Hastalık Belirtileri
Hastalık Belirtileri Haberleri
Son dakika haberi: 10 Şubat korona tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı!
Sağlık Bakanlığı corona virüsü (koronavirüs) için son gelişmeleri ve Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu açıkladı. Tablodaki verilerde bir önceki güne yakın rakamlar gözlendi; artışlar ve düşüşler birlikte görüldü. 8 bin 642 kişi Covid-19'a yakalanırken, hastalığı atlatanların sayısı 7 bin 903 oldu. 95 kişi ise corona virüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.
Kadınlarda daha sık görülüyor… MS belirtileri neler, nasıl tedavi edilir?
Multipl Skleroz ya da kısaca MS, genellikle 20-40 yaşları arasında ortaya çıkıyor. Ataklar şeklinde devam eden bu hastalık kadınlarda ise iki kat fazla görülüyor. Peki MS’in belirtileri neler? Nasıl tedavi edilir? Tüm merak edilenleri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aksel Siva ile Dr. Sevda Diker açıkladı.
MS hastalığı nedir? MS hastalığıyla ilgili umutlandıran gelişme
Koronavirüse karşı geliştirdikleri aşıyla dünyaya umut olan Prof. Uğur Şahin ile Özlem Türeci'nin kurucu ortağı olduğu BioNTech, bugüne kadar çaresi bulunamayan MS (Multipl Skleroz) hastalığına karşı bir aşı geliştirdikleri açıklandı. Açıklama ardından MS hastalığıyla ilgili araştırmalar başladı. Peki, MS hastalığı nedir, belirtileri neler?
Tüberküloz nasıl önlenir, tedavisi mümkün müdür?
Halk arasında verem hastalığı olarak bilinen tüberküloz hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, “Tüberküloz hastalığı önlenebilir ve tedavi edilebilir” dedi.
Covid-19 belirtisi ile karışabiliyor! En belirgin özelliği...
Boğazda yanma, batma, ağrı ve ateş, farenjitin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor. Koronavirüsün de belirtileri arasında bulunan bu bulgular insanların hastalıkları karıştırmasına ve bundan dolayı da endişelenmesine yol açıyor. Pandeminin etkisini artırdığı bu günlerde tedbirli olmak ve hastalık belirtileri varsa uzman bir hekime danışmak büyük önem taşıyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Yavuz Selim Pata, farenjit ve Covid-19 enfeksiyonunun belirtileri arasındaki benzerlikler ve farklar hakkında bilgi verdi.
Farenjit ve Covıd-19 Belirtileri Karışabiliyor! İşte Farkları...
Boğazda yanma, batma, ağrı ve ateş, farenjitin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor. Koronavirüsün de belirtileri arasında bulunan bu bulgular insanların hastalıkları karıştırmasına ve bundan dolayı da endişelenmesine yol açıyor. Pandeminin etkisini artırdığı bu günlerde tedbirli olmak ve hastalık belirtileri varsa uzman bir hekime danışmak büyük önem taşıyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Yavuz Selim Pata, farenjit ve Covid-19 enfeksiyonunun belirtileri arasındaki benzerlikler ve farklar hakkında bilgi verdi.
Dünyada koronavirüs tedavisi görenlerin sayısı 23 milyonu geçti
Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, dünya genelinde aktif enfekte vaka sayısı 23 milyon 31 bin 9'a ulaştı. Tedavi görenlerin 22 milyon 924 bin 351'inde hastalık belirtileri hafif seyrederken, 106 bin 658 hastanın hayati tehlikesi bulunuyor.
101 yaşında koronavirüsü yendi: Böyle salgın görmedim
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, 6 çocuk, 78 torun sahibi 101 yaşındaki Emine Aksoy, dünya genelinde 1,5 milyon insanın ölümüne neden olan koronavirüsü yenip taburcu oldu. Evinde istirahat eden Emine Aksoy, "Şükür binlerce şükür şimdi hiçbir şeyim kalmadı. Hastanede koydum geldim" dedi. Aksoy, uzun yaşamasını da yoğurt, sirke ve yeşilliklerle beslenmesine, huzurlu bir hayat sürmesine borçlu olduğunu söyledi.
