Resmi Gazete atama kararları 17 Nisan 2024 yayınlandı. Atama kararları, yönetmelikler ve tebliğlerin günlük olarak yayınlandığı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete'de yer aldı. 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan Resmi Gazete kapsamında meclis ve cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yasa, kararname, yönetmelik, genelge gibi kararlar halkla paylaşılıyor. Peki, bugün Resmi Gazete atama kararları neler? İşte, 17 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.
#Resmi Gazete KararlarıKahvaltıların olmazsa olmazı çay gün içindeki molaların da vazgeçilmezi. Kimimiz güne çay içmeden başlayamıyoruz, kimimiz de akşam arkadaşlarımız ya da ailemizle vakit geçirirken çay olmadan yapamıyoruz. Peki, çayı daha lezzetli hale getirmek için neler yapabilirsiniz?
#ÇayBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliAramızda makarna sevmeyen var mı? Soslu sade, papyon burgu, haşlanmış fırında hiç fark etmez. Herkesin muhakkak sevdiği bir makarna vardır. Hem herkesin kolaylıkla hazırlayabildiği bir yemek olması, hem de en fakir masalardan en zengin sofralara kadar her yere yakışmasıyla makarna canımız ciğerimiz.
#MakarnaSu böreği Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en kıymetli ve köklü lezzetlerimizin başında geliyor. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ancak belli püf noktalarına dikkat ederek zahmetini azaltabilir ve böreğinizin enfes bir lezzet ve görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel su böreğinin püf noktaları…
#Su BöreğiBarbunya yazın tazesiyle kışın da kurusuyla sofralarımızı süsleyen en nefis bakliyatlardan. Aynı zamanda meze olarak da tüketilebilen barbunya pilakinin yapılışı ise çok kolay. İçine havuç ve patates de ekleyerek lezzetine lezzet katabileceğiniz zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, sizi içeriğimize alalım. İşte püf noktaları eşliğinde yılbaşı sofranıza da çok yakışacak barbunya pilaki tarifi…
#BarbunyaArtık hepimiz biliyoruz; sirke doğal bir sağlık deposu. Ancak sirkenin faydalı ve etkili olması için hangi meyveden yapılmış olursa olsun, doğal olması şart. Üzüm, elma, nar gibi daha yaygın sirkelerin yanı sıra alıç, ayva gibi meyvelerle de nefis sirkeler yapabilirsiniz. Biz bugün sizin için ayva sirkesi tarifini araştırdık. Mutlaka denemeniz gereken bu sağlık deposu sirkenin tarifi hemen aşağıda. Şifa olsun…
#Ayva Sirkesi Nasıl YapılırBezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi proteince zengin bir besin olan baklanın en yaygın kullanımı, iç kabukları çıkarıldıktan sonra kurutulmuş tanelerin haşlanıp, ezilmesiyle oluşturulan, fava adıyla tanınan, zeytinyağı ve dereotu eklenerek yenen ezme şeklidir. Fava, lokantalarda meze olarak servis edilir. Peki, fava nasıl yapılır?
#FavaAdana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?
#Adana KebapAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıKuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…
#Kuru FasulyeTarihi çok eskilere dayanan salep, kış mevsiminde her zamankinden çok daha fazla rağbet görüyor. Evde yapılan salebin yerini ise hiçbir şey tutmuyor. Peki, salep hangi bitkiden, nasıl yapılıyor? İşte, salebin nereden geldiğini merak edenler için detaylı bilgi…
#Salep Hangi BitkiKalburabastı tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Yapılışı da baklava gibi tatlılara kıyasla kolay olan kalburabastının ağızda dağılanı makbul. Kıvamıyla ve lezzetiyle parmak yediren bir kalburabastı yapmak için dikkat etmeniz gereken birkaç basit püf noktası bulunuyor. İşte kalburabastı yapmanın püf noktaları…
#KalburabastıNane limon özellikle kış mevsiminde sık sık tüketilen şifalı bir içecektir. İçine biraz da bal eklendi miydi iyi gelmediği hastalık yoktur. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı içilmesinin yanı sıra mide rahatsızlıklarına da iyi geldiği söylenir. Taze naneyle de kuru naneyle de yapılabilen nane limonu siz de bol bol demleyip içebilirsiniz, bunun için hasta olmayı beklemenize gerek yok. İçine biraz da zencefil eklediğinizde şifası katlanan nane limonun yapılışı hemen aşağıda…
#Nane LimonKaramel genellikle tatlılarda karşımıza çıkan çok temel bir sostur. Temel olarak şekerin ısıyla eritilmesiyle elde edilir. İçine tereyağı ve krema da eklendiğinde tam bir sos kıvamına kavuşur. Peki karamel nasıl yapılır? İşte pastadan cheesecake’e, krem karamelden trileçeye birçok tarifte karşımıza çıkan karamelin yapılışı ve püf noktaları.
