Su böreği, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan tepsi böreklerindendir. Kıymalı veya peynirli olarak çeşitlendirilebilir. Ancak tadı her zaman damakta yer bırakır. Peki, evde kolay su böreği nasıl yapılır? İşte, buzdolabında uzun süre muhafaza edebileceğiniz bayatlamayan su böreği tarifi, malzemeleri ve su böreği yapmanın püf noktaları...
#Su BöreğiPaçanga böreği ara sıcak mezeler arasında en sevilen tariflerden biridir. Hele ki uygun şekilde sarıldıysa ve tam kıvamında pişirildiyse, damak çatlatan bir tarife dönüşür. Peki paçanga böreği nasıl yapılır, nasıl sarılır? İşte sofraların vazgeçilmezi paçanga böreği tarifi ve malzemeleri…
#Paçanga Böreği TarifiMasterchef money bags tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit mantı türü olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden money bags para kesesine benzerliğinden ismini alıyor. İç dolgusu ise Frenk soğanı ve kıyma gibi lezzetli malzemelerden hazırlanıyor. Peki, money bags nasıl yapılır? İşte Tayland mantısı money bags tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Money BagsMasterChef su böreği tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. El açması su böreği ya da hazır yufkadan su böreği hazırlanabiliyor. Doğu Anadolu Bölgesinde ise genellikle civil peynirli yapılmaktadır. Has tereyağı kullanılarak hazırlanan börekler Erzurum ilinde rağbet görmektedir. Hemen her bölgemizde çok sevilen evde kolay su böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte orijinal su böreği tarifi ve püf noktaları...
#Su BöreğiIsparta Eğirdir yöresine ait sazan dolması MasterChef programı ile aranan tariflerden biri oldu. İç pilavı ile muhteşem bir lezzet olan sazan dolması kışa hazırlandığımız bu aylarda akşam yemeği için harika bir alternatif. Peki, sazan dolması nasıl yapılır? İşte MasterChef sazan dolması tarifi ve malzemeleri...
#Sazan DolmasıAntalya yöresine özgü nefis bir lezzet olan Gazel böreği MasterChef ekranları ile birlikte evlerinize konuk oluyor. Baklavalık yufka ile hazırlanan Gazel böreği iç malzemelerinde kıyma yer alıyor. Çıtır çıtır lezzetiyle Gazel böreği nasıl yapılır merak edenlere, işte Antalya Gazel böreği tarifi ve malzemeleri...
#Gazel BöreğiGelinim Mutfakta Adana böreği tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Beş çayına misafirlerinize ve sevdiklerinize bu leziz börekten ikram etmeye ne dersiniz? İşte, Adana böreği nasıl yapılır öğrenmek isteyenlere, pratik Adana böreği tarifi ve malzemeleri...
#Adana BöreğiKaradeniz'in meşhur tatlısı Laz böreği evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Hazır yufkadan Laz böreği hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz yufkasını kendiniz de açabilirsiniz. Aynı zamanda kuru veya şerbetli seçenekleriyle Laz böreği tarifini sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Peki Laz böreği nasıl yapılır? İşte Laz böreği tarifi ve malzemeleri...
#Laz BöreğiMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın MutfağıMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaGelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bugün ne pişirsem? diyenlere pratik çözüm çok acılı piliç hem de acı sevenlerin favorisi olacak. Peki, çok acılı piliç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta çok acılı piliç tarifi ve malzemeleri...
#Çok Acılı PiliçBir tür güveçte kuru fasulye yemeği olan tavce gravce ya da okunuşuyla tafça grafça farklı pişirme yöntemi olsa da evde kolayca yapılabilir. Tafça grafça Üsküp yemekleri arasında Balkan mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, Tafça Grafça nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Üsküp yemeği tafça grafça tarifi detayları...
#Tavce GravceDüşündükçe ağzım sulanıyor... Humus, zahter salatası, babagannuş, oruk, kaytaz böreği... Hatay için ne desem az kalır! Bu kente özgü yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli, hepsi damakta yarışan tatlar. Ama içlerinden en çok dikkatimi çeken biberli ekmek oldu. Üç çeşidi varmış, favorim çökelekli olan...
#HatayKırşehir’e ait yöresel bir lezzet olan çullama, son günlerde oldukça popüler bir yemek haline geldi. Tavuk eti ve pirinç ile hazırlanan bir börek çeşidi olan çullamanın iç harcında ise baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı kullanılıyor. Yapımı oldukça kolay olan çullamayı evinizde de yapabilir, nefis bir öğün hazırlayabilirsiniz. İşte çok merak edilen çullama yemeği tarifi…
#Çullama Nasıl Yapılır‘MasterChef Türkiye’ yarışması jüri üyelerinden, MYK Gastro Arena kurucusu şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağına sızdık… Bize aşçıların ana üssü Bolu’da geçen çocukluğunun sofralarını, 11 yaşında çırak olarak girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası’nda kasalarca küçük ‘çimçim karides’ ayıklarken kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırladığı yemekleri ve onu bugünlere getiren serüvenlerini anlattı.
#Mehmet YalçınkayaSizi kimi zaman annenizin mutfağına, kimi zamansa en sevdiğiniz mekana götürecek şahane bir kokudur börek kokusu... Neredeyse tüm dünyanın ortak zevklerinden biri olan börek, ülkemizde de en çok sevilen lezzetlerden. El açması ya da hazır yufkadan da olsa lezzetinden bir şey kaybetmeyen börekler, günün her saatinde tüketilebilmeleri nedeniyle herkesin favorisi. Bu şahane lezzetin her çeşidini bilip, hiç sebzeli börek denememiş olanınız varsa sizi hemen yazının devamına gönderiyorum.
#Sebzeli BörekTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte10 parmağında 10 marifet... Hiçbir şeyi atmıyor, bir gün öncesinden kalan yemeklerle harikalar yaratıyor. Yemek pişirmeyi de, kalabalık sofralarda bu yemekleri paylaşmayı da çok seviyor. Tek bir sorunu var: Diyabet hastası olduğu için çoğu zaman kendi pişirdiklerini bile yiyemiyor. Ama ona göre afrodizyak yemek demek, aslında sağlıklı yemek demek