Hamilelikte Diş Sağlığı
Toplam 130 haberi bulunmuştur.
Hamilelikte Diş Sağlığı Haberleri
Hamilelik döneminde diş sağlığı için nasıl beslenilmeli?
Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.
Hamilelik döneminde dişlere dikkat!
Hamilelik döneminde kadınların mutlaka diş kaybı yaşayacağına dair bir inanç vardır. Ancak bu inanç bilimsel veriler ile desteklenmemektedir. Hamilelik esnasında bebeğin ihtiyacı olan kalsiyumu annenin dişlerinden aldığına bu durumunda her hamilelikte bir diş kaybına neden olacağına dair inanış gerçek olmamakla birlikte hamilelikteki değişimlerin diş sağlığını olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir. Diş Hekimi Zuhal Oygur konu hakkında bilgiler verdi.
Hamilelikte diş sağlığını korumak için 10 öneri
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Parvana Seyidova, hamilelik döneminde ağız ve diş bakımının doğru yapılması, anne bebek sağlığı açısından önem taşıdığını belirtti.
Hamilelikte diş sağlığının önemi
Hamile kalmayı planlıyorsanız mutlaka diş hekimine muayene olun.
Hamileyim peki ya ağrıyan dişim ne olacak?
Göz ardı ettiğiniz, önemsemediğiniz diş problemleri hamileliği olumsuz etkiler.
Hamilelikte diş fırçalamak midenizi bulandırıyorsa...
Gebelikte vücuttaki dengenin bozulması dişlerin çürümesine neden olur.
Hamilelikte diş sağlığı nasıl olmalı?
Hamilelik sırasında ağız ve dişlerde bazı değişiklikler olur.
Her Hamilelik Bir Diş Kaybettirir mi?
"Her hamilelik bir diş kaybettirir" düşüncesi yüzünden çürük dişe razı gelmek yanlış!
Diş sağlığı
Diş sağlığı ile ilgili A'dan Z'ye herşey burada...Türk Dişhekimleri Birliği hazırladı.
DİŞ SAĞLIĞI
Türk Diş Hekimleri Birliği Toplum Ağız Diş Sağlığı Komisyonu tarafından hazırlanmıştır.
“Sağlıksız yaşanan hamilelik dönemi dişlerin çürümesini hızlandırabilir”
Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.
Hamilelik sürecinde diş eti enfeksiyonuna dikkat!
Anne adaylarını diş eti enfeksiyonlarına karşı uyaran Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Derya Kaptı, “Diş eti enfeksiyonu erken doğuma sebep olabilir” dedi.
Güçlü kemikler sağlıklı yarınlar
Kemik yaşayan bir dokudur ve güçlendirilebilir. ‘Kemik sağlığı’ denilince aklımıza ileri yaşlardaki insanların kemik sağlığı geliyor. Oysaki kemik sağlığı her yaşta önemlidir.
Gebelik Şekerine Dikkat! Hangi Önlemler Alınmalı?
Gebelik şekerinin erken doğum, bebekte aşırı büyüme (tosuncuk bebek) ve doğum sonrası bebekte kan şekeri düşmeleri gibi anne ve bebek açısından önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan, konuyla ilgili çok önemli bilgiler verdi.
Gebelik planlayan anne adayları diş hekimi kontrolünden geçmeli
Hormon seviyelerindeki ani artış dişeti iltihaplarına eğilimi artırır. Eğer dişler ve dişetleri üzerinde biriken plak yeterince temizlenemezse kolaylıkla dişeti iltihabı (dişetlerinde şişlik, kanama, kızarıklık), dişetinde hamilelik tümörü gelişebilir. Peki, hamilelik öncesinde ağız ve diş sağlığı konusunda nelere dikkat edilmeli? Diş Hekimi Zafer Kazak, konuyla önemli bilgiler aktardı.
