Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanılığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol, ekmekteki tuz oranını yüzde 2'den yüzde 1,5'e düşürdüklerini, hedeflerinin oranı yüzde 1'e indirmek olduğunu bildirdi. Erol, "Peynirle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Farklı peynir tiplerine göre tuz oranını yüzde 12 ile yüzde 40 arasında azaltacağız" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç gündür bölgede bulunduğunu belirterek, "3 gündür bu bölgede yaptığımız çalışmalarla ülkemizde bir değişim, bir dönüşüm yaşayalım istiyoruz. Bir heyecanı kalkınmayla birliklikte yayalım istiyoruz. Trakyalı kardeşlerimle de bu vesileyle hasret gideriyorum" dedi.