Deprem Riski haberleri sayfasında Deprem Riski hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2678 Deprem Riski haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
23 Nisan’da Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğünde deprem büyük paniğe yol açtı. Depremin ardından çok konuşulan konulardan biri de deprem kabinleri. Evlerine deprem kabini alarak kendilerini depremden korumak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak acele etmeyin çünkü deprem kabinleri sandığınız kadar güvenli olmayabilir.
#Depremİstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin faaliyetleri 20 gün süreyle durduruldu. Fakülte deprem riski nedeniyle Avcılar Yerleşkesi'ne taşınacak.
#Florence Nightingale Hemşirelik FakültesiMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Ege Denizi Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınasına değinip, taşkın riski olan alanları metre metre belirlediklerine dikkati çekerek, "İzmir, Kuşadası ve Güllük Körfezi'nde taşkın risk alanları oldukça geniş alan kaplıyor ancak İzmir'in iç körfezde bulunması ve Ege kıyı şeridinin de adalar tarafından korunması nedeniyle bu bölgelerde tsunami riski düşük. En fazla risk ise Bodrum'un güneyinde, Datça'nın uç kesimlerinde. Yunan adaları Girit, Rodos ve Mora Yarımadası tsunamik etkilere maruz kalacak bölgelerdir" dedi.
#Muğla6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde başka bir deprem ihtimali gündemde. O da Ege Denizi'ndeki günlerdir süren depremler. Peki Türkiye ve bölgede riskli yerler nerede? Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, CNN TÜRK canlı yayınında harita üzerinden Türkiye'deki deprem riskini anlattı. Moriwaki, Türkiye'de 4 bölgenin deprem açısından riskli olduğunu açıkladı. Moriwaki, Ege Denizi'ndeki depremler için ise, "Bölgede 7 gibi deprem olursa tsunami gelebilir. Türkiye, bölgedeki depremden değil tsunamiden etkilenir" ifadelerini kullandı.
#DepremİSTANBUL Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) yapılan çalışma ile İstanbul’daki okulların olası deprem riskine karşı dönüşüm ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu yayınlandı. İstanbul’daki okulların bin 428’i riskli bulundu, 148 okul ise boşaltıldı. 481 okul yıkılarak yeniden yapıldı, 799 okul ise güçlendirme yöntemleriyle depreme dayanıklı hale getirildi.
#İSTANBUL ValiliğiGazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, deprem felaketi sonrası yoğun göç alan Ankara için, “Ankara, İstanbul’dan daha az tehlikeli değildir” uyarısı yaptı. Pampal, “Vatandaşlarımız ve yönetimlerimiz ile seferberlik ruhu ile bu problemi çözmeliyiz, yapılarımızı depreme dayanıklı hale getirerek yaşayabiliriz” diye konuştu.
#Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi6 Şubat'ta hepimizin içine ateş düştü. Depremlerde binlerce ev yıkıldı, onbinlerce kişiyi kaybettik. Maalesef tehlike hem deprem bölgesi için hem de ülkemizin tamamı için bitmiş değil. Bir deprem ülkesinde yaşıyoruz. Bu acıların tekrar etmemesi için yapabileceğimiz ilk şey oturulan evlerin sağlam olduğundan emin olmak. Binaların depreme dayanıklılığı konusunda en güvenilir bilgiyi nasıl ve nereden alabiliriz? Evlerde yaşayanlar neler yapabilir? Uzmanlar detaylıca anlattı
#DepremÖzellikle büyük şehirlerde yaşayanlar kentsel dönüşüm ile oldukça içli dışlı bir dönem geçiriyor. Etrafta gördüğümüz inşaat ve yeni binaların çoğu kentsel dönüşümün eseri. Depreme dayanıklı daha sağlam binalar yapılabilmesi için bankalar tüketicilere kentsel dönüşüm kredisi ürünleri sunmakta.Peki nedir kentsel dönüşüm kredisi?
