23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakPaketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaFransız tatlılarının dünya mutfağında özel bir yeri vardır. Pain au Chocolat, crème brûlée, mille feuille (Napoleon), eklerler, makaronlar… Bunlar arasından mutlaka damak zevkinize uyan bir tanesini bulabilirsiniz. Peki, 750 yıllık geçmişiyle adeta bir sanat eseri olan bu tatları evlerinizde de yapabilmek güzel olmaz mıydı? Haydi evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli Fransız tatlılarına bir göz atalım…
#Fransız TatlılarıNihayet bu bayramı önlemlere dikkat ederek de olsa sevdiklerimizle birlikte geçiriyoruz. Harika ikramlarda bulunmak için güzel ve biraz da farklı tarifler arıyorsanız rehberimize göz atın. Ünlü şeflerden öneriler derledik. Kimi bizimle sağlıklı çikolatanın sırrını paylaştı kimi de alışık olmadığımız, bambaşka bir kısır tarifini...
#GazetehaberleriFransız mutfağından geldiği düşünülen ve İngilizce adıyla ‘cream puff' olarak da bilinen profiterol, her ne kadar zahmetli bir lezzet gibi görünse de püf noktalarına dikkat edildiğinde kolayca yapılabiliyor. Mevsimine göre dondurmayla sunuma hazırlayabileceğiniz profiterol tarifini ince çekilmiş fındık, fıstık ve ceviz içi gibi kuruyemişlerle süsleyip daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte, püf noktalarıyla profiterol tarifi...
#Profiterolİtalyan Konsolosluğu’nun karşısında Tom Tom Suites’teki Nicole, ülkemiz için bir garip, anormal, aykırı bir olgu. Ben otelin sahibi Fehmi Bey ve mutfağın başındaki yeğeni Aylin Yazıcıoğlu’nun akli dengelerinden şüpheleniyorum çünkü herkes Mersin’e giderken onlar tersine gidiyor.
#Vedat Milorİtalyan Konsolosluğu’nun karşısında Tom Tom Suites’teki Nicole, ülkemiz için bir garip, anormal, aykırı bir olgu. Ben otelin sahibi Fehmi Bey ve mutfağın başındaki yeğeni Aylin Yazıcıoğlu’nun akli dengelerinden şüpheleniyorum çünkü herkes Mersin’e giderken onlar tersine gidiyor.
#Nicole RestoranBankacılık merkezi ve dünyanın en üst yaşam standartlarına sahip kentlerinden. Fakat Zürih, turistik açıdan aynı oranda ilgi çekmiyor. Oysa İsviçre’nin en önemli sanat merkezlerinden. Dadacılığın doğum yeri. Yazar James Joyce’un sığınağı. Mimar Le Corbusier’nin son eserini ithaf ettiği şehir. Zürih’teki yaratıcı ruh bugün de yaşıyor: Gastronomiyle rock müziğini buluşturan restoranlar, kokteyl mucidi barlar, sabaha karşı 04.00’te açılan elektro kulüpler… Alışverişi sevenler için, Bahnhofstrasse’nin lüks butiklerinden endüstri bölgesindeki bağımsız tasarımcı mağazalarına, ikinci el dükkânlarına kadar pek çok seçenek mevcut.
#ZürihParis’e sadece 45 kilometre uzaklıkta cennet gibi bir şehir burası. 36 bin nüfuslu küçük şehir güzel satosuyla prenslere, ormanıyla av düşkünlerine, hipodromuyla atseverlere ezberletmiş adını. Uluslararası şöhretini ise dünya mutfaklarının vazgeçilmezine borçlu: Krem şanti. Güneş Kral, La Fontaine, Moliere’e ev sahipliği yapan Chantilly Şatosu’nda 17 Haziran’da düzenlenecek Diane Kupası at yarışları festival gibi geçecek.
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.