Erime
Toplam 1.109 haberi bulunmuştur.
Erime Haberleri
Ağrı Dağı Milli Parkı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Ağrı Dağı Milli Parkı Konaklama, Kamp, Giriş Ücreti Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
5137 metre yüksekliği ile Avrupa’nın ve Türkiye’nin en yüksek, dünyada ise ikinci en büyük volkanik dağının bulunduğu Ağrı Dağı Milli Parkı, doğal güzellikleri ve eşsiz manzarası ile dünyaca popüler bir rotadır. Ağrı Dağı Milli Parkı nerededir ve ulaşım nasıl sağlanır, milli parkta konaklama imkanları nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
65 yaş üstü vatandaşlar için egzersiz önerisi
KORONAVİRÜS önlemleri nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan yaşlıların, eklem sertliği, kemik kırılmaları, kilo alımı ve kas kaybı şikayetleri nedeniyle hastaneye başvurularında artış yaşandığını belirten Medicana International İzmir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Devrim Akseki, bilinçli yapılacak egzersizler ile bu rahatsızlıkları bertaraf etmenin mümkün olduğunu söyledi.
İngiltere’deki koronavirüs varyantının yeniden mutasyona uğradı
İngiltere'de bilim insanları, Kent bölgesinde görülen ve tüm ülkede hızla yayılan koronavirüs varyantının, kaygı verici yeni değişiklere uğradığını açıkladı.
Bilim insanları açıkladı: Mutasyonlu varyant bir kez daha değişime uğradı!
Bilim insanları, İngiltere’deki koronavirüs varyantının yeniden mutasyona uğradığını açıkladı. Kent bölgesinde görülen ve tüm ülkede hızla yayılan koronavirüs varyantında görülen yeni değişikliğin 'kaygı verici' olarak tanımlanması korku yarattı.
EMG nedir?
EMG nedir? günün internette cevabı merak edilen soruları arasında yer alıyor. Sinir ölçüm testi olarak bilinen EMG, Elektronöromiyografi (ENMG) veya daha yerleşmiş adı ile Elektromiyografi (EMG), elektro (elektriksel), nöro (sinir), miyo (kas) ve grafi (yazı) sözcüklerinden oluşan bileşik bir sözcük olup sinirler ve kasların elektriksel sinyallerinin yazdırılması anlamını taşır. Çevrenin farkında oluşumuz ve yine çevreye uyum sağlamak için ortaya çıkan tepkilerimiz biyoelektriksel süreçlerle olabilmektedir.
Elementler ve sembolleri nelerdir? En çok bilinen elementlerin isimleri, özellikleri, atom numaraları ve kullanım alanları
Kimyanın en önemli konuları içerisinde elementler ve sembolleri gelir. Doğada bulunan ve birçok farklı alanda kullanılan elementler, günümüzün en önemli yapı taşları içerisinde yer almaktadır. Peki, elementler ve sembolleri nelerdir? En çok bilinen elementlerin isimleri, özellikleri, atom numaraları ve kullanım alanlarını derledik.
Bakan Selçuk’tan ‘kartopu’ paylaşımı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından kartopu fotoğrafı paylaşarak, "Elinize pencere pervazından bir avuç kar alıp çocuğunuza uzatın, kartopu yapsın" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan 'kartopu' paylaşımı... Velilere çağrı yaptı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından kartopu fotoğrafı paylaşarak, "Elinize pencere pervazından bir avuç kar alıp çocuğunuza uzatın, kartopu yapsın" dedi.
Anne sütünü kimyasallardan temizleyen filtre geliştirildi
Geliştirilen ürünün taşıdığı risklerin kullanımdayken değil, tasarlanırken keşfedilebilmesi için üreticilere, mühendisliğin yanı sıra önemi hızla artan "ürün geliştirme uzmanlığı" desteği gerekebiliyor. Tasarım desteği verilen dikkati çekici ürünlerden biri de sütü filtresi...