#Kentsel DönüşümHÜKÜMETİN Meclis’e sevkettiği yeni tasarıyla orman alanlarıyla ilgili önemli düzenlemelere gidiliyor. Orman alanlarına yeni yerleşimlerin önünü açan tasarıyla orman ürünü işleyen fabrikaların kurulması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan izin alma koşulu kaldırılıyor.
#Orman Alanlarıİstanbul Rumeli Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Dirençli Kentler’’ başlıklı seminere katılan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi’nde beklenen büyük depreme ilişkin uyarılarını bir kez daha yineledi.
#Naci GörürKulu’da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, Konya’dan ziyade Ankara’yı korkuttu. Akıllara “Başkent, tüm şehirlerden daha güvenli değil miydi?” sorusu gelirken, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi, afet uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen şu uyarılarda bulundu...
#KonyaTürkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve genellikle deprem riskinin düşük olduğu düşünülen Konya, son yıllarda yaşanan sarsıntılarla gündeme gelmeye devam ediyor. 15 Mayıs 2025’te Kulu ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, “Konya’da fay hattı var mı?”, “Konya deprem bölgesi mi?” ve “Konya’da deprem riski var mı?” sorularını yeniden öne çıkardı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) verilerine göre, Konya, Akşehir-Ilgın Fayı, Tuzgölü Fayı, Ecemiş Fayı ve Konya Fay Zonu gibi aktif fay hatlarına ev sahipliği yapıyor. İşte Konya deprem risk haritası
#Konya'da Fay Hattı Var Mıİstanbul’daki son depremin ardından ‘Ankara’nın mevcut yapı stoku ne durumda’ sorusunu İMO Ankara Şube Başkanı Ahmet Onur Özergene’ye sorduk. Başkentteki yapı stokunun büyük bölümünün 20 yaşın üzerinde olduğuna dikkat çeken Özergene, “Yapıların mevcut halinin, ruhsatlı projeleriyle uyumlu olup olmadığı denetlenmeli” dedi.
#AnkaraCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuşan Erdoğan, İstanbul'da 50 bin sosyal konutun inşasında çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yarısı Bizden Kampanyası'ndaki destek tutarlarının da artırıldığını söyleyen Erdoğan, "700 bin lira olan hibe tutarını 875 bine, kredi desteğini 875 bine, taşınma desteği tutarını da 100 binden 125 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuşan Erdoğan, İstanbul'da 50 bin sosyal konutun inşasında çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yarısı Bizden Kampanyası'ndaki destek tutarlarının da artırıldığını söyleyen Erdoğan, "700 bin lira olan hibe tutarını 875 bine, kredi desteğini 875 bine, taşınma desteği tutarını da 100 binden 125 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.
#Recep Tayyip Erdoğan23 Nisan’da Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğünde deprem büyük paniğe yol açtı. Depremin ardından çok konuşulan konulardan biri de deprem kabinleri. Evlerine deprem kabini alarak kendilerini depremden korumak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak acele etmeyin çünkü deprem kabinleri sandığınız kadar güvenli olmayabilir.
#Depremİstanbul’un en temel afet reflekslerinin ne kadar zayıf olduğunu bir kez daha gördük. Böylesine büyük afetler söz konusu olduğunda elbette en büyük iş devletin kurumlarına düşüyor. Ama bireysel olarak da hazırlık yapmamız şart. Bu sadece deprem çantasından ibaret değil; zihinsel ve bilişsel olarak da afete hazır olmak gerekiyor. Depremin ardından cep telefonu çalışmadığında, yol tıkandığında plan yapılmamışsa korku ve kaos daha da büyüyor. 6,2’lik depremden yaklaşık 2 hafta önce takip ettiğimiz, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen İstanbul Depreminin İlk 3 Günü Çalıştayı’nda tüm bunlar ayrıntılı olarak konuşuldu. Uzmanlar deprem sonrasında ilk 72 saatin önemine dikkat çekiyor. Bu sürede bireysel yeterliliğimiz çok önemli. 6,2’lik uyarıyı dikkate alalım, depreme hazır mıyız yeniden bir bakalım.
