hamamböceği haberleri sayfasında hamamböceği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 231 hamamböceği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bilimde yaşanan ilerlemeler zaman zaman hepimizi ürkütecek boyutlara varabiliyor. Bilim insanları son yaptıkları çalışmayla bir hamamböceğini sayborga yani bir çeşit robota dönüştürdüler. Peki bu hamamböcekleri ne için kullanılacak dersiniz?
#Hamamböceği‘Motorcular’ 60’ların sonundan 70’lerin başına uzanan süreçte ‘Vandallar’ adlı bir motosiklet çetesinin öne çıkan iki karakterinin, Johnny ve Benny’nin öyküsünü, âşık olduğu kişi yüzünden aralarına karışan Kathy’nin aktardıkları vasıtasıyla anlatan bir yapım. Jeff Nichols imzalı film dönemin sosyolojik tasvirinden çok ele aldığı karakterlerin mafyavari dünyalarında geziniyor.
#Uğur Vardanİsim şehir hayvan oyunu özellikle eski zamanlar da oldukça fazla oynanan oyunlar arasında yer almaktadır. Genel olarak eski yıllarda çok fazla oynanan bir oyun olmasına rağmen günümüzde de hala oynanmaya devam edilmektedir. İsim, şehir, hayvan oyunu nasıl oynanır tüm detayları sizler için derledik.
#H Harfi İle Başlayan İsimlerİstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı. Avcılar'da sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi. Sivrisinek ısırıklarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Bazen anafilaktoid dediğimiz reaksiyonlar gelişebilir. O da en korktuğumuz reaksiyondur. Solunumun durması, dilin veya solunum yolunun şişmesiyle nefesin kesilmesi, tansiyonun düşmesi ve hastanın bayılması tarzında gider. O açıdan dikkatli olmakta fayda var" şeklinde konuştu. İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit ise sivrisinek, karasinek, kene, pire, kemirgen ve hamamböceği ile mücadelede 182 ekip 611 personelin görev aldığını belirtti.
#İstanbulİstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı. Avcılar'da sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi. Sivrisinek ısırıklarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Bazen anafilaktoid dediğimiz reaksiyonlar gelişebilir. O da en korktuğumuz reaksiyondur. Solunumun durması, dilin veya solunum yolunun şişmesiyle nefesin kesilmesi, tansiyonun düşmesi ve hastanın bayılması tarzında gider. O açıdan dikkatli olmakta fayda var" şeklinde konuştu. İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit ise sivrisinek, karasinek, kene, pire, kemirgen ve hamamböceği ile mücadelede 182 ekip 611 personelin görev aldığını belirtti.
#İstanbulTüm Türkiye'nin yüreğine ateş düşüren büyük felaketin ardından el ele verdik yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bu süreçte bölgede zorlu koşullarda hayata tutunan afetzedelerin karşı karşıya olduğu bir tehlike daha var: Salgın hastalıklar... Hurriyet.com.tr'ye konuşan uzmanlar, afet sonrası koşullarında hastalıkların ortaya çıkmasını önlemek için yapılması gerekenlere dair önemli uyarılarda bulundu.
#DepremÖzlem Kumrular imzalı ‘İstanbul Eğleniyor’, bu yönünü kaybettiğinden yakındığımız İstanbul’un renkli eğlence tarihine bir kapı aralıyor. İstanbul’un hafızalarımızdaki ve anılarımızdaki etkisi son yıllarda olumsuz yönde değişmeye başlasa da kitabın sayfalarını çevirdikçe fark ediyoruz ki bu şehir ne olursa olsun eğlenmeyi hep bilmiş.
#İstanbul EğleniyorBilimde yaşanan ilerlemeler zaman zaman hepimizi ürkütecek boyutlara varabiliyor. Bilim insanları son yaptıkları çalışmayla bir hamamböceğini sayborga yani bir çeşit robota dönüştürdüler. Peki bu hamamböcekleri ne için kullanılacak dersiniz?
#HamamböceğiAngolalı yazar Jose Eduardo Agualusa’nın ‘Yaşayanlar ve Diğerleri’ adlı romanı, anakaradan uzak Mozambik Adası’nda izole olan bir grup yazar ve şairin kendiyle ve karakterleriyle yüzleşmesinin olağanüstü hikâyesi. Kelimelerin mucizevi gücünü okuyucuya sunuyor.
#Jose Eduardo AgualusaBurun akıntısı oldukça can sıkıcı olabilir. Hava değişikliği, grip veya diğer dış etkenlerden kaynaklanabilir. Oldukça bulaşıcı olabilir ve yaygın semptomlarından bazıları aşırı hapşırma, öksürme, boğaz ağrısı ve hafif baş ağrılarıdır. Peki, burun akıntısına neler iyi gelir ayrıntıları ile derledik.
#Burun Akıntısı24 Şubat’ta başlayan Rusya işgali milyonlarca Ukraynalının hayatını altüst etti. Hürriyet, işgal öncesi görüştüğü Ukraynalı gençlere ulaşarak savaşın hayatlarını nasıl değiştirdiğini sordu. Kiev’de hayatın nispeten normale dönmesiyle kahve sattığı büfeye geri dönen Elvira, “En korkutucu olan bomba sesleriydi” diyor.
