Devlet Katkısı
Devlet Katkısı Haberleri
Yıldırım Demirören: Bu bayrağı en iyi şekilde taşımaya çalışıyoruz
Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri'nde halk oylamasına sunulacak adayların belirlenmesi için Türkiye'nin en önemli spor adamları bugün bir araya geldi. Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, "Gillette-Milliyet'in 67'nci yılını kutluyoruz. Herkesin bir emeği var. Biz de bu bayrağı en iyi şekilde taşımaya çalışıyoruz. Bakanlığımız çok güzel çalışmalar yapıyor. Bizim de medya olarak vazifemiz bu çalışmaları kamuoyuna en iyi şekilde duyurmak. Tekrar teşekkür ediyorum, herkese başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
1.2 milyar TL tazminat ödendi
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 2020’de sigorta sektörünün, vatandaşlara 1.6 milyar TL destek sağladığını açıkladı.
Sigorta sektörünün prim üretimi 2020'de yüzde 19,3 yükseldi
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli "Sektörümüzün prim üretimi 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19,3 artışla 82,6 milyar TL’ye yükseldi" dedi.
Bireysel emeklilik 12 milyon katılımcıya ulaştı
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin verilerine göre Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve otomatik katılımdaki toplam katılımcı sayısının 12.6 milyonu aştığını, devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğünün ise yaklaşık 171 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı.
BES kumbarasındaki birikim 2020'de 170 milyar lirayı aştı
Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sosyal güvenlik sistemini tamamlayıcı olarak kurulan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü olan 158 milyar 347,4 milyon lira ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği 11 milyar 787,4 milyon lira dikkate alındığında, sistemin toplam büyüklüğü 2020 sonu itibarıyla 170 milyar 134,8 milyon liraya ulaştı.
TSB Başkanı Benli sigortacılık sektörünü değerlendirdi
TSB Başkanı Atilla Benli "Emeklilik Gözetim Merkezi’nin 18 Aralık 2020 verilerine göre BES ve otomatik katılımdaki toplam katılımcı sayısı 12,6 milyonu aştı. Devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğü ise yaklaşık 171 milyar TL’ye ulaştı" dedi.
Çocuk parasına yeni yıl zammı
Almanya’da yeni yılda dar gelirli ailelerin yüzünü güldürecek yeni bir karar alındı. Federal Meclis’in 29 Ekim tarihli oturumunda aldığı kararı, dar gelirli çocuklu ailelere çifte sevinç yaşatacak. 2. Ailelere Yardım Yasası uyarınca, 1.1.2021’den itibaren çocuk parası, 15 euro zamlanarak ilk iki çocuk için 219’ar euroya, üçüncü çocuk için 225 euroya, dördüncü çocuktan itibaren ise çocuk başına 250 euroya yükseltildi.
Yaşam şartlarınızı BES ile koruyun
Türkiye’de sosyal güvenlik sistemini tamamlama ve yurtiçi tasarrufları artırma misyonuyla yola çıkan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 27 Ekim’de 17’nci yılını tamamladı. BES’in ülkemiz için önemi ve bireylere sağladığı avantajlar konusunda bir açıklama yapan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, BES’in 12.5 milyon katılımcı ve 164 milyar TL’lik fon büyüklüğü ile sürdürülebilir refahın anahtarı olduğunu söyledi.
Hane halkı varlıkları bir yılda yaklaşık yüzde 35 arttı
Türkiye'de hane halkı varlıkları haziran ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34,6 artarak 2,1 trilyon liraya ulaştı. Varlıkların yaklaşık yüzde 80'ini oluşturan mevduat söz konusu dönemde yüzde 29,7 yükselerek 1 trilyon 678,4 milyar lira oldu.
Türkiye BES'i sevdi
Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) 17 yılını doldurdu. Sosyal Güvenlik Sistemi’ni (SGK) tamamlamak ve tasarrufları artırmak amacıyla 27 Ekim 2003’te faaliyete başlayan BES, aradan geçen 17 yıl boyunca, tasarrufların artmasında önemli bir rol oynadı. Özellikle, 2013 yılında başlayan ‘yüzde 25 devlet desteği’ son 8 yıllık dönemde, BES’i en iyi yatırım alternatifi haline getirdi. BES’te katılımcıların fon tutarı son 10 yıllık dönemde 10 kat arttı. Son 10 yılda sisteme, 4 milyon 665 bin 6 kişi dâhil oldu.
Türkiye Hayat Emeklilik'ten Dünya Tasarruf Günü'ne ilişkin açıklama
Türkiye Hayat Emeklilik İcra Kurulu Başkanı Atilla Benli "Refahı yüksek bir yaşamı sürdürebilir kılmanın yolu tasarruf etmekten geçiyor. Sürdürülebilir refah için BES önemli avantajlar barındırıyor. Tasarrufu alışkanlık haline getirebilmek adına ‘Birikim, tasarrufla başlar. Tüketen değil, biriktiren ol!’ diyoruz” dedi.
