Bugün neler oldu?

Diyanet İşleri Başkanlığı

Güncelleme Tarihi:

Diyanet İşleri Başkanlığı haberleri sayfasında Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 11525 Diyanet İşleri Başkanlığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 Mart 1924 tarihinde Şeriye ve Evkaf Vekaletinin yerine kurulan, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurumdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur.

Anayasanın 136. maddesinde; "Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir." hükmü yer almaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığının Mehmet Görmez yapmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı haberleri

DAHA FAZLA #DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HABERLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’a ait tüm site haberleri