Karpal tünel sendromuna karşı omega-3 yönünden zengin besinler tüketilmeli
Karpal tünel sendromu (KTS), kol sinirinin el bileğinde adını aldığı karpal tünelden geçerken çevre kılıf tarafından sıkışmasıyla ortaya çıktığını belirten uzmanlar, sendromun, sinir sıkışmaları içinde en sık görülen rahatsızlık olduğunu söyledi. Nöroloji Uzmanı Dr. Duygu Aygün, geceleri hastayı uykudan uyandıran karpal tünel sendromunun (KTS) omega-3 yağ asidi yönünden zengin gıdalarla önlenebileceğini söyledi.
Türkiye'de son 50 yılın en sıcak sonbahar mevsimi yaşandı
Türkiye'de uzun yıllar sonbahar ortalama sıcaklığı 14,8 derece ölçülürken, bu yıl 2,5 derece artarak 17,3 dereceye yükseldi.
Dünyanın en büyük buz dağı eriyor
İngiltere Savunma Bakanlığına ait bir nakliye uçağının çektiği görüntülerde dünyanın en büyük buz dağının son 3 yılda 1800 kilometrekare eridiğinin görüldüğü bildirildi.
D vitamini eksikliği kolon kanseri için risk faktörü olarak belirlendi
Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan Dünya Sağlık Örgütü, “D vitamini eksikliğini kolon kanseri için risk faktörü olarak belirledi. Yapılan çalışmalar özellikle D vitamini seviyesi 12 ng/ml altında ise kolon kanseri riskinin belirgin olarak arttığını gösteriyor. Meme kanseri ve prostat kanserinin de D vitamini eksikliği ile ilişkisini gösteren araştırmalar mevcuttur” dedi.
“Kanserin altından D vitamini eksikliği çıkabilir”
Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan “Dünya Sağlık Örgütü D vitamini eksikliğini kolon kanseri için risk faktörü olarak belirledi. Yapılan çalışmalar özellikle D vitamini seviyesi 12 ng/ml altında ise kolon kanseri riskinin belirgin olarak arttığını gösteriyor. Meme kanseri ve prostat kanserinin de D vitamini eksikliği ile ilişkisini gösteren araştırmalar mevcuttur” dedi.
Çene kemiği erimesine alternatif yöntem… Ekonomik açıdan da avantajlı
Çene kemiğinde erimeler olan bireyler, diş tedavisi konusunda ciddi sorunlarla karşılaşabiliyor. Zigoma İmplantı (elmacık kemiği) yöntemi sayesinde çene kemiğinde erime sorunu saptanan hastaların diş tedavileri problemsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı, Prof. Dr. Serhat Yalçın, konuyla ilgili detaylı bilgiler verdi.
Fildişi çikolata nedir?
Pastacılıkta kullanılan çikolatalardan biri de fildişi çikolatadır. Adını kakaonun büyük oranda üreticisi olan Fildişi sahillerinden alır. Kolayca eriyen bir yapısı olan fildişi çikolata, rende ve kaplama için kullanım kolaylığı sağlar. Peki, fildişi çikolata nedir?
Grönland'da rekor düzeyde buzul eridi
Bilim insanları Grönland'daki buzul erimesinin geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını söyledi. Yapılan yeni bir analize göre buzul erimesindeki bir önceki rekor yüzde 15 oranında aşılmış oldu. Uzmanlar, 1948'ten bu yana kayda geçirilen erime verilerine bakıldığında son incelemelerin 'eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye' işaret ettiğini belirtti.
Balmumu nedir, ne işe yarar? İşte balmumu kullanım alanları
Balmumunun kendine özgü bir özgül ağırlığı, kokusu ve karakteristik bir tadı vardır. Balmumu suda erimez, eter kloroform ve yağlarda tamamen erir. Saf balmumu, arı koyu renkli bal ya da şeker şurubu ile beslense de daima beyaz renklidir. Peki, Balmumu nedir, ne işe yarar? İşte balmumu kullanım alanları...
Yabancılar konuta yeniden ilgi göstermeye başladı
Salgının yurt içinde ilk görüldüğü mart ayında gerilemeye başlayan yabancıya konut satışı, 5 ay ardından tekrar yükselişe geçerken, tarihin en yüksek ağustos rakamları görüldü.
8. Sınıf Fen Bilimleri Periyodik Sistem konu anlatımı
Periyodik tablo içerisinde tüm maddeler belirli bir sıralama üzerinden yer almaktadır. Bu sıralama sayılar ile beraber daha birçok farklı özellikleri üzerinden ele alınır. İşte 8. sınıf fen bilimleri periyodik sistem konu anlatımı.
8. Sınıf Fen Bilimleri Maddenin Isı İle Etkileşimi konu anlatımı
Maddede ısı birbiri ile ilişkilidir. Birbirlerini etkilerler ve değişime uğrayabilirler. Şimdi maddenin ısı ile nasıl bir etkileşim gösterdiğini ve neler olduğunu birlikte inceleyelim. İşte 8. sınıf fen bilimleri maddenin ısı ile etkileşimi konu anlatımı.
8. Sınıf Fen Bilimleri Maddelerin Hal Değişim Grafikleri 1 - 2 konu anlatımı
Maddeler hem ısı alır hem de ısı verir. Böylece Isı alışverişi gerçekleştirmek suretiyle farklı hallere dönüş yaparlar. Bu haller katı sıvı ve gaz halleri olarak öne çıkmaktadır. Bunlar maddenin halleri olarak bilinir. İşte 8. sınıf fen bilimleri maddelerin hal değişim grafikleri 1 - 2 konu anlatımı.
Küresel ısınma nedeniyle buzul göllerinin alanı hızla artıyor
Bilim insanları, yerkürenin yüksek kesimlerindeki buzul göllerinin kapladığı alanın 1990'dan 2018 yılına kadar yüzde 51 arttığını bildirdi.
5-10 dolarla bir hayat kurtulur mu? Evet, kurtuluyormuş!
Aileleri, arkadaşları, hiç tanımadıkları insanlar, sanatçılar, sporcular, işinsanları... Japon kadınlardan Süveyş Kanalı’ndaki bir geminin mürettebatına varıncaya kadar binlerce insan... Hepsi, SMA hastası Nil bebeğe yardım eli uzattı. Bu sayede 2.4 milyon dolar gerektiren gen terapisi tedavisine ulaşabildi. Nil artık sağlıklı bir bebek. Ve hikâyesi, iyileşmeyi bekleyen diğer SMA hastası bebeklere de umut veriyor.
Okul öncesi çocuklar için baskı ve boya çalışmaları
“Okul öncesi dönemde olan çocuklar için baskı etkinlikleri veya boyama çalışmaları bir eğlence olmanın yanında mükemmel bir ince motor beceri geliştiricisidir” diyen Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Hande Dinçel, okul öncesi küçük yaş grupları için yapılabilecek baskı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
7. Sınıf Fen Bilimleri Saf Maddeler konu anlatımı
Saf maddeler, 7. sınıf öğrencilerinin Fen Bilgisi derslerinde gördükleri bir konudur. Bu konu 7. sınıfta görülür ve diğer sınıflarda da soru çözerken problemlerde işlenir. Bu nedenle 7. sınıf saf maddeler konusu oldukça önemli bir konudur. Sizler için 7. sınıf Fen Bilgisi dersinde saf maddelerin özelliklerini ve detaylarını paylaştık.
7. Sınıf Fen Bilimleri Bileşik Ve İyonlar konu anlatımı
Nötr olan atomların her zaman proton sayıları ile elektron sayıları birbirine eşit olmaktadır. Atomlar kararlı hale geçmek adına elektron alıp verme işlemi yapabilmektedirler. Böyle durumlarda atomun proton ve elektron sayısı arasındaki eşitlik de bozulmuş olur. Bu şekilde ortaya çıkan taneciğe ise iyon ismi verilmektedir. Nötr olan atomlar elektron aldıkları durumlarda - yük ile yüklenmektedirler. Elektron verdiklerinde ise + yük ile yüklenmektedirler. İşte, bileşik ve iyonlar konu anlatımı.
Grönland'daki buz tabakasında '2019'da rekor erime' kaydedildi
Grönland'da buz tabakasının 223 milyar tonu Temmuz 2019'da eridi.