Salgının başından beri tüm önlemleri aldılar, koronavirüse yenilip can verdiler!
Koronavirüs salgını başladığından beri tüm önlemlere dikkat eden ABD'li çift, bir saç kesimi ziyaretinin ardından Kovid-19'dan öldü. Çiftin 10 gün arayla hayatını kaybettiği açıklandı. Aile ise kasım ayında gittikleri saç kesimini anne babalarının ölümlerinden sorumlu tutuyor.
Dünya genelinde tedavisi süren koronavirüs hastası sayısı 22 milyonu aştı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi görenlerin sayısı dünya genelinde 22 milyonu geçti.
Anne adayları pandemi sürecinde tarama testlerini mutlaka yaptırmalı
Covid-19 sürecinde gebelikle ilgili önemli bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Op. Dr. Alp Çeliker, "Covid-19 pandemi sürecinde sağlıklı bir gebelik takibi için 1. trimester tarama testi ve 2. düzey ultrason taraması gibi muayeneler ihmal edilmemeli" dedi.
Papa’nın İstanbul Temsilcisi koronavirüse yenik düştü
İstanbul Latin Katolik Episkoposu Meksikalı Ruben Tierrablanca Gonzalez (68), koronavirüs tedavisi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde salı akşamı yaşamını yitirdi.
Son dakika haberi... Rize'de filyasyon ekipleri iz sürüyor! Koronavirüs böyle yayılıyor
Rize'de koronavirüsle mücadelenin öncüsü filyasyon ekipleri, ev ev dolaşarak görev yapıyor. Çalışmalarını özveriyle sürdüren filyasyon ekipleri, son kısıtlamalarla birlikte koronavirüsün yakın akraba, eş, dost ve komşu gibi ev ziyaretleri ile bulaştığını tespit etti. Ev ziyaretlerine ara verilmesi uyarısında bulunan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Zeynep Kırdı Harbawı, "Sevdiğimiz birinin acı haberini almamak için herkes kendi karantinasını uygulamalı" dedi.
Covid 19’daki gizli tehlike! Hastalığı semptomsuz geçirenlerde bile görülüyor
Covid-19’un ilk saptandığı günden bugüne yapılan pek çok çalışma, hastalığın öncelikli olarak akciğer değil, bir kalp damar hastalığı olduğuna dair kanıtlar ortaya çıkıyor. Enfekte olanların büyük bölümü hastalığı herhangi bir belirti göstermeden veya çok hafif semptomlarla atlatırken bu kişilerde bile gelecekte 'miyokardit' yani ‘kalp kası yangısı’ tablosu görülebileceği belirtiliyor.
Covid-19 günlerinde mevsimsel gripten nasıl korunmalı?
Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde, mevsimsel gripten korunmanın önemi bir kat daha arttı. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Evren, gripten (influenza) korunmak için neler yapılması gerektiğini değerlendirdi.
Anne babalar dikkat! Koronavirüs mü, kış hastalığı mı? Ayırt etmek için...
Son dönemlerde çocuğu öksüren, ateşi çıkan ya da boğazı ağrıyan her anne baba çocuğun koronavirüse yakalandığı noktasında endişe duyuyor. Oysa bu dönemde kış hastalıkları da oldukça fazla görülüyor. Çocukta hastalık belirtileri görüldüğünde paniğe kapılmadan gerekli önlemlerin alınarak doktora başvurulması büyük önem taşıyor.
RTL sunucusu Instagram’dan duyurdu: ‘Öksürüyorum, kemiklerim çok ağrıyor...’
RTL televizyonunun güzel sunucusu Sandra Kuhn da koronavirüse yakalandı. Instagram hesabından bir mesaj paylaşan Kuhn, hastalığını şu sözlerle duyurdu: “Öksürüyorum, yemek tadı alamıyorum, kemiklerim ve eklemlerim çok ağrıyor. Şiddetli baş ağrım var.”
