Bugün neler oldu?

Güney Afrika Cumhuriyeti

Güncelleme Tarihi:

Güney Afrika Cumhuriyeti haberleri sayfasında Güney Afrika Cumhuriyeti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2938 Güney Afrika Cumhuriyeti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ

Güney Afrika Cumhuriyeti, yaygın adıyla Güney Afrika, Afrika kıtasının güneyinde yer alan bir ülkedir. Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu ve Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Swaziland ülkelerinin ortasında kalan bölgede yer alır. Ülke, Afrika kıtasının güney kesiminin hemen hemen yarısını kaplamaktadır. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin içerisinde küçük bir krallık olan Lesotho'da yer alır. Ülke Kuzeyde büyük Limpopo Nehri'nden yaklaşık 2000 kilometre'lik uzantıyla güneyde Ümit Burnu ve Agulhas Burnu'nu içine alan kıta topraklarına sahip.  Afrika için gerek turistik, gerekse doğal güzellik olarak oldukça önemli Masa Dağı da Güney Afrika Cumhuriyeti topraklarında yer alır. 

Cape Town
Güney Afrika’nın farklı bir yüzü olan Cape Town'da bulunan Victoria ve Alfred Limanları sadece turistlerin gezdikleri bir yer değil şehir halkı içinde oldukça önemli bölgelerdir. Yine Cape Town'da bulunan Robben Adası'nda bir çok mahkumla birlikte Nelson Mandela’nın 27 yıl hapsedildiği hapishane ve bir kale yer almaktadır. Afrika için gerek turistik, gerekse doğal güzellik olarak oldukça önemli Masa Dağı da Cape Town'da yer alır. 

Güney Afrika Cumhuriyeti haberleri

DAHA FAZLA #GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ HABERLERİ

Güney Afrika Cumhuriyeti’a ait tüm site haberleri