Nereden nereye
Bireysel emeklilik sistemi 17’nci yılında. 200 bin kişi ve 43 milyon liralık fonla başlayan BES’te, bugün 12.5 milyon kişi bulunuyor. Nüfusun yüzde 15’i, tüm çalışanların da yüzde 22’si bireysel emeklilik sistemi ile tasarruf ediyor. Emeklilik fonlarının toplamı ise 164 milyar liraya ulaştı. Bu da İşsizlik Fonu’ndan daha büyük bir yapı anlamına geliyor.
Türkiye Sigorta Birliği'nden Dünya Tasarruf Günü mesajı
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli "Tasarruf, refahı sürdürülebilir kılmak için olmazsa olmaz bir alışkanlık ve bu alışkanlığın küçük yaşlardan itibaren kazanılması büyük önem taşıyor. Birikim sahibi olduğumuzda kendimizi daha güvende hissediyor, yarınlara daha güvenle bakıyoruz" dedi.
Emeklilikte gelir kaybının çözümü BES
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, emeklilikte gelir kaybı yaşanmamasının yolunun özel emeklilik olduğunu belirterek, bireysel emeklilik sisteminin ciddi başarı hikâyesi yazdığını ve 132 bin kişinin sistemden emekli olduğunu söyledi.
BES’te katılımcı rekoru kırıldı
Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, pandemide normalleşme adımlarıyla birlikte eylül ayında 130 bin kişinin BES’e girdiğini belirterek, “Pandemi tasarruf önceliğini artırdı. Yeni katılımcının BES’i tercih etmesi, bu senenin rekoru” dedi.
Tasarrufunuzu BES’le yapın
Aileler, çocuklarının eğitimi başta olmak üzere, yarınları için birikim yapmaya önem veriyor.
BES'in büyüklüğü 150 milyar lirayı aştı
BES'te katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü olan 141 milyar 492,3 milyon lira ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği 10 milyar 93,7 milyon lira dikkate alındığında, sistemin toplam büyüklüğü 151 milyar 586 milyon lira oldu.
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hakkını söke söke alan bir ülke olarak devam edeceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ikinci yılında önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Kimsenin hakkına göz dikmeyen ama kendi hakkını da söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz'' dedi. Libya'daki gelişmelerle ilgili de konuşan Erdoğan, ''Son zamanlardaki bazı gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı. ''Biz ne sismik araştırma gemilerimizle, ne sondaj gemilerimizle birilerinin iznine tabi değiliz'' diyen Erdoğan, ''Biz uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa Doğu Akdeniz’de haklarımız neyse bu çerçeve içinde bu adımlarımızı attık. Bundan soran da bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. Erdoğan konuşmasında ayrıca ''2019 yılında elektriğimizin yüzde 62'sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan ürettik. Yani enerjide de artık Türkiye muhtaç olmaktan çıkmıştır ve çıkıyor'' sözlerine de yer verdi.
COVID-19 birikim yapmanın önemini hatırlattı
Covid-19 öngörülemeyen risklerin hayatın bir parçası olduğunu ve birikime sahip olmanın herkes için önemini bir kez daha hatırlattı. Birikim yaparak geleceği güvence altına almanın özellikle emeklilik dönemi için temel ihtiyaçlardan biri olduğunu vurgulayan Türkiye Sigorta Birliği, yaptığı açıklama ile pandemi döneminde de birikimlerinden vazgeçmeyenlerin uzun vadede kazançlı olacağını belirtti.
Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 148 milyar TL'yi aştı
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, "Özel emeklilik toplam fon büyüklüğü 148 milyar TL'yi aştı. Pandemi döneminin ardından özel emeklilik sistemine ilginin artacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
Normalleşmeyle kısa çalışma ücreti alan sayısı azaldı, 961 bin çalışan kısa çalışmadan çıktı
Normalleşmenin başladığı haziran ayında kısa çalışma kapsamındaki çalışan sayısı 961 bin kişi düştü.
‘Kıdemde 10 günlük bölüm fonlarda olacak’
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kıdem tazminatında tartıştıkları modelleri anlattı.
Bakan Selçuk: 20.5 milyar lira nakdi destek yapıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 20.5 milyar liraya yakın nakdi destek verildiğini söyledi. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ne ilişkin olarak da Bakan Selçuk devletin yüzde 1 oranında katkı sağlayacağını duyurdu.
Çeyiz hesabı olanlar dikkat!
Çeyiz Hesabı'nda düzenli ödeme yapmama imkanı Ağustos sonuna kadar iki katına çıkarıldı.
Kısa çalışma ödeneğinden nisan itibarıyla 2,6 milyon kişi yararlandı
Salgın kaynaklı gerekçelerle 27 Nisan itibarıyla kısa çalışma ödeneği için 3 milyonu aşan başvuru yapılırken, bu başvurulardan 2 milyon 591 bini kabul edildi.
Dövizle BES'te devlet katkısı belirlendi
BES'e yabancı para cinsinden yapılacak ödemelere devlet katısı yüzde 10 olacak.
