Koronavirüsün belirtileri arasında da yer alan boğaz ağrısı, havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Yutkunmayı, dinlenmeyi ve hatta uyumayı zorlaştıran boğaz ağrınızı evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ekinezya ve kuşburnu çaylarıyla hafifletebilir, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek olabilirsiniz.
#EkinezyaSoğuk havaları iyice hissettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmek, canlanmak ve ısınmak için sıcacık kış çaylarına rağbet arttı. Her bitkinin farklı farklı faydaları var. Peki, hangisi neye yararlı? Diyetisyen Şeyma Yılmaz; konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Bitki ÇayıHavaların soğumasıyla birlikte ekinezya bitkisine dair önerileri daha sık duymaya başladık. Halk arasında çoğunlukla ‘doğal ve şifa verici’ olarak bilinen ekinezya, özellikle soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılıyor. Peki, ekinezya nedir, nasıl tüketilir?
#Ekinezya NedirKış aylarının ilkini yaşadığımızı şu günlerde, mevsim değişiminin vücudumuza etkilerini de yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. Sıcaklıkların değişkenlik göstermesi, havanın erken kararması, güneş ışınlarını daha az görmek, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirmek gibi etkenler bağışıklık sistemimizi zorlamaya başladı bile. Bağışıklık sistemimizi strese sokan ve gücünün sınandığı bu günlerde dayanıklılığımızı korumak ve güçlendirmek için yapabilecek pek çok şey var. 9 adımda vücudunuzu kışa hazırlayabilirsiniz.
#Düzenli Uykunun FaydalarıSoğuk algınlığı ve grip tedavisi için önerilen ekinazya bitkisinin faydaları merak ediliyor. Ekinezya aynı bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudun enfek¬siyonlara karşı direncini arttırmak amacıyla da kullanılıyor. Peki ekinezyanın faydaları neler? Ekinezya çayı nasıl yapılır?
#EkinezyaEkinezya faydaları ile merak edilen alternatif tıp bitkileri arasında yer alıyor. Havaların soğumasıyla birlikte ekinezya bitkisine dair önerileri daha sık duymaya başladık. Halk arasında çoğunlukla ‘doğal ve şifa verici’ olarak bilinen ekinezya, özellikle soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılıyor. Peki, ekinezya nedir, nasıl tüketilir? İşte, o detaylar
#EkinezyaFarenjit (boğaz iltihabı);burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve geçmeyen kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır. Ani gelişen, şiddetli iltihaplanmalar akut farenjittir. Daha hafif seyreden fakat buna karşılık da daha uzun süren farenjit türü ise kronik(müzmin) farenjittir. Akut farenjitin belirtileri sadece boğazla ilgili değildir. Peki Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde faranjite iyi gelen bitkisel çözümler...
#FaranjitDİYETİSYEN Derya Zünbülcan, bitki çaylarının bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli olabileceğini, özellikle ilaçlarla etkileşime girebileceği için dikkatli olunması gerektiğini belirtip, uyarılarda bulundu. Bergama ilçesinde, doğadan şifalı bitkiler toplayıp, satışını yapan İbrahim Özsöz de her bitkinin bir toplama zamanı olduğunu, buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
#Diyetisyen Derya ZünbülcanKış mevsimiyle beraber bitki çaylarına olan ilgi artıyor. Çoğu zaman içilen bitki çayları tadı, ısınmak, metabolizmayı hızlandırmak veya bağışıklığı kuvvetlendirmek için tercih ediliyor. Bu noktada bitki çaylarının içilmesi kadar ne kadar, nasıl ve neden içildiği de önemli.
#Bitki Çayları