e-ticaret trendleri haberleri sayfasında e-ticaret trendleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 241 e-ticaret trendleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Marketing Türkiye ve Deloitte iş birliğiyle gerçekleşecek, e-ticaret zirvesi ECHO, sektör ekosistemini tüm parametrelerde birleştirip irdelemeyi hedefliyor. 14 Kasım Perşembe, Hilton İstanbul Bomonti’de düzenlenecek e-Commerce Head Organization Summit (ECHO), e-ticaret sektörünü bir araya getirecek. Zirvede; e-ticarete etki eden faktörler, kullanıcıların online alışveriş davranışları, ödeme sistemleri, lojistik ve taşıma çözümleri, regülasyonlar, e-ihracat, müşteri deneyimi, kişiselleştirme ve e-ticaret trendleri gibi birçok konu konuşulacak.
#E-TicaretAnkara Kalkınma Ajansı (AKA) tarafından, ‘Girişimcilere Yönelik E-ticaret’, ‘Dış Ticaret’ ve ‘Kadınlara Yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ düzenlendi. e-ticaret eğitimlerine, Ankara’da faaliyet gösteren işletme sahipleri, çeşitli firmaların pazarlama sorumluları, e-ticaret alanında iş kurmak isteyen girişimciler, ürünlerini internet üzerinden satmak isteyen kooperatif ortakları katıldı.
#Ankara Kalkınma Ajansıİhracat artık sadece limanlardan kalkan dev konteyner gemilerini değil, dünyanın öbür ucundaki müşterinin cep telefonuna tek tıkla ulaşabilmeyi ifade ediyor. Bugün KOBİ’lerden dev holdinglere kadar her ölçekteki işletme için e-ihracat zorunluluğa dönüşmüş durumda. Bu dijital okyanusta rotayı doğru çizebilmek, sadece kaliteli ürün üretmekle değil, hedef pazarın alışkanlıklarını ve dijital kültürünü bilmekle mümkün.
#Milliyet ExecutiveRestoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi'nin 2026 İstanbul-İzmir-Muğla-Kapadokya seçkisi ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Asya, Orta Doğu, Akdeniz ve Avrupa mutfaklarının da en iyi örneklerini sunan gastro-şehrimiz İstanbul, yeni dünyanın en iyisi seçildi. Mastercard Ekonomi Enstitüsü tarafından, uluslararası yeme-içme harcamaları analiz edilerek hazırlanan Seyahat Trendleri 2025 Raporu'na göre İstanbul, dünyanın bir numaralı gastronomi şehri. Bu da bize gösteriyor ki Bakanlık olarak köklü Türk mutfağının sunduğu tüm imkânları etkin bir gastrodiplomasi stratejisiyle uluslararası arenada daha görünür kılmak ve daha güçlü temsil etmek için yürüttüğümüz titiz çalışmalar ve iletişim kampanyaları meyvesini veriyor" dedi.
#GastronomiTürk moda sektörünün önde gelen markalarından Jimmy Key, globalleşme vizyonu doğrultusunda yurt dışı yatırımlarını sürdürüyor. Temmuz ayında Azerbaycan ve Mısır’da açılan yeni mağazalarla birlikte markanın yurtdışındaki fiziksel mağaza sayısı 16’ya ulaşırken, Jimmy Key bugün 24 ülkede faaliyet göstererek Türkiye modasını dünya ile buluşturuyor.
#Türk Moda Markası24 Temmuz toplantısında TCMB’den beklenen faiz düşüşü ciddi olarak fiyatlanmaya başlandı. Beklentiler 250 veya 350 baz puanlık indirim yönünde. Borsa İstanbul hemen hareketlendi; bankacılık, konut ve inşaat bağlantılı hisseler olumlu tepki verdi. Uzun süredir primsiz kalan hisseler için bir umut yeşerdi. İç ve dış gündemde piyasa bozucu bir haber akışı olmazsa bu süreç korunabilir. Aşırı iyimserliğe kapılmak için erken ama uzun süredir baskı altında kalan ve ciddi zarar yazan borsa yatırımcısının kullanabileceği bir zemin oluştu diyebiliriz.
#PiyasaYapay zekâ çağında şirketlerin başarısı güçlü bir teknoloji vizyonuna sahip liderlerin yönetimiyle mümkün. Teknoloji liderleri inovasyon ve rekabet gücünde kilit rol oynuyor. Milliyet Executive'in bu sayısında DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen araştırma sonucu belirlenen "Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri"nin başarılarına yakından bakıyoruz.
#Milliyet ExecutiveABD söyleyeceğini söyledi. Çin’den karşılık geldi. Şimdi Avrupa başta olmak üzere diğerlerinin vereceği cevap bekleniyor. Trump’ın “Alem benden sorulur” edasıyla uyguladığı politikaların küresel ekonomiye ve piyasalara iyi gelmediği ve gelmeyeceği açık. ABD’ye de iyi gelmeyecek muhtemelen. Tüccar zihniyetiyle hareket eden Trump’ın pazarlık payı olduğu belirtiliyor. Bunu zaman gösterecek. Önümüzdeki hafta küresel piyasalarda ‘enflasyon haftası’ olacak. Veriler yakından takip edilmeli.
