festivali haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) yerli ve milli hava araçları da sergilendi. Festival alanına gelenler, HÜRKUŞ, HÜRJET, GÖKBEY, Atak, ANKA, Bayraktar KIZILELMA, Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Baykar Cezeri'yi de görme şansını yakaladı.
#TEKNOFESTAntalya'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finalinde konuşan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor. Dünya maalesef vahşi duyguları kamçılanmış güdülerle, teknoloji tekellerinin oluşturduğu, insanların manipüle ettiği bir yer haline dönüyor. Kadim medeniyetimizden aldığımız ilhamla, dünyayı farklı bir noktaya taşıyacak girişimlerin buralardan çıkacağına inanıyoruz. Baykar şu anda dünyanın en büyük insansız hava aracı markası. Türkiye'nin böyle markaları çıkartabilme ihtimalini hayal dahi edemezdik." dedi.
#TEKNOFESTDünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te heyecan tüm hızıyla sürüyor. İstanbul’da nisan ayında 2 milyon 547 bin ziyaretçisi ile rekorlara imza atarak bilim, teknoloji ve uzayla dolu unutulmaz izler bırakan TEKNOFEST, 2023 yılının ikinci ve üçüncü durağında yepyeni bir yarışma modeliyle 30 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihleri arasında Başkent Ankara’da, 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihlerinde ise Ege’nin incisi İzmir’de gerçekleşecek. Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları kucaklayarak bir araya getiren TEKNOFEST’te, Girişim Yarışması modeli ile 10 farklı temada yarışma sonrası girişime dönüştürülmek istenen projelerin gelişimine tanıklık edilecek.
#TEKNOFESTTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için geri sayım başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde bu yıl yeniden İstanbul Atatürk Havalimanında milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanan TEKNOFEST 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl Samsun merkezli olarak Karadeniz genelinde düzenlenen TEKNOFEST’i toplamda 1 milyon 250 binden fazla kişi ziyaret etmişti.
#TEKNOFEST 2023Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu sene de heyecanla bekleniyor. Pek çok farklı kategoride yarışmaların bulunduğu etkinliğin hangi tarihlerde düzenleneceği merak ediliyor. Peki Teknofest 2022 ne zaman, nerede yapılacak?
#Havacılık Uzay Ve Teknoloji FestivaliTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Take Off Girişim Zirvesi, Ekim 2022’de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Take Off İstanbul’da yarışacak girişimciler için başvurular açıldı.
#Take Off Girişim ZirvesiDünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, ilk olarak 2018 yılında düzenlendi. Bu sene 5. kez gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 'in hangi tarihlerde yapılacağı araştırılıyor. Peki TEKNOFEST 2022 ne zaman yapılacak? TEKNOFEST bu yıl nerede düzenlenecek? İşte konuyla ilgili detaylar...
#TEKNOFEST 2022Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 5.yılında büyük bir coşku ve heyecanla TEKNOFEST 2022’ye hazırlanıyor. Rotasını Karadeniz’e çeviren TEKNOFEST, her yıl yüzbinlerce gencin başvuruda bulunduğu ve Türkiye’nin en büyük para ödüllü Teknoloji Yarışmalarını bu yıl 39 ana yarışma-97 farklı kategori olarak düzenliyor. Millî Teknoloji Hamlesi ateşiyle yanan meşaleyi teknoloji ve bilimle buluşturacak gençler için yarışma başvuruları açılırken, görkemli festivalde yer almak ve teknoloji yarışmalarında kıyasıya mücadele etmek isteyenler için son başvuru tarihi 28 Şubat olarak belirtiliyor. Yarışmalara başvurular www.teknofest.org web sitesi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor.
#TEKNOFESTİlk yılında 550 bin, ikinci yılında ise 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST’te milyonlarca insan, coşku ve heyecanla bir araya gelerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne tanıklık etmişti. Ülkemizin önde gelen kuruluşlarının desteği ve özverili çalışmaları ile düzenlenen TEKNOFEST bu yıl ise 63 paydaşı ile İstanbul’da yanan “Milli Teknoloji Hamlesi” meşalesini Gaziantep’e taşıdı.
#TEKNOFEST 2020Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bugünün dünyasında siyasi bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla, ekonomik bağımsızlık da teknolojik bağımsızlıkla mümkün. Bu anlayışla Türkiye'nin kritik teknolojilerde, kimseye muhtaç olmaksızın kendi ihtiyaçlarını, kendi imkan ve kabiliyetleri ile karşılayabilen bir ülke olması adına gayret gösteriyoruz." dedi.
