Erken Genel Seçim haberleri sayfasında Erken Genel Seçim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7496 Erken Genel Seçim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Almanya’da 23 Şubat’ta yapılan erken genel seçimlerde toplam oyların sadece yüzde 16.4’ünü alarak tarihi bir yenilgiye uğrayan SPD’de CDU/CSU ile ortaklık edilmesi için üzerinde uzlaşmaya varılan koalisyon sözleşmesi oylaması devam ederken, Eş Başkan Saskia Esken’in bakanlığa getirilmesi ve yeniden aday olması tartışmaları da yoğunlaştı.
#SPDSon sekiz ayda üç kez sandık kurulan Yunanistan'da oy kullanma işlemi TSİ ile 19:00 itibarıyla sona erdi. Yaklaşık 9 milyon 800 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu Komşu'da sandık çıkış anketlerine göre; radikal sol koalisyon Syriza, muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi'nin az farkla önünde.
#Yunanistanİsrail’de dün yapılan genel seçimlerde, son günlerde ırkçı çıkışların dozunu artıran Başbakan Binyamin Netanyahu sürpriz bir zaferle çıktı. Seçim öncesi anketlerde merkez solcu Siyonist Birlik ile başa baş giden Netanyahu'nun lideri olduğu Likud partisi oyların yüzde 23,27'sini aldı. Sandık sonuçlarına göre hiçbir parti tek başına iktidara gelecek oy oranını elde edemediği için ülkeyi bir koalisyon hükümeti bekliyor. Seçimden zaferle çıktığı belli olan Netanyahu ilk açıklamasında, yeni hükümeti 2-3 hafta içinde kurmayı hedeflediğini açıkladı.
#İsrailBulgaristan'da protestoların ardından istifasını sunan Başbakan Rosen Jelyazkov, Türkiye ile ortaklıklarının barışın tesis edilmesinde bir temel taşı olması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
#BulgaristanAlmanya’da 23 Şubat 2025’te yapılan erken genel seçim öncesi iktidara göz diken ana muhalefetin büyük kanadı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Friedrich Merz, halkın da tam destek vereceğini bildiği için Almanya’ya düzensiz göçün engellenmesi ve sığınmacı sayısının sınırlandırılması politikasıyla oy avcılığına çıktı.
#SığınmacıAvrupa Birliği üyesi üç ülkede seçmenler dün sandık başındaydı. Polonya ve Romanya’da halk cumhurbaşkanını seçmek için oy verirken sandıktan çıkan neticenin bu ülkelerin gelecekteki yönü açısından hayati bir öneme sahip olacağı değerlendiriliyor. Portekiz’de ise 10.8 milyon seçmen erken genel seçim için oy kullandı.
#AvrupaKanadalı seçmenler, ABD Başkanı Donald Trump'ın tartışmalı "51. eyalet" açıklamaları ve iki ülke arasındaki gerilimli ticaret görüşmelerinin gölgesinde yeni başbakanlarını seçmek için bugün sandık başına gidiyor. Bu erken genel seçim, Kanada'nın ABD yönetimiyle ilişkilerini yeniden tanımlayacak stratejiler belirlemesi açısından kritik önem taşıyor.
#KanadaAlmanya’da 23 Şubat’ta yapılan erken genel seçim akşamı sonuçlar şekillenmeye başlar başlamaz yeni hükümeti kimin kuracağının ilk sinyalleri geldi. Seçimlerden yüzde 28.7’yle ‘en güçlü kanat’ olarak çıkan Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU), gönüllerinden Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile ortaklığın geçtiğini ilan etti.
#ALMANYAPortekiz'de yaklaşık 11 ay önce kurulan azınlık sağ hükümeti, Başbakan Luis Montenegro hakkındaki yolsuzluk iddialarından dolayı Meclis'te yapılan güven oylamasında yeterli oyu alamayarak düştü. Portekizliler son üç yılda üçüncü kez erken genel seçim için sandığa gidecek.
#Portekiz







