Ekonomik İşbirliği Ve Kalkınma Örgütü
Ekonomik İşbirliği Ve Kalkınma Örgütü Haberleri
Fransa Ekonomi Bakanı: Vergi konusunda ABD ile ortak çerçeve belirlendi
Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD ile gerginliğe neden olan internet devlerine uygulanan vergi konusunda ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile ortak bir çerçeve belirlendiğini belirtti.
Apple CEO'su Cook: Küresel kurumsal vergi sisteminde değişimler gerekiyor
Apple CEO'su Tim Cook, küresel kurumsal vergi sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
İmzalar Paris'te atılmıştı! Onaylandı... İstanbul Merkezi kuruluyor
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile 31 Mayıs 2018 tarihinde Paris'te imzalanan "İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı" onaylandı.
Bakan Selçuk: PISA bir eğitim yarışı değil
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "(PISA) Bu bir eğitim yarışı değil. Türkiye her üç alanda da ilerleme sağlayan tek ülke. Bu olumlu bir yaklaşım ama en üst seviyedeki öğrencilere baktığımızda da bizim oradaki öğrenci sayımız çok az. Dolayısıyla çalışmamız gerekiyor" dedi.
Bu yıl sevindiren PISA’da neler oldu?
ULUSLARARASI Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından geliştirilen ve uluslararası ölçekte uygulanan bir izleme çalışması.
Vergi savaşları
ABD, Fransa’ya dijital hizmet vergisi uygulamasından dolayı 2.4 milyar dolarlık tarife getirmeyi planlıyor. Ticaret Temsilciliği açıklamasında benzer uygulamalarından ötürü Türkiye, Avusturya ve İtalya ile ilgili soruşturma açılabileceği belirtildi. Fransa-ABD’nin misillemesine tepki gösterdi.
ABD'nin vergi misillemesine Fransa'dan tepki
Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire, ABD'nin Fransa'dan ithal edilen 2,4 milyar dolarlık şampanya, şarap, el çantası, peynir ve bazı diğer ürünlere yüzde 100'e varan gümrük vergisi getirmeyi planlamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Türkiye büyümede Almanya, İtalya ve Norveç'i solladı
Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği yüzde 0,9'luk büyüme hızıyla Avrupa ülkeleri arasında Almanya, İtalya ve Norveç'i geçti.
Güney Kore mucizesinin sırları
Eğitimde başarı denince akla ilk Finlandiya gelir. Oysa son yıllarda Güney Kore de eğitimde sessiz sedasız üst sıralara yükseliyor. Güney Kore, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler halinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı olan PISA’da tırmanışa geçti. PISA 2009’da okuma becerileri alanında 539 ortalama puanla en başarılı ülke oldu, PISA 2015’te okuma ve matematik alanında 7’nci, bilim alanında 11’inci sıraya yükseldi.
OECD, Türkiye'nin 2019 ve 2020 büyüme beklentisini yükseltti
OECD, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini 2019 için yüzde eksi 0,3'ten yüzde 0,3'e, gelecek yıl için de yüzde 1,6'dan yüzde 3'e çıkardı.
Enerji talebi 2040'ta günlük 357,5 milyon varil olacak
OPEC'in Dünya Petrol Görünümü Raporu'na göre, dünyada 2040'a kadar küresel enerji talebi yıllık ortalama yüzde 1 artışla günlük 357,5 milyon varil petrol eş değerine yükselecek.
Enerji talebi 2040'ta günlük 357,5 milyon varil olacak
OPEC'in Dünya Petrol Görünümü Raporu'na göre, dünyada 2040'a kadar küresel enerji talebi yıllık ortalama yüzde 1 artışla günlük 357,5 milyon varil petrol eş değerine yükselecek.