#Mehmet Fatih KacırDünyanın en prestijli etkinlik ödüllerinden biri olan Eventex Awards 2025’te, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Dijital formatta gerçekleşen ve dünya genelinden binlerce başvurunun değerlendirildiği programda TEKNOFEST; teknoloji, festival ve açık alan etkinliği gibi kilit kategorilerde toplam 4 ödülün sahibi oldu.
#TEKNOFESTKıbrıs’ta 4 gün süren TEKNOFEST’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 400 bin nüfuslu adada, etkinliği 225 bin Kıbrıs Türk’ü ziyaret etti. Festival alanına giden yollarda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Caddelere ‘Ayakları yere basmayan festival’ pankartları asıldı.
#TEKNOFESTKUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 1- 4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST yoğun ilgiyle tamamlandı. Eski Ercan Havalimanı’nda gerçekleşen festivalde toplam 225 bin ziyaretçi ağırlandı.
#KktcDünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde büyük heyecan ve yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşti. Lefkoşa’daki Eski Ercan Havalimanında düzenlenen ve dört gün süren TEKNOFEST KKTC, 225 bin ziyaretçiyi teknoloji, bilim ve milli duygularla buluşturdu. Katılım ve ilginin oldukça yoğun olduğu festival, dört gün boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.
#TEKNOFESTDünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'daki eski Ercan Havalimanı'nda dördüncü gün etkinlikleri ile devam etti. Ziyaretçiler, etkinliğin son gününde yoğunluk oluşturdu.
#TEKNOFESTKKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST KKTC'nin kapanış töreninde açıklamalar yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ana vatan Türkiye'nin artık küresel anlamda bir güç ve söz sahibi ülke olduğunu belirterek, "Biz, sizlerin Türk milletinin kopmaz ve ayrılmaz bir parçasıyız. Dolayısıyla bize verilen değerin ne anlama geldiğini burada bir kez daha gördük" diye konuştu.
#KKTC Cumhurbaşkanı TatarKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen TEKNOFEST'e katılmak isteyen ziyaretçiler, etkinliğin son gününde girişlerde uzun kuyruklar oluşturdu. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST KKTC Kapanış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar konuşmasında "TEKNOFEST milli teknoloji hamlesinin meydanıdır" diye konuştu.
#TeknofestKKTC’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fitneciler, bozguncular kaybedecek, KKTC ilelebet payidar olacaktır. İki devletli çözüm, KKTC ve Türkiye’nin ortak vizyonudur. Yeni bir müzakere süreci olacaksa iki toplum arasında değil, egemen eşitlik içinde iki devlet arasında yürütülecektir” dedi.
#KKTCKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen TEKNOFEST kapsamındaki teknoloji yarışmalarında 4 ana kategoride birinci olanlara ödülleri takdim edildi. Ödül töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
#TEKNOFESTSon dakika haberi... TEKNOFEST KKTC Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekili Sırrı Süreyya Önder için başsağlığında bulunarak "Merhum Önder'in de son dönemde büyük emek verdiği Terörsüz Türkiye menziline vasıl olacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) eski Ercan Havalimanı'nda üçüncü gün etkinlikleri ile devam ediyor. Güne Türk Yıldızları'nın nefes kesen gösterisi damga vururken Bayraktar TB2 ve T-70 helikopteri birlikte uçtu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğu, tam bağımsızlık yolculuğu dolu dizgin devam edecek. KKTC ile Türkiye bu alanda el ele vermeye devam edecek." açıklamasını yaptı.
#TEKNOFEST 2025Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) büyük bir ilgiyle devam ediyor. Eski Ercan Havalimanı’nda düzenlenen festival, ilk gününde 62 bin ziyaretçiyi ağırlarken, ikinci gün etkinlikleri de sabahın erken saatlerinde başladı. TEKNOFEST KKTC ikinci günü Bayraktar TB2 ve T129 ATAK uçuş gösterileriyle başladı.
#TEKNOFESTDünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) büyük bir ilgiyle devam ediyor. Eski Ercan Havalimanı’nda düzenlenen festival, ilk gününde 62 bin ziyaretçiyi ağırlarken, ikinci gün etkinlikleri de sabahın erken saatlerinde başladı. TEKNOFEST KKTC ikinci günü Bayraktar TB2 ve T129 ATAK uçuş gösterileriyle başladı.
#TeknofestDÜNYANIN en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ziyaretçilere kapılarını açtı. 4 Mayıs tarihine kadar sürecek olan festival; T-129 ATAK ve T-70’in nefes kesen uçuş gösterisiyle başladı. Sonrasında CN 235 uçağından atlayan paraşüt ekibi koreografileriyle izleyenleri büyüledi.
#TEKNOFESTDünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde heyecan dorukta! KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde 1-4 Mayıs tarihleri arasında KKTC Lefkoşa Eski Ercan Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST KKTC için son hazırlıklar tamamlandı. Birbirinden özel etkinlikler ve gösterilerle dolu bir festival ziyaretçilerini beklerken, TEKNOFEST’e katılım ise ücretsiz olarak gerçekleştirilebilecek.
#TEKNOFESTDünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2025, bu yıl iki farklı lokasyonda teknoloji tutkunlarını buluşturuyor! Genç mucitlerden teknoloji meraklılarına kadar herkesi bir araya getirecek bu dev etkinliğin festivalin tarihleri ve detayları belli oldu. Peki, 2025 TEKNOFEST bu yıl hangi şehirde yapılacak, ne zaman başlayacak? İşte TEKNOFEST 2025’in tüm merak edilenleri!
#Teknofest 2025TEKNOFEST 2025 Roketi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yükseliyor. Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2025 8. yılında KKTC'de başlıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle hayata geçirilen TEKNOFEST’e bu yıl, tarihi dokusu, zengin kültürel mirası, lezzetli mutfağı ve sıcakkanlı insanlarıyla kardeş vatan KKTC ev sahipliği yapacak. Peki, TEKNOFEST 2025 ne zaman, nerede yapılacak? Teknofest İstanbul 2025 tarihi belli oldu mu?
#TEKNOFEST 2025Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 8. yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde teknoloji rüzgarı estirmeye hazırlanıyor. 1-4 Mayıs tarihleri arasında Lefkoşa Eski Ercan Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST KKTC için ziyaretçi kayıtları başladı. Geleceğin teknolojilerine yakından tanıklık etmek ve birbirinden renkli etkinlikleri deneyimlemek isteyen herkes bu heyecana ortak olabilir.
#TEKNOFESTDünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları, 2025 yılında kardeş vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde teknoloji tutkunlarını buluşturuyor. Bu yıl teknoloji ve inovasyonda çığır açacak yeni yarışmaların düzenleneceği etkinlik, 1-4 Mayıs tarihleri arasında Ercan Havalimanı Eski Terminal Binası’nda gerçekleştirilecek.
#TEKNOFEST KKTCDünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 2025 yılı teknoloji yarışmalarına başvurular başladı. Bu yıl yeni adresi İstanbul olan TEKNOFEST, 45 milyon TL ödül ve 75 milyon TL’den fazla malzeme desteğiyle heyecanı yeniden zirveye taşıyor. Geleceğin teknolojilerini şekillendirmek isteyenler için yarışma başvuru süresi 20 Şubat’a kadar devam ediyor!
#TEKNOFEST 2025Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek KKTC Teknoloji Yarışmaları, 2025 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde teknoloji ve inovasyon tutkunu katılımcıları bir araya getiriyor. TEKNOFEST KKTC kapsamında düzenlenen Sosyal İnovasyon Yarışması bu yıl toplumsal faydayı artırmayı ve yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefleyen projeler için yer açıyor. Yürütücülüğünü TÜBİTAK’ın üstlendiği yarışma, bireylerin yaratıcı ve yenilikçi fikirlerini hayata geçirerek toplumsal sorunlara çözüm sunmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.
#TEKNOFEST KKTCCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Millet olarak 2025 yılında birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı, inşallah, daha da güçlendirecek, birbirimize daha sıkı kenetleneceğiz" dedi. Erdoğan, "Seçimlere ve bölgemizde patlak veren yeni krizlere rağmen, kararlılıkla uyguladığımız ekonomi programımızın meyvelerini toplamaya başladık. İstihdamda, ihracatta, üretimde, turizmde, savunma sanayiinde ve diğer alanlarda çok önemli başarılara imza attık" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan