Yazın yetişen mahsülleri toplayıp değerlendirmenin tam zamanı! Ve bunun en güzel yolu da kışa kadar saklayabileceğiniz harika pestillerdir. Çayın, kahvenin yanında, gün içerisinde ve sonunda sağlıklı atıştırmalıklar arayanlara, lezzetli erik pestili tarifi ve püf noktaları hemen aşağıda...
#Erik PestiliYaz aylarının sonuna yaklaşırken olgunlaşan meyve ve sebzelerin hasat zamanı da başladı. Bir yanda domateslerden salça yapılırken diğer yandan en çok yapılan meyve atıştırmalıklarından erik pestili tarifi çokça araştırılıyor. Peki erik pestili nasıl yapılır, saklanır, kaç kalori? İşte, erik pestili tarifi…
#Erik PestiliYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafElazığ’da köylerde yapılan ve kış aylarında çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye’nin dört bir yanına ün saldı. Bağ bozumu döneminde başlayan orcik, birlikte zahmetli ve sabır gerektiren aşamalardan geçiyor. Peki, orcik tam olarak nedir, nasıl yapılır?
#Orcik NedirKayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.