Bir şehrin veya bir restoranın markalaşmasında, o şehirdeki gastronomi turizminin gelişmesinde şeflerin rolü çok önemli. İstanbul’da Michelin Yıldızı alan restoranlarda mutfak şefleri öne çıktı. Pek çok restoranın şefleri ve şovlarını izlemek, yenilenen menülerini görmek isteyen takipçileri ve müşterileri var. Bursa’da açılan mekanlarda artık birbirinden değerli şefleri görmeye başladık. İşte bunlardan biri de yeni hizmet vermeye başlayan Nuar Bademli.
#ŞefLezzeti artırmak için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor.
#Kurbanbayrami2020Türkiye’de her yıl yaklaşık 250 bin insana kanser tanısı konuluyor. Kalp damar hastalıklarından sonra dünya genelinde kanser ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırayı alırken kanserin sadece yüzde 30’u genetik ve çevresel faktörler ile ilişkili olarak nitelendiriliyor.
#SağlıkÜnlü bir turizm adresi olan Çeşme, bir yandan da tipik Ege kasabası özelliklerini yaşatıyor. Çeşme deyince birçok insanın aklına gelen ilk tatlar midye dolma, kumru ve süt darı (mısır). Çeşme merkezde, sakızlı dondurma ve sakız reçelinin yapılageldiği eski pastaneler; zeytinyağı, otlar, deniz ürünleriyle yapılmış envayi çeşit yemek ve mezeleriyle köklü restoranlar varlıklarını bugün de sürdürüyor.
En lezzetli et türlerinden birisi kaburga olarak bilinmektedir. Birçok kişi bu kaburgalardan alarak çok nefis bir yemek yapmaktadırlar. Kaburgayı sevdiğiniz bir yöntem ile kolayca pişirerek tüketebilirsiniz. Tabi kaburgayı pişirirken küçük ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Kaburga nasıl pişirilir? Kuzu ve dana kaburga fırında, tavada nasıl pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaburgaTürk mutfağının en bilindik lezzetlerinden olan mantı hemen hemen her kişinin severek yediği bir yiyecektir. Doyurucu olmasının yanında lezzeti de mantıya olan talebi arttırmaktadır. Evde mantı açarak kurutmak veya saklamak belirli zamanlarda çıkarıp pişirmek için birçok yöntem bulunmaktadır. Mantı nasıl kurutulur? Evde içli veya etli mantı kurutma yolları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#MantıSatın aldığımız paketli gıdaların üzerinde 'tüketici sembolleri' olarak bilinen birtakım işaretler vardır. Bunlar tüketicinin bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanır ve o ürün hakkında bilgi verir. Bu işaretlerden biri de son günlerde sosyal medyada karşımıza sıklıkla çıkan 'Radura’ işareti. 'Bu işareti gördüğünüzde o üründen uzaklaşın' paylaşımlarını görenler işin aslını merak ediyor. Işınlama işlemini temsil eden bu işaretin olduğu gıdaların tüketimi sağlığımız için zararlı mı? Bu ürünler radyasyon mu içeriyor? Işınlama besin değerlerini düşürür mü? Aklımıza takılan tüm bu soruların yanıtlarını konunun uzmanlarından dinledik.
#SağlıkHürriyet Ankara’nın ‘Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri’ serisinde Ankara Kalesi’ndeki ‘Kebapçı Emin Usta’ya konuk olduk. En başından beri hem geleneğine hem de geleceğine bağlı kalan bir kebapçı ‘Emin Usta...’ Koyunpazarı Sokak’taki lokantayı ‘eski Ankaralıyım’ diyen herkesin bildiğini düşünüyorum... İşte üç kuşağın hikâyesi...
#Aziz DevrimciTekirdağ Marmaraereğlisi'nde toplum sağlığı merkezi, aşırı sıcaklar nedeniyle yaptığı anonslarla, zorunlu olmadıkça bebekler, çocuklar, yaşlılar kronik rahatsızlıkları bulunanların dışarı çıkmamaları konusunda çağrı yaptı. İlçede yaşayan Yasin Özkan, 'Denize girsek de serinleyemiyoruz. Havalar çok sıcak, gölgede oturup akşamı beklemeyi tercih ediyoruz.' dedi.
