Bugün neler oldu?

Didim

Güncelleme Tarihi:

Didim haberleri sayfasında Didim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6046 Didim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Didim Ege Bölgesi'ndeki en önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Aydın'ın ilçesi olan Didim'de özellikle yerli turistler tatillerini geçirirler. İlçenin yaz aylarında nüfusu ise artış gösterir.

Didim Nerede ve Hangi İlde?

Didim yani eski adı ile Yenihisar Aydın'ın önemli bir ilçesidir. Güney Ege'de yer alan Didim'in yüzölçümü 402 kilometrekaredir. Buna göre yapılan nüfus sayımına göre Didim'in nüfusu 86 bin 688'dir. Türkiye'nin en çok turist alan ilçelerinden birisi olan Didim'in 16 ayrı mahallesi bulunuyor. Türkiye'nin ilk yerleşim yerlerinden birisi olan Didim'de yazları oldukça uzun geçer. Genellikle yazlıkçı vatandaşların yaz aylarında sıklıkla ziyaret ettiği Didim'de turizm faaliyetleri de ön plana çıkmaktadır. Didim yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlar.

Didim Nüfusu ve Hakkında Bilgi

Aydın'ın en önemli ilçeleri arasında yer alan Didim'in nüfusu her geçen yıla göre artış göstermektedir. Didim ilçe merkezine bağlı 2 belde, 5 köy ve mahalleler bulunmaktadır. Didim son yıllarda çevre illerden de büyük oranda göç almıştır. Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler ilçeye gelerek yaz tatillerini geçirirler. Bunun yanı sıra Didim'de yazlığı bulunan kişiler de yaz aylarını bu yazlıklarda geçirmekteler. Son yapılan nüfus sayımına göre Didim'in nüfusu 86 bin 688 olarak bilinmektedir.

Aydın'ın en önemli ilçelerinden bir tanesi olan Didim'de bazı ekonomik faaliyetler yürütülmektedir. Özellikle bölge halkı geçimini tarım ve turizmden sağlamaktalar. Didim'de yerli turistler çoğunlukta olmak üzere yabancı turistler de bulunmaktadır. Yaz aylarında Didim önemli sayıda turisti ağırlayarak ilçenin ekonomisinin gelişmesini sağlar. Bölgede bulunan Apollon Tapınağı'nı ziyaret etmek için çok sayıda turist Didim'i mesken tutuyor. Özellikle turistler Altınkum Plajı'nda denize girmeyi tercih ediyorlar. Bu sayede yaz aylarında Didim'de önemli bir yoğunluk yaşanır.

Aydın'da yer alan Didim ilçesinde tarım faaliyetleri de yüksek oranda yürütülmektedir. Özellikle de kısal mahallelerde tarım faaliyetleri giderek artıyor. Geçmiş yıllarda bölgede genellikle tütün üretimi yapılırdı. Son yıllarda tütün üretiminde yaşanan kısıtlamalar nedeni ile vatandaşlar da tütün üretimini bırakmış durumdalar. Günümüzde ise Didim'de çoğunlukla buğday ve pamuk üretimi yapılıyor. Aynı zamanda tüketim ihtiyacını karşılamak için ise küçükbaş hayvan yetiştiriciliği de gerçekleştiriliyor. Bu sayede Didim'in ekonomisine önemli katkılar sınılıyor.

Didim'de yerleşim Neolitik dönemlere kadar uzanmaktadır. M.Ö. 16 yüzyılda bu bölgede Miken, Giritliler ve Aka kolonileri yaşamaktaydı. Didim sonraki yıllarda ise Persler, Romalılar ve Bizanslıların yeri olmuş durumdaydı. 1071 yılında meydana gelen Malazgirt Meydan Muharebesi'nin ardından Didim de Karia olarak anılmaya başlanmıştı. Bu bölge ise o zamandan sonra Türkler tarafından ele geçirildi. Sonrasında ise 1. Haçlı Seferi'nin ardından bölge Bizanslıların eline geçti. Böylelikle 1261 yılından sonra bölgede Menteşe Beyliği de kuruldu. Osmanlı döneminde ise Didim bölgesi "Yeronda" ve ya "Yoran" olarak anılmaya başlandı. 1924 tarihi ile birlikte Didim'e Selanik'ten mübadiller gelmeye başladı.

Turizm alanında oldukça gelişen Didim bölgesi özellikle yaz aylarında turizme önemli katkılar sunmaktadır. Eşsiz doğası ve berrak denizi ile Didim önemli bir turizm destinasyonudur. Özellikle Aydın merkezden ve çevre illerden Didim'e yaz aylarında çok sayıda ziyaretçiler geliyor. Bu sayede bölgenin turizm alanında gelişmesi de sağlanıyor. Turizm ve tarım alanında gerçekleşen faaliyetler Didim'in gelişmesinde önemli rol oynuyor.

Didim, Aydın'ın turistik bir ilçesi konumundadır. Eski ismi Yenihisar olan Didim'in yüzölçümü ise 402 kilometrekaredir. Her yıl yerli ve yabancı turisti ağırlayan Didim'de tarım ve turizm faaliyetleri ilçenin ekonomik faaliyetleri arasında yer alır. Geçmiş dönemde tütün yetiştiren bölge halkı son yıllarda tütün yetiştiriciliğini de bırakmıştır. Günümüzde ise çoğunlukla buğday ve pamuk yetiştirilir. Yaz aylarında ise bölge halkı geçimini turizm faaliyetleri ile sağlar.

Didim haberleri

DAHA FAZLA #DİDİM HABERLERİ

Didim’a ait tüm site haberleri