Zorunlu trafik sigortası kapsamında 2019'da 10 milyar liralık hasar ödendi
Türkiye'de 2019'da zorunlu trafik sigortası branşında prim üretimi 18 milyar 22 milyon 906 bin 963 lirayı bulurken, 9 milyar 945 milyon 831 bin 130 liralık hasar ödemesi gerçekleştirildi.
BES fonlarında yüzde 14 reel getiri
Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Otomatik Katılım sisteminin 2019 yılı performansına ve sistemdeki fonların getirileri üzerine açıklamada bulundu.
5.4 milyon çalışana iyi haber! Yüzde 22.60 arttı ve 2 bin 200 lira oldu
İşverenleri tarafından, maaşlarından kesinti yapılarak bireysel emeklilik sistemine dahil edilen 5.4 milyon çalışanın birikimleri 2019’da yüzde 22.60 arttı. Bunun üzerine yüzde 25’lik devlet katkısı da eklendiğinde getiriler rekor seviyeye çıktı. Asgari ücretli bir çalışanın iki yılın sonunda birikimi 2 bin 200 lira oldu.
İstihdama 250 bin kişilik KGF katkısı
Kredi Garanti Fonu’yla ilgili son verileri TBMM’de açıklayan Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli, “Ortalama kredi 448 bin lira olurken, vade 36.6 ay oldu. Selektif bir kullanım söz konusu” dedi. AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök de kredi kullanılan firmalardaki istihdam artışının 250 bin olduğunu belirtti.
Ekonomiye yeni paket
Ekonomiye mini paket geliyor. Önümüzdeki günlerde meclise sevk edilmesi planlanan yasa teklifiyle ilgili çalışmalar hızlandı. Teklif taslağında birçok kesimi yakından ilgilendiren düzenlemeler yer alıyor. Taslakta son dakikada bir değişiklik yapılmazsa, esnaflardan her ay düzenli kesinti yapılmasını içeren esnaf ahilik fonu uygulaması 2 yıl ötelenecek. İşverene 75 TL’lik asgari ücret desteğine yasal zemin kazandırılacak. Dernek üyeliklerine bildirim zorunluluğu gelecek. KOBİ’lere kredi imkanlarının artırılması için de düzenleme yapılacak.
BES fonları TÜFE’nin üzerinde getiri sağladı
Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) başladığı 2003 yılından bu yana geçen 17 yıllık süre içinde zaman zaman yaşanan “Emeklilik fonlarının getirisi düşük. Katılımcı mağdur oluyor” tartışmaları sona erdi, fonlar bir anlamda rüştünü ispat etti.
Çeyiz parası kimlere verilir? Çeyiz parası şartları nelerdir?
Çeyiz parası, evlilik için hazırlıklarını gerçekleştiren pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Devlet tarafından evlenecek olan kişilere tahsis edilen çeyiz parası, belirli şartları gerektirecek. Devlet katkısını alabilmek için banka hesabı açacak olan vatandaşlar, belirli bir süre burada birikimlerini yapmalarının ardından 9 bin liraya yakın çeyiz parası alabilecek. Peki, çeyiz parası kimlere verilir ve şartları nelerdir? İşte, çeyiz parası hakkında merak edilen bazı bilgiler
BES büyüklüğü 127 milyar lirayı geçti
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), katılımcıların fon tutarı ve devlet katkısı ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği hesaba alındığında; sistemin toplam büyüklüğü 127 milyar liranın üzerine çıktı.
Rekor getiri sağlandı! Vatandaşın 2 bin lirası bir yılda nasıl 3 bin 181 lira oldu?
Emeklilik fonlarının 2019 yılı getirileri netleşti. Açıkça söyleyeyim, geçen yıl, Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) olan kişiler, kelimenin tam anlamıyla rekor getiri elde etti. Öyle ki, bir tarafta yüzde 25’lik devlet katkısı, diğer tarafta da fonların getirileri birleşince; BES katılımcıları son 5 yılın en yüksek birikim tutarlarına ulaştı. Kim, ne kadar getiri sağladı, hangi fonların getirisi yüksek oldu; hepsine değineceğim. Ama önce genel bir tablo çizeyim.
BES kumbarasındaki birikim 2019'da 130 milyar liraya dayandı
BES'te katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü olan 119 milyar 146 milyon lira ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği 8 milyar 194,4 milyon lira dikkate alındığında, sistemin toplam büyüklüğü 127 milyar lirayı aştı.
Özel tiyatroların müthiş yükselişi... Hevesten zirveye!
300’ün üstünde yeni oyunla başlayan tiyatro sezonu hız kesmeden sürüyor. Bu yıl 600’ün üzerinde yeni oyunun sahnelenmesi beklenirken salonlarda doluluk oranı yüzde 90’lara ulaşıyor. Özel tiyatrolarda yaşanan yükselişin nedenlerini değerlendirdik ve ünlü isimleri sahneye çeken yeni oyunları derledik.
Sigorta sektörü 2020 yılından umutlu
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli "Sigorta sektörünün 2020'de çok daha iyi bir yıl geçireceğini ve çok daha iyi sonuçlara ulaşacağını düşünüyoruz" dedi.