#TekirdağTekirdağ Marmaraereğlisi'nde toplum sağlığı merkezi, aşırı sıcaklar nedeniyle yaptığı anonslarla, zorunlu olmadıkça bebekler, çocuklar, yaşlılar kronik rahatsızlıkları bulunanların dışarı çıkmamaları konusunda çağrı yaptı. İlçede yaşayan Yasin Özkan, 'Denize girsek de serinleyemiyoruz. Havalar çok sıcak, gölgede oturup akşamı beklemeyi tercih ediyoruz.' dedi.
#TEKİRDAĞBasınçlı pişirme veya günümüzdeki adıyla düdüklü tencere... Zamandan kazandırıyor, enerjiyi verimli kullanıyor, yemekleri gayet iyi pişiriyor, üstelik bunu yaparken besin değerlerini de koruyor. Aslında biz düdüklüyü yeterince iyi kullanamıyoruz. Kabuğu çok çıtır olmasa da ekmek pişirmek, soğan karamelize etmek, hatta ısıya dayanıklı cam kaplarda krem brüle yapmak bile mümkün.
#Düdüklü TencereYemekleri pişirme yöntemi en az tükettiğimiz besinler kadar önemli çünkü tercih ettiğimiz yöntem yediğimiz besinin kalitesini etkiliyor. Peki hangisi en sağlıklı? Başka bir deyişle hangisi daha az sağlıksız? Haşlama, ızgara, fırın gibi klasik yöntemlere alternatif olarak piyasaya çıkan yeni ürünler aklımızı bu konuda iyice karıştırıyor. Biz de son teknolojik pişirme yöntemleri ile klasik pişirme yöntemlerini mercek altına aldık.
#YemekÇeşit çeşit yemeklerin sıralandığı, tüm ailenin etrafında toplandığı sofralar bayramların en mutlu anları... Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü... Sevdiklerinize neler pişireceksiniz? Yazarımız Sahrap Soysal et yemeklerinin yanına bulgurun yakıştığını anlatıyor, beslenme uzmanı Berrin Yiğit hamurişi yerine bol bol salata yememizi öneriyor.
#Sahrap SoysalKurban Bayramı'nda kesilen kurbanlıkların doğru şekilde saklanması uzun süre muhafaza edilmesinde oldukça önemlidir. Etin kesim sonrası bakteri ile enfekte olmasına karşı hızla 7 derecenin altında soğutulması gerekiyor. Peki, kurban eti buzdolabında ve derin dondurucuda uzun süre nasıl saklanır? İşte, kurban eti saklama yöntemleri...
#Kurban EtiGünümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle mırlan balığı lezzeti nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Mırlan balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Balık, suda yaşayan hayvan türüne verilen genel isimdir. Ancak balıklar, çok çeşitlidir. Yüzlerce farklı balık isimleri duyabilirsiniz. Bu balık türlerinin bir kısmı beyaz et olarak tüketilirken bazıları zehirli ve bazıları da yenmeyen hayvanlar grubunda olur. Eşkina yenebilen bir balıktır. Eşkina balığı nedir? Farklı bir adı var mıdır? Özellikler nelerdir? Yenir mi? Nasıl pişirilir? Nasıl avlanır? Fayda ve zararları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Simmering pişirme sıklıkla kullanılan pişirme yöntemlerinden birisidir. Özellikle kullanım alanı bakımından geniş alanlarda restoran ve aşçıların başvurduğu pişirme yöntemi olarak ifade edilmektedir. Bu bakımdan Simmering pişirme yöntemini öğrenebilir ve bu bilgiler ışığında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Simmering pişirme yöntemi nedir ve nasıl yapılır? Simmering pişirme yöntemi ile yapılan yemekler nelerdir sizler için detaylarıyla derledik.
#Simmering Pişirme Yöntemi