Eş dosttan duyduğunuz bu bilgilere sakın kulak asmayın
Hamile olduğunuzu öğrendiniz! Heyecan ve mutlulukla birlikte korku ve anksiyete de sizinle olacak. Özellikle de ilk hamileliğiniz ise! Daha önce tecrübe etmediğiniz 40 haftalık bir yolculuğun başındasınız. Merak duygusuyla beraber internetten, kitaplardan ve çevrenizdeki tecrübeli kişilerden bazı soruların cevaplarını aramaya başladınız. Peki eş dosttan duyduğunuz öneriler gerçekten doğru mu, yoksa sizi yanlışa sürükleyebilen efsaneler mi?
Koronavirüs günlerinde tatile gidecek olan hamileler nelere dikkat etmeli?
Gebelik, anne adayları için hem heyecanlı hem de bir o kadar zor bir süreç! Bir de hamileliğiniz içerisinde bulunduğumuz bu döneme denk geldiyse, normalden biraz daha zorlanacaksınız demektir. Fazla sıcakların kendisini hissettirdiği ve koronavirüs hastalığıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde, anne adayları neler yapmalı? Tatile gidecek olan gebeler, nelere dikkat etmeli? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ferda Erbay, açıkladı.
Gebelikte D vitamini takviyesi almak şart mı?
Gebeliğin sağlıklı devam etmesi ve sonuçlanması için anne adayının hem dengeli hem de yeterli beslenmesi çok önemli. Özellikle gün içinde alınacak vitamin ve mineraller, anne adayının ve bebeğin sağlığını olumlu etkiliyor. Kan değerlerinin normal olmasının bilhassa önemli olduğu vitaminlerden biri de D vitamini… Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert, gebelikte D vitamini ile ilgili önemli bilgiler aktardı, bu vitaminin hangi besinlerde bulunduğunu açıkladı.
Hamilelikte Oruç Tutmak Mümkün mü?
Hamilelikte oruç konusu ramazan ayında birçok gebenin kafasını karıştıran bir konudur. Hamilelikte oruç tutulabilir mi? Oruç bebeği nasıl etkiler? Hamilelikte oruç tutulursa nelere dikkat edilmelidir? Ve buna benzer birçok soru… Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer hamilelikte oruç ile ilgi tüm merak edilenleri yanıtladı.
Korona günlerinde bir bebek dünyaya getirmek, yanında gelen armağanıyla..
"Kişinin kendini, ailesini korumakta güçlük çektiği bu zor zamanlarda, bir bebeği korumak ne kadar zor ve kaygılı öyle değil mi? Ama armağanları da büyük ... " diyen Uluslararası Emzirme Danışmanı Hamile&Cinsel Sağlık&Pilates Eğitmeni Doç. Dr. Güliz Onat, anne adaylarına tavsiyelerde bulunuyor.
Yeni Gençlik İksiri 'Kollajen' Mucize mi?
‘Yaşlanma Karşıtı’ söylemi her ne kadar kozmetik ve cilt ürünleri ile bağdağmış olsa da, içi dolu dolu bir kollajan hikayesini barındırıyor. Özellikle son 10 yıldır sıkça duyulmaya başlanan kollajenin birçok özelliği ve sağladığı faydalar yüzyıllardır bilinen bir gerçek.
Hamilelikte diş çekimi ve diş dolgusu yapılabilir mi?
Hamilelikte diş çekimi ve diş dolgusu yaptırmak güvenli mi? Hamilelikte diş çekimi ve diş dolgusu kaçıncı aylarda yapılabilir? Hamilelikte diş tedavileri konusundaki detaylı bilgiyi Dt. Deniz Başaran’dan aldık.
Folik asit nedir? Folik asitin faydaları nelerdir?
Folik asit, B9 vitamininin sentetik bir şeklidir. Çocuktan yetişkine hamileden yaşlıya kadar her yaştan insan için gerekli olan vitaminlerin başında gelir. Folat ve folik asit, B9 vitamininin farklı iki formudur. Folat besinlerde B9 vitamini doğal olarak bulunur. Folik asit ise sentetik olarak üretilen türevidir.
