Bugün neler oldu?

Ercan Havalimanı

Güncelleme Tarihi:

Ercan Havalimanı haberleri sayfasında Ercan Havalimanı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 856 Ercan Havalimanı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunuyor. Aynı zamanda Ercan Havalimanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'ya 23 km, Girne 44 ve Magosa'ya 50 kilometre uzaklıkta yer alır.

Ercan Havalimanı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Lefkoşa şehir merkezine 23 kilometre uzaklıkta yer alan Ercan Havalimanı KKTC'nin merkezinde bulunuyor. Lefkoşa'ya bağlı bölgede bulunan Ercan Havalimanına taksi ve ya özel araçlar ile ulaşılabilir. Bunun yanı sıra şehir merkezinden kalkan Kıbrıs toplu taşıma araçları ile Ercan Havalimanı'na ulaşım sağlanabilir.

Ercan Havalimanı İletişim ve Telefon Numarası Hakkında Bilgi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Ercan Havalimanı'na ulaşmak için iletişim ve telefon numaraları kullanılabilir. Gerek danışma gerekse diğer departmanlar ile ilgili telefon numaraları aranarak gerekli bilgiler alınabilir. Ercan Havalimanı İletişim numaraları şu şekildedir;

Ercan Havalimanı Danışma: (0392) 600 50 00

Ercan Havalimanı Fax: (0392) 600 50 60

Muhaceret Polisi: (0392) 231 46 11

Demirhan Karakolu: (0392) 232 40 09

KKTC Muhaceret Dairesi: (0392) 611 10 23 (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giriş ve çıkışlarda pasaport ile vize soruları için bu numara aranabilir)

Devlet Sivil Havacılık Dairesi: (0392) 60051 00 (Ercan Havalimanı Hakkında yapılacak şikayetler için aranır)

KKTC Polis Genel Müdürlüğü: (0392) 228 34 11

KKTC Ulaştırma Bakanlığı: (0392) 601 15 00

KKTC Turizm Bakanlığı: (0392) 611 20 00

İstanbul Handling Kayıp Eşya: (0392) 231 47 14 (5 Dahili Hat)

Günümüzde iş, sağlık, turizm ve tatil gibi çeşitli nedenler ile seyahatler yapılıyor. Gidilecek yere göre uygun ulaşım seçeneklerinin kullanılması gerekiyor. Buna göre gerek özel araçlar ile gerek ise tren, otobüs ve ya uçak ile ulaşım sağlanabilir. Türkiye'de yurt dışına gidecek ola kişiler de çoğunlukla uçak ile seyahat etmeyi tercihe diyorlar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmek için de uçak ile ulaşım seçeneğinden yararlanılır. Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek olan kişiler Ercan Havalimanı'na ulaşırlar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için turizm önemli bir geçim kaynağıdır. Eşsiz doğası ve güzellikleri ile Akdeniz'de bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelen çok sayıda kişi bulunuyor. Sahilleri yüzmeye elverişli olan bölge özellikle de yaz aylarında çok sayıda misafir ağırlıyor.

Ercan Havalimanının adının önemli bir hikayesi vardır. Ercan Uluslararası Havalimanı adını 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı sırasında hayatını kaybeden Pilot Binbaşı Fehmi Ercan'ın soyadından dolayı almıştır. Ercan Havalimanından yapılan tüm uluslararası uçuşlar da öncelikle Türkiye'ye iner. Bunun da nedeni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin diğer ülkeler tarafından henüz tanınmamasıdır. Aynı zamanda Ercan Uluslararası Havalimanı sahibi ise T&T Ercan Havalimanı İşletmesidir. Sivil havacılığın önemli merkezlerinden olan bu havalimanı Türkiye'den her yıl çok sayıda misafir kabul etmektedir. Ercan Havalimanı'ndan Türkiye'ye yönelik bazı uçuş noktaları vardır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kıbrıs adasının kuzey bölümünde yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki şehirleri Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Güzelyurt ve İskele olarak bilinmektedir. Akdeniz ikliminin yaşandığı bölge çok fazla yağış almaz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yılın neredeyse tüm aylarında sıcak ve kuraktır. . Turizmin önemli bir geçim kaynağı olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde beş ayrı havalimanı ve deniz limanı vardır. Bunlar da genellikle; Ercan Uluslararası Havalimanı, Geçitkale Havaalanı, Pınarbaşı Havaalanı, Girne Havaalanı, Gazimağusa Limanıdır.

Ercan Havalimanı haberleri

DAHA FAZLA #ERCAN HAVALİMANI HABERLERİ

Ercan Havalimanı’a ait tüm site haberleri

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar... Sonbaharda evleri teslim edeceğiz

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar... "Sonbaharda evleri teslim edeceğiz"

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 6 Şubat depreminin etkilerine değinen Erdoğan, "Gerçekleştiği alan ve etkilediği nüfus bakımından tarihimizin en büyük afeti olan depremlerin üzerinden henüz 5,5 ay geçti. 180 bin civarında konut ve köy evinin inşa süresi başlamıştır. İnşallah sonbaharla birlikte konutları vatandaşlarımıza peyderpey teslim etmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı. "Son haftalarda atılan adımların, depremin artık ertelenemez hale gelen mali yükünü karşılayabilmek için düzeltmeler olarak görülmesi şarttır" sözleriyle ekonomiye ilişkin de önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanımızın tasarruf anlayışında döviz ve altın ağırlıklı yer tutuyor. Yastık altında duran bu varlıkların iktisadi işleyişe dolayısıyla istihdama ve üretime katkısı olmuyor. Onun için gelin. Milletime sesleniyorum. Biz verim ekonomisinden yana olalım, israf ekonomisini bir kenara koyalım. Bu ne milletime ne de devletimize hiçbir faydası yoktur." dedi. Enflasyonla mücadeleye ilişkin ise Cumhurbaşkanı, "Enflasyon başta olmak üzere ekonomideki sıkıntıların üstesinden geleceğiz. İstihdamı artıracak, enflasyonu düşürecek, finansal düzenlemeyi sağlayacak tedbirleri alacak, sonuçlandıracak, ortaya çıkan zenginliği milletimizin her bir ferdine yayacak politika izliyoruz." şeklinde konuştu.

#Kabine Toplantısı