Grönland'da 2019'da rekor düzeyde buzul eridi
Bilim insanları Grönland'daki buzul erimesinin geçen yıl rekor seviyeye ulaştığını söyledi.
5. Sınıf Fen Bilimleri Maddenin Hal Değişimi Nedir? Maddenin Hal Değişimi konu anlatımı
Fen bilimleri günlük hayatımıza kolaylık sağlayan bilgiler içermektedir. Fen bilimlerinin temel konularından biri de maddelerin hal değiştirmesidir. Maddelerin değişim geçirerek aldıkları yeni hallere de farklı isimler verilmektedir. Bu kavramların anlamlarını sizler için derledik.
5. Sınıf Fen Bilimleri Maddenin Ayırt Edici Özellikleri Nelerdir? Maddenin Ayırt Edici Özellikleri konu anlatımı
Maddeler doğada farklı özelliklerde bulunurlar. Her maddenin birbirine benzer ve farklı özellikleri bulunuyor. Maddelerin ortak ve farklı özelliklerini öğrenip, birbirlerinden ayırt edebilirsiniz. Bu dersimizde maddelerin ayırt edici özelliklerini derledik.
4. Sınıf Fen Bilimleri Maddenin Isı Etkisiyle Değişimi konu anlatımı
Madde ısının etkisiyle farklı hallere girebilmektedir. Bu haller bizim bildiğimiz üzere katı ve sıvı ile gaz halleri olabilir. Aynı zamanda maddenin ısı etkilenmesi üzerinde farklı amaçlar doğrultusunda kullanım gerçekleştirilir. Şimdi maddenin ısı etkisiyle değişimi üzerinden farklı durumları ele alacağız ve işleyeceğiz. İşte 4. sınıf fen bilimleri maddenin ısı etkisiyle değişimi konu anlatımı.
Markalı konutlarda stok erime hızı son 10 yılın en yüksek ikinci seviyesinde
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu "Haziran ayında, bir önceki ayın oranı 3.79’dan 11.96 seviyesine yükselen stok erime hızının, Temmuz ayında da 11.78 seviyesini koruması, beklemede olan konut alıcılarının birinci el konuta ilgisinin devam ettiğini gösteriyor." dedi.
Kurban etinin lezzetli tamamlayıcısı: Turşu
Kurban Bayramın yaklaştığı günlerde etin lezzetini daha da arttırdığı belirtilen turşu, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Koronavirüs sebebi ile uzun süre kapalı kaldıktan sonra yeni dönem için taze ürünlerini hazırlayan turşucularda, bayram öncesi kuyruk oluşuyor.
Tokat'ta sıcak hava asfalt eritti
TOKAT'ta 35 derece hava sıcaklığı nedeniyle Tokat-Sivas karayolunda asfaltın eridiği görüldü.
İple Yüz Germe Nasıl Yapılır?
Ağrısız ve acısız bir işlem olarak bilinen iple yüz germe, son yıllarda birçok kişinin tercihi haline geldi. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ayşen Bilge Sezgin, bu işlemin nasıl yapıldığını anlattı.
Bu felaket neden yaşandı?
Bu belirtilere dikkat! ALS hastalığının habercisi olabilir
Nöroloji Uzmanı Dr. Nursel Erdal, Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığı hakkında yaptığı değerlendirmede, "Üst motor nöron tutulumu sonucu kol ve bacaklarda katılık, reflekslerde canlılık, nedensiz gülme ve ağlamalar ve alt motor nöron tutulumu sonucu kol ve bacaklarda asimetrik güçsüzlük, kaslarda erime, kramplar, kaslarda seğirme, konuşmanın zor anlaşılması ve yutma güçlüğü ortaya çıkar" dedi.
Sıcak havada keyifli aktivite: Buzdan araba kurtarma oyunu
Havalar artık iyiden iyiye ısınmaya başladı. Çocuklar maalesef ki hala günlerinin çoğunu evde geçiriyor. Onları hem serinletip hem eğlenceli zaman geçirebileceği güzel bir oyun oynamak istemez misiniz? Herkesin evinde bulunan az materyal ile anne yapımı bir oyun hazırlamak çok basit...