Kışın gribal enfeksiyonlara bağlı olarak göz problemleri de artıyor
Kış aylarında gribal enfeksiyonların artmasına paralel olarak göz hastalıklarında da artış görülürken, uzmanlar bu konuda dikkatli edilmesi konusunda uyarıyor.
Gece uykudan uyandıran öksürük astımın habercisi olabilir
Nefes darlığı astımın en önemli belirtilerinden biri. Nefes darlığının şekli ve şiddeti, her hastada aynı olmaz. Bazı hastalar kriz aralarında tamamen normaldir ve her türlü eforu rahatlıkla yapabilirler. Ancak kriz dönemlerinde nefes darlığı hissederler. Bazen krizler arasındaki dönemde de hasta çok rahat değildir. İleri astımlılarda ise hasta her zaman nefes darlığı sorunuyla karşı karşıyadır. Hem istirahatte hem eforda rahat nefes alamaz. Her türlü toz, koku, duman astımlı hastanın nefes darlığını artırır. Burada nefes darlığı yapabilen diğer hastalıkları da göz önünde bulundurmak önemli. Örneğin kalp hastalıkları astımla karışabilir. Ayrıca tiroid bezinin aşırı çalışması ve kansızlık da nefes darlığı yaparak astımla karıştırılabilir.
Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 60 milyon 108 bini geçti
Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 60 milyon 108 bini aştı.
Rusya'da korkulan oldu: Kovid-19 vaka sayısı 2 milyonu aştı
Rusya'da son 24 saatte en yüksek günlük Kovid-19 vaka ve ölüm sayısı kaydedildi.
Dikkat, bu şeker ağzınızın tadını bozmasın!
Bugün Dünya Diyabet Günü. Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen kronik bir metabolizma bozukluğu bu. Günümüzde bu hastalıktan mustarip çok insan var. 14 Kasım, 1922’de insülini bularak milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig’in doğum yıldönümü anısına Dünya Diyabet Günü olarak kabul edildi. Biz de bugün vesilesiyle endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Demet Özgil Yetkin’le diyabeti konuştuk.
Rusya'da korkutan koronavirüs vaka artışı
Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 1 milyon 836 bin 960'a, ölü sayısı 31 bin 593'e yükseldi.
Rusya'da korkutan koronavirüs rekoru!
Son 24 saatte 256 kişi yaşamını yitirdiği rusya'da salgının başından beri görülen en yüksek vaka sayısı kaydedildi.
Dünya genelinde Kovid-19'dan iyileşenlerin sayısı 34 milyonu geçti
Dünya genelinde Kovid-19'a yakalandıktan sonra sağlığına kavuşanların sayısı 34 milyonu aştı.
Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 563 bini geçti
Son 24 saatte 16 bin 202 vaka tespit edildi, 346 kişi hayatını kaybetti.
Rusya koronavirüste yeniden günlük vaka sayısı rekoru kırdı
Rusya'da son 24 saatte 17 bin 347 yeni Kovid-19 vakasına rastlandı.
Dünyada koronavirüsten tedavi görenlerin sayısı 10 milyonu geçti
Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesindeki bilgiye göre, dünya genelinde aktif enfekte vaka sayısı 10 milyon 16 bin 790'a ulaştı.
Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 463 bini geçti
Rusya'da son 24 saatte 15 bin 971 kişi virüse yakalandı ve böylece Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 463 bin 306'ya çıktı.
Rusya'da son 24 saatte 15 bin 700 yeni Kovid-19 vakası görüldü
Rusya'da yeni tip koronavirüs vakası sayısı 1 milyon 447 bin 335'e, ölenlerin sayısı 24 bin 952'ye çıktı.
Bakanlığa en sık gelen COVID soruları: Sinekten bulaşır mı? Tuzlu su korur mu?
Sağlık Bakanlığı vatandaşın COVID-19 ile ilgili sorduğu soruları derledi. “Temaslı listesinden ismimi sildirebilir miyim? Ölen kişiden virüs kapar mıyım? Sivrisinekten korona bulaşır mı? Karantinadayken hastaneye gitsem ceza alır mıyım?” soruları dikkat çekerken verilen yanıtlar da şöyle oldu:
Dünyada koronavirüsten tedavi görenlerin sayısı 9 milyonu geçti
Yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) tedavi görenlerin sayısı dünya genelinde 9 milyonu geçti.