Memur-Sen: Becerisi zayıf öğrencilere telafi eğitimi sağlanmalı
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ’Mesleki ve Teknik Eğitime Bakış Odak Analiz’ raporunu açıkladı. Yalçın, "Mesleki ve teknik eğitime başlayacak, genel becerileri zayıf öğrencilere yönelik telafi eğitimleri sağlanmalı. Mezunların dünyadaki değişimlere hızlı adapte olmasına yardımcı olacak anahtar beceriler kazandırılmalı" dedi.
Küresel şirketlerin "vergi oyununa" karşı hükümetlerin eli güçleniyor
OECD, Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google gibi dijital şirketler dahil uluslararası şirketlerin vergilendirilmesi konusunda yeni önerilerini açıkladı.
Küresel piyasalar karışık seyrediyor
Küresel piyasalar merkez bankalarının toplantıları sonrası karışık bir seyir izlerken, yurt içinde bugün tüketici güveni ve Yurt Dışı Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) verileri takip edilecek.
Artık göçler iş gücü için!
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) yaptığı bir araştırma, mülteci göçünün önemli ölçüde azaldığını, iş gücü ve öğrenci göçünün ise arttığını ortaya koydu. Buna göre ABD’den sonra en çok yabancı iş gücü ve öğrenci göçü Almanya’ya.
OECD küresel ekonomik büyüme beklentilerini düşürdü
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme rakamlarını aşağı yönlü revize ederek, küresel ekonominin 2019 yılında yüzde 2.9, 2020 yılında da yüzde 3.0 büyüyeceğini öngördü.
G7 Zirvesi sonuç bildirgesi açıklandı
Fransa'nın Biarritz kentinde düzenlenen 45'inci G7 Zirvesi'nin sonuç bildirgesi açıklandı.
OECD bölgesinde büyüme daraldı
OECD bölgesinde bu yılın birinci çeyreğinde yüzde 0,6 olarak gerçekleşen reel GSYH artışı, ikinci çeyrekte yüzde 0,5 oldu.
Bu ülkelerde çalışan yetişkin nüfus azalıyor
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında birçok ülkenin çalışan yetişkin nüfusunun giderek azaldığı açıklandı.
G20 zirvesi ne zaman? G20 zirvesi konuları neler?
Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G20 zirvesi için geri sayım sürüyor. G20 zirvesinde dünya liderleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘önce Amerika’ politikasından kaynaklanan eylemlerine karşı ‘ticareti daha da serbestleştirme’ görüşünü masaya getirecek. Peki, G20 ne zaman gerçekleşecek? G20 zirvesi konuları neler?
G20 küresel şirketlerin "vergi oyununa" son vermek için anlaştı
Japonya’nın Fukuoka kentinde buluşan, G20 maliye bakanları ve merkez bankası temsilcilerinin katıldığı iki günlük toplantının ardından 14 maddelik bir sonuç bildirgesi yayımlandı.
Küresel piyasalar, Fed tutanaklarına odaklandı
Küresel piyasalar, jeopolitik riskler konusunda haber akışının görece zayıflaması ile ABD Merkez Bankasının (Fed) bu akşam açıklanacak toplantı tutanaklarına odaklandı.
2020 yazında ‘GAFA’ için vergi geliyor
Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, Google, Amazon ve Facebook gibi büyük şirketlerin dijital gelirleri için asgari vergi seviyesi için çalıştıklarını belirterek, “Gelecek yıl yaz aylarında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nünde (OECD) asgari vergilendirme konusunda bir anlaşmaya varacağımızı umuyorum” dedi.
İstihdamda kıyamet senaryoları gerçek dışı
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), ‘2019 İstihdam Görünümü’ raporunu yayımladı. Buna göre bazı araştırmalarda belirtildiği gibi işgücünün yarısının işsiz kalacağı kıyamet senaryolarının gerçekleşme ihtimali çok zayıf. Ancak, ortalamada mevcut mesleklerin yüzde 14’ü ciddi risk altında. Türkiye’de ise bu oran yüzde 16.4.
