Bugün neler oldu?

Evrim Akın

Güncelleme Tarihi:

Evrim Akın haberleri sayfasında Evrim Akın hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 546 Evrim Akın haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Evrim Sülün Akın, 12 Haziran 1979, Ankara doğumlu Türk sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu ve sunucu. Akın ailesinden ünlü şair Gülten Akın'ın akrabasıdır.

Babasını 17 yaşında kaybeden oyuncu İzmir’de, Konak Belediye Tiyatrosu’nda kursiyer olarak başladı. Daha sonra tiyatroyla yeni tanışan Evrim Akın Müjdat Gezen Sanat Okulu'na girdi.

İbo Show'da çeşitli skeçlerde yer aldı. İlk televizyon deneyimi olan Eltiler'de Fitnat karakteriyle dizi hayatına başladı. Show TV'de yayınlana İbrahım Tatlıses'in yazıp yönettiği İmparator adlı dizide Çiçek karakterini canlandırdı. Daha sonra çeşitli dizilerde oynayan Evrim Akın, asıl ünü Avrupa Yakası adlı dizide buldu. Canlandırdığı Selin Yerebakan karakterinin kullandığı "Ohaaa falan oldum yani", "kal geldi yaa" gibi repliklerle özdeşleşti. Daha sonra Bez Bebek dizisinde Nana rolünü oynadı. Ardından Koca Kafalar TV'de sunuculuk yaptı. Daha sonra tv8'de Uzman Avı adlı bir yarışma programı sundu. 2011-2013 yılları arası Atv'de Alemin Kıralı adlı bir dizide Jülide karakterini canlandırmıştır. Show TV'de ki Ev Kuşu programını sunmuştur. Şu an Show tv de piramit isimli yarışma programında yardımcı yarışmacılık yapmaktadır.

Evrim Akın haberleri

DAHA FAZLA #EVRİM AKIN HABERLERİ

Evrim Akın’a ait tüm site haberleri