#TrumpTrump’ın sert ve sıra dışı söylemleri jeopolitik gerginliği artırırken, bu durum güvenli liman ihtiyacını öne çıkararak altın fiyatlarını yukarı çekiyor. Son gelişmeler sonucu finans çevrelerinde altın fiyatıyla ilgili beklentiler de yükseldi. Trump belirsizliğine bağlı olarak uzun dönem çıkış beklentileri ve trendleri korunuyor.
#Altın FiyatlarıYapay zekânın etkisi, uzaktan çalışma, değişen ekonomik baskılar, aranan eleman açığı 2025’te işgücü piyasasını zorlaştıracak unsurlar. Yapay zekâ teknolojisi hem işe alım süreçlerinde hem de iş yapış süreçlerinde etkili olacak. CEO’larla yapılan son ankete göre Türkiye de dahil hemen hemen tüm ülkelerde 2025’te, işgücü piyasasının en önemli sorunu, nitelikli işgücü eksikliği olacak. Peki, 2025 yılında işgücü piyasasında neler bekleniyor, yeni yılda gündemde neler olacak?
#Noyan DOĞANİş dünyasındaki en güncel gelişmeleri detaylı bir içerikle ele alan Hürriyet İK, 1 Aralık Pazar günü okurlarıyla buluşuyor. Yeni sayıda; işyeri kültürü ve çalışma modellerinden, nesiller arası değişen çalışma saatleri tercihlerine, gençlerin iş gücündeki etkisinden giderek artan ek iş trendine kadar birçok konu geniş bir bakış açısıyla inceleniyor.
#Hürriyet İKFaiz indirimlerinin etkisiyle dış piyasada iyimserlik sürüyor. Avrupa tarafında gelişmeler beklendiği seyirde devam ederken, ABD için aynı şeyi söylemek zor. ABD tahvil faizlerinde yükseliş, dolarda değerlenme, Euro’da ise zayıflama korunuyor. Altın fiyatlarında ise ralli yeni zirve denemelerine devam ediyor. Dış piyasaların bu dönem için yumuşak karnı Ortadoğu. O yöndeki gelişmelere altın ve petrol fiyatları dışında duyarlılık zayıfladı. Borsalarda devam eden çıkış trendleriyle dışarıda bahar havası korunuyor.
#FAİZ İndirimiTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu sonuçlarına göre; 2023 yılında Türkiye’de yüzde 132 büyüme gösteren e-ticaret satış hacmi, 1.855 milyar TL'ye ulaştı. Önceki yıllara göre 2023'te işlem sayısının yıllık büyüme oranı ise yüzde 23 oldu ve 2023 Türkiye’sinde 6 milyar adete yakın e-ticaret işlemi gerçekleşti. Buradan da ortalama sepet büyüklüğü 2023 yılında yüzde 108 büyüdü ve bir önceki yıla göre 255 TL artarak 492 TL’ye yükseldi.
#E-TicaretDışişleri Bakanı Hakan Fidan, "3. dünya harbi beklentisi de dahil olmak üzere bölgesel küresel bir savaş beklentisi içinde olmalı mı dünya?" sorusuna "Bence dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, bu tehdidi ciddiye almalı. böyle bir risk var" diye cevap verdi. Bakan Fidan, "Türkiye'nin terör örgütü YPG konusunda '2,5 ülkeyle sorunlu' olduğunu vurgulayarak "ABD, İngiltere ve biraz da Fransa" dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşan Bakan Fidan "Savaşı durdurma şartlarını sıraladı" diye konuştu. Bakan Fidan, BRICS'e üyelik konusunda da müzakerelerin devam ettiğini ifade eti.
#Hakan FidanAvrupa Merkez Bankası (ECB) 5 yıl sonra 25 baz puan ile faiz indirim sürecini başlattı ve faizi yüzde 4.25’e çekti. Şimdi faizi gevşeterek ekonomiye bir anlamda soluk vermek amaçlanıyor. ECB’nin temmuzda faizi sabit tutacağı, eylülde tekrar indirime gidebileceği öngörüleri öne çıkmış durumda. Temkinli duruş hâlâ var. Piyasalara etkileri zayıf kalsa da öncü merkez bankalarından birinin faiz indirim sürecini başlatmış olması olumlu bir gelişme. En büyük ticaret ortağımız olan Euro Bölgesi’nde, faizdeki düşüşle sağlanacak ekonomik canlılık, Türk ekonomisine orta ve uzun dönem olumlu yansıma gösterebilir.
#Avrupa Merkez Bankası













