Ekler haberleri sayfasında Ekler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2028 Ekler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ekler tarifi ve yapılışı bu tatlıyı yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Sevilen lezzetler arasında yer alan ekler pasta sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu tatlıda en önemli püf noktalarından biri soğuma derecesidir. Peki, ekler nasıl yapılır?
#EklerTüm dünyaya ün salmış Fransız mutfağıkafe yemekleri ile dikkat çekiyor. Yemek yapmayı sanat haline getiren Fransızların yemekleri sunumları ile de çok beğeniliyor. Aperatifinden, ana yemeği ve tatlısına kadar geniş tatları barındıran Fransız mutfak kültürü zenginliğiyle beğeni topluyor. İşte, hamur işinden çorbasına, et yemeklerinden, tatlısına en ünlü Fransız kafe yemekleri listesi..
#Fransız Kafe YemekleriGiderek artan sıcaklığa en etkili çare, klimalı-vantilatörlü ortamlara sığınmak. Peki ama baş ağrılarınız ne durumda? Yoksa burnunuz mu akıyor? Sağlığı riske atmadan serinlemek mümkün mü? Acıbadem Hastanesi göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ceyda Kırışoğlu Demir’e ve nöroloji uzmanı Dr. Emel Gökmen’e sorduk.
#SerinlikŞef Özlem Mekik, Kenton çikolatalı sos ve pasta kreması kullanarak yapabileceğiniz kolay ekler tarifi veriyor.Kolay ekler tarifindeki tümürünlere http://www.komsu.com.tr/sayfamızdan ulaşabilirsiniz.Farklı tarifler için de Mutfakta Ona Güvenirimsayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
#KentonEylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
#Uygar TaylanBugün yapılan liseye geçiş ve birkaç haftası kalan üniversite sınavlarının biriktirdiği stresi atmak için, yaz tatilini beklemeden birkaç günlüğüne kaçılabilecek pek çok güzel nokta var. Jürimize “Sadece kafa dinleyecek, çok da uzağa gitmeyeceğiz. Büyük şehirlerin etrafında kısa bir tatil için nereyi önerirsiniz” diye sorduk. Yüzmeden yürüyüşe birçok etkinlik sunan ve henüz tatilci akınının başlamadığı seçenekleri sıraladık. m Melis Yılmaz/ melis.yilmaz@hurriyet.com.tr
#SeyahatAjda Pekkan’ın Harbiye’deki konseri bitmeden protokolde oturan bir grup gitmeye kalkınca sanatçının sert tepkisiyle karşılaştı. Protokol adabı üzerine herkes fikrini söyledi. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’ndaki düzeni bir de biz anlatalım istedik.
#Meltem FıratlıSon dönemde çoğu sohbet, başlığa taşıdığımız bu üç kelime üzerinden dönüyor. Geceleri uykuya dalamıyor, gündüzleri sıcaktan pişiyoruz. Hep yorgunuz. Dünya 21 Temmuz’da kaydedilen en sıcak günü yaşadı, belli ki alışmamız lazım. Uzmanlardan sıcaklarla baş etmenin yollarını öğrendik.
#Melis YılmazArtık sahne milli sporcularımızın… 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda, 1948 Londra olimpiyatında elde ettiğimiz rekoru (12 madalya) 13 madalyayla geçerek en başarılı olimpiyatımızı gerçekleştirmiştik. 18 farklı branştan 108 sporcumuzla katılacağımız olimpiyatlarda hedefimiz bu rekoru kırmak! Bokstan jimnastiğe, voleyboldan yelkene, yüzmeden okçuluğa...
#Ceren Naz BüyükZ Kuşağı’nın 1990’ların, 2000’lerin şarkılarını sevdiğini biliyoruz ama zaten çoğumuz Tarkan, Gülşen, Duman, Hande Yener’den vazgeçemiyoruz. Bu yaz da onların yeni şarkıları var. Peki, yenilerden kimleri dinliyoruz ve yeniden popüler olan şarkılar hangileri? DJ’lere, müzik yazarlarına sorduk, sahillere kulak verdik.
#Hazan Aköz Işık157 yıl yaşayarak rekorlar kitabına adını "Dünyanın En Uzun Yaşayan Adamı" sıfatıyla eklemeyi başaran Zaro Ağa, ibretlik yaşam hikayesi ile dikkat çekiyor. Uzun yaşamı ve çok sayıda evliliği dolayısıyla kaç adet torunu olduğuna dair bilgisi olmayan Zaro Ağa'nın, 130 yaşındayken, 90 yaşındaki oğluna bakıcılık yaptığı bilgisi kayıtlarda yer alıyor. Zaro Ağa'nın uzun yaşamı, sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da ve Amerika'da da pek çok bilim insanının dikkatini çeker. Zaro Ağa, ömrünün bir bölümünü Amerika'da geçirir. İşte, Zaro Ağa'nın dillere destan yaşam öyküsüDünyanın en uzun yaşayan adamı Zaro Ağa, 29 Haziran 1934'te öldü. 157 yıllık ömrü sırf süre olarak değil başına gelenlerle de dolu dolu geçen ağayı hatırlama zamanı...
#Zaro AğaTÜİK verilerine göre doğum oranları hızla düşüyor, Türkiye yaşlanıyor. Açıklanan rakamların ardından Cumhurbaşkanlığı azalan doğum oranlarının alarm verdiğini söyleyince Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışan annelere yönelik bir ‘destek paketi’ hazırlığına girişti. Kreş, kira yardımı gibi kalemlerin yanı sıra 4 aylık doğum izninin 1 yıla çıkarılması da söz konusu. Kadınlar izne sıcak bakıyor fakat sürece erkeklerin de dahil edilmesi gerektiğini düşünüyor.
#Hazan AKÖZ IŞIKTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK- İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK- İŞ) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yetkililerini dinledi.
#TBMMKaldırımdan giden scooter’lar, iki araç arasına giren motosikletler, geceleri farsız sürüş yapan bisikletliler... Bazıları sanki onlara hiç kural yokmuş gibi kullanıyorlar bu araçları. Oysaki motosikletten elektrikli scooter’a ve bisiklete her biri için kurallar var. Yaz aylarında bu araçların kullanımı artınca herkesin güvenliği için yasal düzenlemeleri tekrar hatırlayalım istedik.
#Hazan Aköz IşıkGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#KahvaltıHerkes toplansın, balkon, bahçe masasında yer açılsın, kartlar dağıtılıp zarlar atılsın. Ve rekabet dolu, bir o kadar da eğlenceli oyunumuz başlasın. Piknikte ve yaz akşamları sahilde de sevdiklerimizle oynayabileceğimiz kutu oyunlarının en iyilerini jürimiz seçti.
#OyunBu yıl bir görünüp bir gitse de güneşli, sıcak günler kapıda, sokaklar bizi çağırıyor. Şimdi bahar havasının, sonra da yazın hakkını vermek için ister pikniğe gidin, ister açık hava konserlerinde coşun. Ya da doğa yürüyüşleri yapın, yaşadığınız şehrin sokaklarını keşfedin... Yaz esintisinde ya da yıldızların altında vakit geçirin. Dışarıda olmanın tadını çıkaracağımız adresleri, aktiviteleri gazetecilere, kent yazarlarına ve işi gezmek olanlara sorduk.
#Melis YılmazDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#Sakatatİstanbul Devlet Opera ve Balesi, Carl Orff’un ünlü eseri ‘Carmina Burana’yı Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelemek için hazırlıkları tamamladı. 364 kişilik kadroyla hayata geçirilen eser yarınki temsillerden sonra 1-14 Haziran’da gerçekleşecek 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nde tekrar seyirciyle buluşacak.
#Uygar TaylanFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekResmi tatil başladı. Bu yıl bayram ara tatile denk düşünce ailece de değerlendirilecek upuzun bir haftamız oldu. Tatile çıkmayıp da şehirde kalacaklar için gastronomiden kültür-sanata uzanan önerilerle bir rehber hazırladık. İster İstanbul’un tarih kokan semtlerinde gezin, ister Ankara Kaleiçi’nde... İster uzun zamandır görmek istediğiniz sergiye gidin isterseniz gece hayatına ‘akın’... Şehirdeki seçenekler size bayram ettirecek.
#Bayram140 yaşınızı, belki de daha ötesini görmek istiyorsanız şimdiden hazırlıklara başlamanızda fayda var. Teknolojideki hızlı gelişme tıp dünyasını da etkiledi. İşin uzmanları yakın gelecekte yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta daha ileri adımların atılabileceğini söylüyor. Belli ki bilim dünyası insanlığa sürprizler hazırlıyor. Peki, ömrümüz neredeyse iki katına çıkarsa nasıl bir dünyada yaşayacağız? Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dr. Ayşegül Çoruhlu o günleri görebilmemiz için yapmamız gerekenleri, fütürist Ufuk Tarhan uzun ömrün dünyayı nasıl değiştireceğini anlattı.
#TeknolojiDünya Sağlık Örgütü’nün 2022 verilerine göre yaklaşık her 5 kişiden 1’i kansere yakalanıyor. Her 9 erkekten 1’i ve her 12 kadından 1’i bu hastalık nedeniyle yaşamını yitiriyor. Hastalık süreci sadece hastanın kendisi için değil, sevdikleri için de zorlu geçiyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası’nı geride bırakırken kanser hastalarının yakınlarıyla konuştuk.
#Dünya Sağlık ÖrgütüRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl Yapılır