Limon Suyunun Dikkat Etmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Limon dünyanın her yerinde sayısız amaç için kullanılan en popüler narenciye meyvelerinden biridir. Ancak çoğumuz limon suyunun yan etkilerinden habersiziz.
Hafta hafta hamilelik-1. hafta ile 18 hafta arası
Hamileliğinizin ilk haftası sizin en son periyodunuzun ilk günüdür!
Vejeteryan Anne Adayları Nasıl Beslenmeli?
Hamilelikte beslenme sadece anne adayının değil bebeğin sağlığını da yakından ilgilendiriyor. Vejetaryen beslenme tarzını seçen anne adaylarının aklındaki ilk soru ise “Acaba bebeğim yeteri kadar besleniyor mu?” oluyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Parvana Seyidova, vejetaryen anne adaylarının nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.
Diş eti problemleri bebeği etkiliyor
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Kadınların en çok diş kaybı yaşadığı hamilelik döneminde meydana gelen diş ve diş eti problemleri, bebeğin düşük ağırlıkta doğma olasılığını da artırıyor” diyerek anne adaylarını uyarıyor.
Akıllarda o soru: Hamilelikte kaç kilo alınmalı?
Hamilelik döneminde kilo artışı anne ve bebek arasında paylaşılır. Bu dönemde alınan kiloların hepsinin yağ olmadığının altını çizen Diyetisyen Naz Serter, gebelikte alınan ve verilen kilolar hakkında bilinmesi gerekenleri bizlerle paylaştı. Serter, ayrıca hamilelik döneminde gereksinim duyulan vitamin ve minerallerin hangi besinlerden karşılanabileceğini sıraladı.
Yazdan kalan leke ve kararmalara elveda
Kadınların en sık karşılaştığı cilt sorunlarının başında bölgesel kararmalar ve yoğun çabalara rağmen bir türlü giderilemeyen lekeler geliyor. Bitkisel içerikli ürünleri ile kullanıcılarından tam not alan yerli dermokozmetik markası Sinoz, mucizevi etkilere sahip Leke Kremi ve Beyazlatıcı Kremi ile yazdan kalan lekeleri tamamen ortadan kaldırıyor.
Hamileliğin 6. haftası | Hafta hafta gebelik
Uzun ve tatlı bir süreç olan hamileliğe dair anne adaylarının en çok merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri de gebeliğin 6. haftasında neler olduğu ve nasıl belirtilerin ortaya çıktığıdır. Her hafta yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalan kadınlar, gebelikte her hafta yeni bir aşama kaydediyor. Peki, gebeliğin 6. haftasında neler olur?
İnternette tanıştık kaçarak evlendik
Gülben Ergen bu hafta Aydın’a gitti ve sosyal medyada fenomen olan Ayça-Mesut Özeker çiftinin evine konuk oldu, engelli çift yaşadıkları zorlukları ve tüm merak edilenleri anlattı.
Diş eti hastalıkları erken doğum riskini artırıyor
Hamilelikte ağız ve diş bakımına daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Düzenli doktor kontrolünde olunmadığı zaman diş ve diş eti rahatsızlıkları hem anneye hem de bebeğe zarar verebiliyor. Diş eti hastalığının tedavi edilmemesi erken doğuma da yol açabiliyor.
Anne adaylarına beslenme önerileri
Hamilelikte hangi vitaminler kullanılmalı?
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir uyardı, "Daha çok yiyoruz, teknolojimiz ve üretim daha ileride ancak yeterince ve kaliteli beslenemiyoruz."
Hamileliğin hangi döneminde diş tedavisi yapılabilir?
Hormonal değişiklikler nedeni ile günlük bakım özenle sürdürülmeli...