Fırında yapılan yemekler daha az yağlı, pratik ve çok lezzetli! Fırın kullanarak hem muhteşem görünen hem de sağlıklı yemekler yaratabileceğiniz tarifleri sizin için derledik… İşte tadına doyamayacağınız 16 fırın lezzeti!
#Tadına Doyamayacağınız 16 Fırın LezzetiDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Domuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Kefal balığı, halk arasında sıklıkla tüketilen bir deniz canlısı olarak bilinir. Türkiye sularında da yaşayan bu balık türü, özellikleri açısından birçok insan tarafından merak edilen canlılardan birisidir. Tüketilebilen bir balık türü olduğu için, avlama ve pişirme özellikleri açısından bilgi sahibi olunması gerekir. Kefal balığına dair tüm detayları sizler için derledik.
Sağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin tercih ettiği besin türlerinden biri de balık çeşitleri olmaktadır. Balıklar içerdikleri zengin omega 3 sayesinde sıklıkla tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri olarak belirtilmektedir. Son zamanlarda uzmanların tüketilmesini özellikle tavsiye ettiği balıklar vücudu birçok hastalığa karşı korumaktadır. Tirsi balığı da bir balık türü olarak insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Peki, Tirsi balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tirsi balığının faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Günlük hayatta ton balığı olarak bildiğimiz Orkinoslar sürü halinde gezer. Bu balıklar, kendilerinden küçük balıkları yer ve çok hızlı bir şekilde yüzerler. Hazırlanması ve pişirmesi çok kolay olan orkinos balığının da lezzeti çok beğeniliyor. Orkinos Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Denizler de bulunmakta olan birçok çeşitli balık olduğu bilinmektedir. Denizde bulunan balıklardan birisi de tombik balığı olarak ifade edilebilir. Tombik balığını duyan kişiler bu balık türü ile ilgili olarak detaylı bir şekilde bilgi edinmek istemektedir. Tombik balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tombik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Tombik balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Karnabahar; kış mevsiminde çok fazla tüketilen sebzeler içerisinde bulunmaktadır. Karnabaharın haşlanma süresi; karnabaharın pişirileceği eşyaya göre farklılaşmaktadır. Bunların dışında; karnabaharları çok fazla bir şekilde haşlamak, besin değerini düşürür. Peki karnabahar nasıl haşlanır? Karnabahar ne kadar süre haşlanmalı? Suyu işe yarar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KarnabaharYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılYılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Aralık ayıyla birlikte etrafımızda rengârenk yeni yıl süslemelerini de sık sık görmeye başladık. Bu ay boyunca vereceğimiz davetler için yılın kutlama sofrası trendlerini 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi’den öğrendik. Gastronometro şeflerinden de birbirinden ‘şık’ iki tatlı tarifi aldık.
#GastronomiKahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan kahvaltılık soslar, lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Evde kolaylıkla hazırlanabileceğiniz bu soslara şef Rüzgar Sünbül’ün özel tarifleriyle Lezizz’den ulaşabilirsiniz. Türk mutfağında vazgeçilmez bir öğün olan kahvaltılar için hazırlayacağınız özel soslarla, sofranızı çok daha özel ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kahvaltılık sos nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? İşte kahvaltılık sosun malzemeleri ve hazırlanışı...
#Kahvaltılık SosTürk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetMasterChef krem karamel tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Fransa mutfağına ait bir lezzet olan krem karamel tatlısı, şeffaf karamel soslu bir muhallebidir. Fransız usulü krem karamel nasıl yapılır merak edenlere, işte gerçek krem karamel tarifi ve püf noktaları...
#Krem KaramelHavalar soğumaya başladı, kış hazırlıkları neredeyse tamamlandı. Ancak hala hazırlıklarını tamamlamamış olanlar ya da henüz hiç başlayamayanlar varsa, kışın, en soğuk günde bile huzurla, mutlulukla uyanmanıza destek olacak bu kışlık sos tariflerini de hiç vakit kaybetmeden yapmalı. O soğuk kış günlerini bir düşünün... Saat kaç olursa olsun, sıcacık yatağınızı bırakıp da güne başlamak güne güzel başlamanızı garantileyelim diyoruz. Peki, evde domates sosu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Tuzlusundan acısına, hatta tatlısına, şimdiden hazırlayıp kavanozlara doldurabileceğiniz, kışın bir çırpıda dolaptan çıkarıp sıcacık kızarmış ekmeğinize sürebileceğiniz nefis ev yapımı domates sosu tarifi...
#Domates SosEn çok meyve şeklinde yediğimiz kirazla tatlıdan mezeye, salatadan içeceğe pek çok lezzette fark yaratmamız mümkün... Tariflerimi denerken aman sakın kirazların saplarını atmayın! Güzelce kurutup suda kaynatın, sonra suya yeşil çay ekleyip demleyin. Dilerseniz sıcak da içebilirsiniz ama ben buzdolabında soğutup içmeyi de çok seviyorum. Ödem atıcı, harika bir çay oluyor.
#KirazKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıYarın bizim evin şefi, 12 yaşındaki kızım Bilge olacak. Çok küçük yaştan beri özel günler için bize elleriyle kartlar hazırlar. Ama artık sürpriz sofralar kuracak yaşa geldi. Bu hafta ‘Evinin Şefi’ köşemi ona bırakıyorum... Yarın kutlanacak Babalar Günü’nden yola çıkan Bilge, yemekli kutlamaları neden sevdiğini ve babasının en beğendiği tarifleri yazdı.
#Babalar GünüYumuşacık bir ekmek, pişerken içi sulu sulu kalmış bir köfte ve köfteden rol çalmayacak miktarda sosla yapılmış, dışarıda yediklerimizi aratmayacak bir burger için ne lazım? Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’ya sorduk. Sadece ekmek ve köfteyle kalmadık, patates kızartması, karamelize soğan ve burger sosunun lezzetine lezzet katacak öneriler de aldık.
#Burger Ekmeğiİzledikleri animeler, dinledikleri K-pop şarkıları nedeniyle ülkemizdeki pek çok genç mochi, ramen, bubble tea gibi tatlara ve Japon keklerine merak sardı. Bulut gibi hafif, yumuş yumuş, adeta ağızda dağılan bu özel keki, ayrıca Japon cheesecake ve pankeklerini evde nasıl yapıyorum, gelin anlatayım...
#UzakdoğuKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirTam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan Menüsüİşkembe çorbasını sevenler özellikle bu çorbamıza bayılacaklar. Yalancı işkembe çorbası diye anılan paça çorbası bağışıklığı güçlendirir. Tavukla yapılan bu çorbamız öyle lezzetli oluyor ki hem besleyici hem de oldukça doyurucu. Lokantalarda satılan tavuk paça çorbası seviyorsanız doğru yerdesiniz. Yalancı işkembe yalancı paça çorbası diye de anılır.
#Ramazan Menüsü