Rusya'da bir günde 15 bine yakın yeni vaka
Rusya'da yeni tip koronavirüs vakası sayısı 1 milyon 384 bin 235'e, ölenlerin sayısı 24 bin 2'ye çıktı.
Rusya'da Kovid-19 vaka ve ölümlerinde sayı artıyor
Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 1 milyon 354 bin 163'e, hayatını kaybedenlerin sayısı 23 bin 491'e çıktı.
Rusya'da Kovid-19 vakası sayısı 1 milyon 340 bini aştı
Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında son 24 saatte 14 bin 231 yeni vaka tespit edildi.
Rusya'da 24 saatte 13 binden fazla vaka
Rusya'da Kovid-19 vakası sayısı 1 milyon 312 bini aştı. Son 24 saatte 13 bin 592 vaka tespit edildi, 125 kişi öldü.
Rusya'da bir kez daha günlük vaka rekoru kırıldı
Rusya'da Kovid-19 vakası sayısı 1 milyon 285 bini aştı. Son 24 saatte 12 bin 846 vakaya rastlandı, 197 kişi hayatını kaybetti
Göz yaşında koronavirüs olur mu? İşte yapılan çalışmanın ardından çıkan sonuç
Yurt dışında yapılan çalışmalarda bazı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının gözyaşında da koronavirüs RNA'sı görüldü, gözyaşında artışın ve gözde çapaklanmanın hastalık belirtileri arasında yer aldığı ortaya çıktı.
Rusya'da günlük koronavirüs vaka sayısı alarm veriyor!
Günlük vaka artışının 11 bini geçtiği ülkede, son 24 saatte virüs nedeniyle 188 kişi öldü
En acı tesadüf Kubilay'a 'Can' oldu
Henüz 3,5 yaşındayken ağır bir enfeksiyon sonucu hastane ile anıştı. Tam 19 yıl hastalığına teşhis konamadı. 4 yıl önce hastalığının 'primer immün yetmezlik' olduğu anlaşılan 26 yaşındaki Kubilay Çakrak'a, abisi Mehmet (30) iliğini bağışlayarak hayat verdi. İlik naklini gerçekleştiren doktoru ise iki yıl önce 27 yaşındaki tek çocuğu Can'ı, aynı hastalık yüzünden kaybeden Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Gülsan Sucak'tı. Prof. Dr. Sucak, "Kubilay'ın hikayesini annesinden dinlediğimde film şeridi gibi kendi yaşadıklarım gözlerimin önünden geçti. Çok ağır bir sorumluluk hissettim. Bu hastalıkta ileri yaşlarda yapılan nakiller çok riskli olabiliyor. Nakil başarılı olunca ben de rahat bir soluk aldım" dedi.
İnfluenza nedir, belirtileri nedir?
İnfluenza halk arasında grip olarak da bilinen virüs türüdür. Etkisine göre vücut içerisinde bronşları, burnu, boğazı ve akciğerleri sarabilen İnfluenza, bulaşıcı etkiye sahiptir. İnfluenza A,B ve C olmak üzere 3 farklı türü bulunmaktadır. İnfluenza türleri, farklı salgınları ifade edebilmektedir. Peki, İnfluenza belirtileri nedir ve İnfluenza A ve B pozitif çıkması ne anlama gelir? İşte, İnfluenza hakkında merak edilen tüm detaylar
Topuk kanı sayesinde hastalıklar erken teşhis ediliyor
Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, topuk kanı taraması sayesinde her yıl 5 binin üzerinde bebekte hastalık belirtileri ortaya çıkmadan belirlendiğini anlatarak, "Bu bebeklerin 3 binden fazlası hipotiroidi, yaklaşık 2 bin biyotinidaz eksikliği, 200 kadarı fenilketonüri ve 150 kadarı kistik fibrozis hastalığına sahiptir. Ayrıca yenidoğan her bin bebekten 1-3’ü ileri derecede işitme kaybı ile doğmaktadır" dedi.