Vergi oyununda sona yaklaşıldı
OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, "Bundan sonra gelişmekte olan ülkeler toplayamadıkları vergileri toplamaya başlayacak. Bu yılın geri kalanında 8 ay var. Gelecek yıl 12 ay daha var. Üzerinde çalışıyoruz ve kuşkusuz bitireceğiz. Dijital ekonominin vergilendirilmesi konusunda dünya ekonomileri, toplumları ve ülkeleri bir araya gelerek aynı kriterlerin nasıl ele alınacağına dair bir anlaşma yapmak zorunda. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Çok zor ve karmaşık? Ancak çok fazla ilerleme kaydediyoruz" açıklamasında bulundu.
Küresel ekonomik büyüme risklere karşı hassas
Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde "Bu yılın geri kalanında beklenen küresel ekonomik büyümedeki toparlanmanın istikrarsız olmasını bekliyoruz" dedi.
Zorba da çocuk, mağdur da
“Bana vuruyor, itiyor ve rahatsız ediyorlardı. Kendimi korumak için saldırmayı öğrendim.” “Sınıf arkadaşlarım benim dışımda herkesin Instagram’daki resmini beğeniyor, dışlanmış hissediyorum.” “Annem okulda etek giymemi istiyor ama ben istemiyorum. Çünkü merdivenlerden fotoğraf çekiyorlar.”Türkiye’de çocukların yaklaşık yüzde 19’unun yani her beş çocuktan birinin okullarda akran zorbalığına maruz kaldığı belirtiliyor. Bu konuda en büyük iş öğretmenlere ve ailelere düşüyor. Uzmanlar, “Akran zorbalığının panzehiri sosyal destektir” uyarısında bulunuyor.
Bitcoin 3,761 dolarda
Kripto para birimleri piyasalarının daha iyi yönetilmesi ve gözetilmesi için sunulan yaptırım taslağının ardından piyasanın en yüksek hacimli kripto para birimi Bitcoin 3,800 doların altına inerek 3,761 dolardan işlem görürken piyasa hacmi de 130 milyar dolar düzeyinin altına geriledi.
Girişimci kadınlara ücretsiz e-ticaret eğitimi
E-ticaret sitelerine altyapı hizmeti sağlayan teknoloji firması Ticimax, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak, kadın girişimcilere yönelik ücretsiz e-ticaret eğitimleri düzenliyor. 2 gün sürecek eğitim programı için kayıtlar başladı.
Eğitimde yeni trendlerin modası geçer mi?
OECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Paris’te yapılan Dünya Eğitim Zirvesi’nde (World Innovation Summit for Education) eğitim dünyasında çok tartışılacak bir konuşma yaptı. Çocuklara kod yazmayı öğretmenin bir zaman kaybı olduğunu, bu becerinin modasının yakın zamanda geçeceğini söyleyerek, şu anda çok önem verdiğimiz bazı fikirlerin gelecekte farklılaşacağı, hatta pek de önemsenmeyip modasının geçeceği uyarısında bulundu.
NAFTA, 25. yılında yerini USMCA'ya bırakacak
Toplam GSYH'si 24 trilyon doları aşan 3 üyesiyle dünyanın en büyük ticaret anlaşması özelliğini taşıyan NAFTA, 1 Ocak 2019'da 25. yıl dönümünü kutlayacak.
Yüksek lisans başvuruları başladı
Yüksek lisans yapmak, iş bulmaya daha çok yardımcı olduğu için üniversiteler de lisansüstü eğitimlere ağırlık vermeye başladı. İstanbul’daki bir vakıf üniversitesinin bünyesinde açılan ‘İşletme’, ‘Uluslararası Ticaret ve Lojistik, ‘İletişim Tasarımı ve Göstergebilim’ ile ‘İş ve Örgüt Psikolojisi’ yüksek lisans programlarına bahar dönemi başvuruları başladı. Kontenjanların sınırlı olduğu bölümlerin başvuruları ise 11 Ocak.