#SAVAŞHayvanlar, her dilde farklı olarak çağrılıyorlar. Almanca da kendine has bir dil olduğundan, hayvanları tanımlamada farklı uygulamalar gidilmiştir. Türkçede olduğu gibi hayvan isimleri yazıldığı gibi okunmuyor. Ayrıca Almancaya özel her hayvan isminin önüne bir kalıp geliyor. Hayvan isimlerinin nasıl yazıldığını, okunduğunu öğrenip doğru şekilde kullanabilirsiniz. Hayvan isimlerini, nasıl yazıldıklarını tüm detayları ile derledik.
Nioli, büyük, yaprak dökmeyen bir ağaçtır ve Avustralya'ya ve birkaç komşu bölgeye özgüdür. Bu ağaçtan elde edilen nioli yağı ise dezenfektan ve antiseptik özelliklerinden dolayı losyonlar, kremler, sabunlar ve diş macunu gibi çok çeşitli kozmetik ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde de son zamanlarda merak edilen esansiyel yağlardan olan nioli yağı nedir, ne işe yarar? İşte nioli yağı kullanımı ve faydaları…
#Nioli YağıAtlar gücü, kuvveti ve asaleti simgeler. Onların bu özelliklere sahip olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bir evcil ata sahipseniz, bir atınız doğum yaptıysa, bir at karakteri ve hatta bir at oyuncağı için isim arıyorsanız, sizlere tüm detayları derledik.
#At İsimleri Ve AnlamlarıHalk dilinde kurdeşen olarak bilinen ürtiker, ilaçlara, yiyeceklere, enfeksiyonlara ve daha pek çok uyarana bağlı olarak gelişebilen ve sık karşılaşılan bir hastalıktır. Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Ürtiker kısa süreli olabilmesinin yanında çok uzun süre de kronik bir şekilde devam edebilir. Peki, ürtiker (Kurdeşen) nedir, neden olur? İşte, ürtiker belirtileri ve tedavi yöntemleri…
#ÜrtikerEvlerde, iş yerlerinde ya da sokaklarda çok sayıda böcek görülebilmektedir. Özellikle hamam böcekleri en rahatsızlık verici olan böcek türlerinden bir tanesidir. Bu böcekler evlere kolay bir biçimde girebilmektedir. Sıcak yaz mevsiminde hamam böceklerini daha sık görmek mümkündür. Hamam böceklerinin nasıl yok edilebileceğini, yuvasının nerede olduğunu ve hamam böceklerinin eve neden girdiğini sizler için derledik.
#Hamam Böceğiİstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte 'göl sineği' olarak bilinen kronomid sinekler yine ortaya çıktı. İlçede oturanlar, balkon kapıları ile pencerelerini açamazken, ilaçlamanın yetersiz olmasından sitem etti. Bölge sakini Yeter Turhan, “10 yıldır Büyükçekmece’de oturuyorum, sineklerden çok rahatsızım. Bu sinekler yeşil renkli ve daha çok ışığa geliyor. Balkonda oturamıyoruz. Sokakta dahi yürüyemiyoruz. Sinekler gözümüze ve burnumuza giriyor.'' şeklinde konuştu.
#Haberİstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte 'göl sineği' olarak bilinen kronomid sinekler yine ortaya çıktı. İlçede oturanlar, balkon kapıları ile pencerelerini açamazken, ilaçlamanın yetersiz olmasından sitem etti. Bölge sakini Yeter Turhan, “10 yıldır Büyükçekmece’de oturuyorum, sineklerden çok rahatsızım. Bu sinekler yeşil renkli ve daha çok ışığa geliyor. Balkonda oturamıyoruz. Sokakta dahi yürüyemiyoruz. Sinekler gözümüze ve burnumuza giriyor.'' şeklinde konuştu.
#İstanbulGenel olarak, her birimiz evimizin olabildiğince güzel görünmesini ve kokmasını sağlamaya çalışıyoruz. Alanımızın temiz ve güvenli olmasını istiyoruz. Peki evinizde farkında olmadan kirliliğe sebep olan çok sayıda eşya olduğunu söylesek ne düşünürdünüz?
#Evi Kirleten ŞeylerHasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) akademisyenleri tarafından “Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi” kullanılarak geliştirilen “PhobiAR” uygulaması; fobilerin tedavisinde çığır açacak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin ortak çalışmasıyla geliştirilen uygulama 2021 yazında fobi tedavisinde kullanılmaya başlanacak ve mobil cihazlar üzerinden de erişime açık olacak.
#Cemal KalyoncuYaz sıcaklarının kendini iyice hissettirdiği şu günlerde kullanımı artan ve temizliği iyi yapılmayan klimaların sağlığı ciddi şekilde tehdit ettiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Finn Rasmussen, klimalardan gelen zararı en aza indirmek için uyarılarda bulundu.
#KlimaAraştırmalar alerjik hastalıkların büyük şehirlerde yaşayanlarda kırsal alanlarda yaşayanlara göre daha çok görüldüğünü ortaya koyarken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Doğan alerjik riniti olan kişilere önerilerde bulundu.
#Prof. Dr. Müzeyyen Doğan