#KaramelKumpir en sevilen ve en lezzetli sokak lezzetlerinin başında geliyor. Sonuçta fırında ya da közde pişmiş, içine tereyağı ve kaşar peyniri eklenmiş, üzeri bin bir çeşit malzemeyle süslenmiş patatesten bahsediyoruz, sevilmemesi ne mümkün. Dumanı tüte tüte yediğiniz o nefis kumpirleri evde kendiniz de yapmak istiyorsanız, bilmeniz gereken birkaç detay var. İşte tüm ayrıntılarıyla “Kumpir nasıl yapılır? sorusunun cevabı…
#KumpirKış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan nohudun daha kolay pişmesi, yumuşaması ve daha lezzetli olması için bir gece önceden suya yatırıyor, ertesi gün de pişirmeden önce haşlıyoruz. Tek başına enfes bir yemek olduğu gibi birçok farklı tarife de lezzet katan nohudu haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Bilmeniz gerekenler hemen aşağıda…
#Nohut Haşlamanın Püf NoktalarıGüney Doğu Anadolu’nun en çok tüketilen yemeklerinden biri olan çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
#Çiğ Köfte Nasıl YapılırAslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteCheesecake hayatımıza yıllar önce Amerikan filmlerinin dublajlarında “peynirli kek” olarak girdiğinde ne olduğunu çok anlayamamıştık. Ancak cheesecake’in enfes bir tatlı türü olduğunu anladığımızdan beri bu lezzetten vazgeçemiyoruz. Günümüzde nice pastanenin menüsüne giren cheesecake aslında evde de yapılabilecek bir tatlı. Ancak kıvamının, görüntüsünün ve düzgün olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. İşte cheesecake yapmanın püf noktaları…
#CheesecakeEt pişirirken yemeğe uygun et seçimi kadar o eti nasıl işlediğiniz de önem kazanıyor. Özellikle büyük parça etlerde pişirmeden önceki yumuşatma aşaması leziz bir yemek için çok önem taşıyor. Etinizi yumuşatmak için kullanabileceğiniz birden fazla teknik mevcut. En işe yararlarını aşağıda listeledik…
#EtUNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in en beğenilen lezzetlerinden biri de beyran. Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran çorbası nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıklarına karşı adeta bir şifa kaynağı oluyor. Bu eşsiz lezzeti evde hazırlamak isteyen vatandaşlar, beyran çorbasının nasıl yapıldığını ve tarifini sorguluyor. İşte, beyran çorbası tarifi...
#Beyran Nedir?Ege, Akdeniz ve Marmara’da neredeyse her mevsim bulunur kupes balığı. Sıcak ve ılıman olan bütün denizlerin sığ kesimlerinde yaşadığından dolayıdır ki, birçok yerde lopa, lapa, kupa, gupa, gopez, altınkuşak, gupes, kopes, küpez gibi değişik isimlerle anılır. Peki sizi ekonomik olarak çok zorlamadan, fazla zamanınızı almadan, kendinize ya da misafirlerinize küçük bir ziyafet yaşatmanızı sağlayan lezzetli kupes balığını nasıl pişirmelisiniz? Kupes balığı nasıl kolay temizlenir? Kupes balığı en iyi nasıl pişirilir? Bütün detaylarıyla burada…
#KupesRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl YapılırHepimizin başına gelmiştir. Çok açızdır, ekmeğin arasına bir şeyler sıkıştırıp yiyerek açlığımızı bir süreliğine de olsa ertelemek isteriz. Ekmek torbasını açıp iki dilim ekmek çıkarırız. Tam elimiz peynire uzandığında ekmeğin üzerindeki minik gri-beyaz küf öbekleri dikkatimizi çeker. “Aa ekmek küflenmeye başlamış” deriz, o küflü kısımları koparır atar, sandviçimizi hazırlamaya kaldığımız yerden devam eder, sonra da oturur afiyetle yeriz.
#Küflü Ekmekİçli köfte, Türk mutfağı denince ilk akla gelen lezzetlerden biri. Özellikle ülkemizin güney illeriyle özdeşleşmiş bu eşsiz lezzet genellikle kebapçılarda karşımıza çıkıyor ama içli köfteyi evde de yapabilmek mümkün. Ancak bunun için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. İçli köfte lezzetini mutfağına da taşımak isteyenler için içli köfte yapmanın en ince püf noktalarını derledik.
#İçli Köfte