Fransa'dan AB'ye dijital vergi uyarısı
Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Avrupa Birliği’nde, Google ve Facebook gibi büyük şirketlerin dijital gelirlerinin vergilendirilmesi için ortak bir anlaşma olmazsa, Fransa’nın gelecek yıldan itibaren büyük şirketlere ulusal seviyede vergi uygulayacağını bildirdi.
G20 liderleri serbest küresel ticareti genişletmeye çalışacak
Küresel ekonomik sorunlar ve göç konusunda önemli platformlardan olan G20 Liderler Zirvesi, 30 Kasım-1 Aralık’ta Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te gerçekleştirilecek.
Türkiye için tahminini yükseltti
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye için bu yılki büyüme tahminini daha önceki yüzde 3.2 seviyesinden yüzde 3.3'e yükseltti.
Finlandiya, Singapur, Türkiye ve öğretmen eğitimi
Son yıllarda dünyada Finlandiya ve Singapur gibi ülkelerin eğitim gündemine oturmasını, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yapılan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programının (PISA) test sonuçlarına borçluyuz. Bu test, üç yılda bir, kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendirmek üzere OECD üyesi ülkelerin 15 yaş grubundaki öğrencilerine uygulanıyor. Bilgi ve beceriler ise fen, matematik ve okuma/anlama alanları olarak saptandı.
OECD açıkladı: En büyük risk Türkiye'de...
Uluslararası Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye’nin antibiyotik direncinde ilk sırada olduğunu açıkladı.
Küresel ekonominin önündeki riskler artıyor
2018 yılını yüzde 3'ün üzerinde büyümeyle tamamlaması öngörülen küresel ekonominin önündeki riskler giderek artıyor. Yüksek borçlar, ticaret savaşları, zorlu Brexit, İtalyan’nın borçları ve hükümet politikası, ABD ekonomisindeki büyümenin yavaşlaması ve dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasındaki ticaret ihtilafları küresel ekonominin en büyük riskler olarak sıralanıyor.
Yatırım ortamını güçlendireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta düzenlenen Türkiye Yatırım Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye serbest piyasa ekonomisinin kurallarından taviz vermeden yatırım ortamını güçlendirmeye devam edecektir. Ülkemizin daha fazla doğrudan yatırım çekmesi için, uluslararası yatırımcıların ülkemizde güvenle ve daha çok yatırım yapmaları için gerekli yasal düzenlemeleri yapmayı sürdüreceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alınan her karar karşılık bulur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi'nin yatırım konferansında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savaşın, bilhassa ticaret savaşlarının kazananı yoktur. Tek taraflı alınan her karar mukabili ile karşılık bulur." dedi. Erdoğan ayrıca ABD ile ilgili ilişkilerle ilgili olarak "Bugüne kadar (ABD ile) pek çok badireyi atlatan stratejik ortaklığımız, bu çalkantılı dönemin de üstesinden gelecektir." diye konuştu.
IMF Başkanı Christine Lagarde'dan 'fintech' açıklaması
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, finans sektöründeki teknolojik gelişmelerin endüstriye katkılarının yanı sıra, riskleri de beraberinde getirdiğini söyledi.
İşsizlik de ücretler de arttı
Türkiye’nin de dahil olduğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), 2008 global ekonomik krizinden 10 yıl sonra ‘2018 İstihdam Görünümü’ araştırmasını yayınladı. Rapora göre OECD ülkelerinin çoğunda istihdam oranları kriz öncesi döneme göre daha yüksek ve işsizlik azalmış durumda. Ancak, ücret artış oranları halen düşük seviyede. Türkiye’de ise tam tersi bir görüntü söz konusu. Zam oranları genellikle yüksek enflasyona göre ayarlanırken işsizlik kriz öncesi döneme göre daha fazla.
10 bin kadın üyesini 3 bine yakın işverenle buluşturdu
25 bin üyeye ulaşan kariyer platformu Pariyer, kadın istihdamını artırmak için 10 bin kadın üyesini 3 bine yakın işverenle buluşturdu.