Ermenistan-Türkiye ilişkileri haberleri sayfasında Ermenistan-Türkiye ilişkileri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1661 Ermenistan-Türkiye ilişkileri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 80. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, "Son yıllarda Ermenistan ile Türkiye arasında eşi benzeri görülmemiş olumlu bir diyalog tesis edilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile düzenli görüşmeler gerçekleştiriyorum" ifadelerini kullandı.
#BM Genel KuruluERMENİSTAN Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesiyle Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesine karşı gelenleri sert dille eleştirerek, “Türkiye gibi bir komşumuzla barışmayıp savaşmamızı mı öneriyorsunuz? Ağzınızdan çıkanın farkında mısınız” ifadesiyle tepkisini gösterdi.
#Ermenistan-Türkiye İlişkileriErmenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Orbeli Forumu 2025'te yaptığı açıklamada, "Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler doğru yönde ilerliyor. Son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok sık görüşüyoruz" ifadelerini kullanırken, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da, "Türkiye ile yoğun bir diyalog yürütüyoruz ve bu süreçte somut sonuçlar elde edebileceğimiz konusunda oldukça iyimserim" dedi.
#ErmenistanErmenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ilk kez Türk medya kuruluşlarının temsilcilerine verdiği röportajda tarihi açıklamalarda bulundu. Paşinyan, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşme sürecine değinerek, "Ermenistan ile Türkiye arasında başlayan bu diyalog çok önemli" dedi. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydeden Paşinyan, "Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi artık sadece zamanla ilgili bir meseledir" ifadesini kullandı.
#ErmenistanBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV’de katıldığı Başbakan ile Gündem programında Başkanlık sisteminin Türkiye'nin gündemine gelebileceğini ve kendisinin de bu sisteme olumlu baktığını açıkladı. Konuşmasında TOBB'a çatan Erdoğan, 'istekleri hiç bitmiyor' dedi. Erdoğan, üniversite mezunu işsizlere yönelik olarak ise memur alımında yeni bir uygulama getirmeye çalıştıklarını belirtti. Erdoğan gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili gelen e-postaları hatırlatmaları üzerine "Gönderilen talepleri klasörleyip Genelkurmay ile Milli Savunma Bakanlığı’na gönderseniz iyi olur" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Florida’daki görüşmesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin sözleri damga vurdu. Trump, Erdoğan'ı "çok iyi bir dost" olarak nitelendirdi. Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satışına ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, İsrailli yetkililerin itirazlarına rağmen bu hedefinden vazgeçmediğini belirtti. Dünya basını, Netanyahu ile Trump'ın görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'nin gündeme gelmesini manşetlerine taşıdı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAzerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Gazze'de uzun süredir yaşanan süreç ciddi bir endişe kaynağı. Bu düzlemde ABD tarafından ilan edilen barış planını olumlu karşıladık. Bazı sorularımıza henüz cevap verilmediği için şu anda Gazze'ye bir Azerbaycan askeri birliği gönderilmesi konusunda karar yok" dedi.
#Azerbaycan