#DepremTürkiye deprem risk haritası ve MTA diri fay hattı sorgulama 2025 güncellendi. İstanbul'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gözler deprem riski az olan illere çevrildi. Tekirdağ, Bursa, Kocaeli gibi illerde hissedilen depremle beraber vatandaşlar, evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna çevrildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. MTA diri fay hattı haritası güncellenirken, yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı tespit edildi. Peki, Türkiye deprem risk haritası ile fay hattı nerelerden hangi ilçelerden geçiyor? İşte, MTA güncel diri fay hattı haritası 2025 sorgulama ve deprem riski yüksek ve az olan iller hakkında bilgiler.
#Türkiye Deprem Risk HaritasıTürkiye’de deprem denildiğinde, insanlar tarafından en güvenli yer olarak akla ilk olarak Konya geliyor. Çünkü sınırlarımız içinde bulunan en aktif tektonik fayların gösterildiği deprem haritalarında, Konya fay hatlarından bir hayli uzak görünüyor. Ancak Konya depremi ardından, bu algının yeniden sorgulanmasına neden oldu. AFAD’ın verilerine göre, bugün saat 07.16’da Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 08.10’da ise 3,6 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Yaşanan Konya depremleri ardından, bu bölgedeki fay hatlarını mercek altına aldık.
#Depremİstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin faaliyetleri 20 gün süreyle durduruldu. Fakülte deprem riski nedeniyle Avcılar Yerleşkesi'ne taşınacak.
#Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesiİstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin faaliyetleri 20 gün süreyle durduruldu. Fakülte deprem riski nedeniyle Avcılar Yerleşkesi'ne taşınacak.
#İstanbulİstanbul'da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul depremi olacak. Bu son 23 Nisan depremleri İstanbul Depremini daha da öne çekti" dedi. Prof. Dr. Görür, "Bir bilim insanı evrensel nitelikli araştırma yapan, veri toplayan, veriye göre sonuca varan, vardığı sonuçlar uluslararası konferanslarda sunan ve uluslararası dergilerde yayınlayan insandır. Sanıldığı gibi her titir taşıyan bilim adamı değildir" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci Görür23 Nisan'da 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yıllardır beklenen büyük İstanbul depremi oldu mu? sorusu gündeme geldi. İstanbul'da büyük deprem beklentisi, son depremlerin akabinde yeniden tartışmaya açıldı. Yaşanan son İstanbul depremi sonrası ünlü yer bilimcilerin yapmış olduğu son açıklamalar bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda Silivri dolaylarında 6 civarı deprem olabileceğine yönelik açıklama yapan Prof. Dr. Üşümezsoy, 2019 yılında da benzer açıklamalarda bulunmuştu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen büyük İstanbul depreminin 6,5 seviyesini geçmeyeceğini ifade etti. Peki, beklenen büyük İstanbul depremi gerçekleşti mi? İşte, Prof. Dr. Üşümezsoy'un açıklamasından önemli detaylar
#İstanbul Depremiİstanbul deprem riski haritası fay hattı sorgulama 2025, vatandaşlar tarafından bir kez daha gündeme geldi. İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem milyonlarca kent sakinini korkuttu. İstanbul’da deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? sorusu da deprem sonrası merak edilen konular arasına girdi. Türkiye’nin deprem gerçeği, özellikle İstanbul gibi Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde konumlanan bir megakentte her zaman gündemde. İstanbul’un deprem risk haritası, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın gölgesinde yaşayan megakent sakinleri için hayati önem taşıyor. Avrupa ve Anadolu Yakası’nda deprem riski yüksek ilçeler ile zemini sağlam, güvenli bölgeler açıklandı. İstanbul’da hangi ilçeler risk altında, hangileri daha dayanıklı? İşte 2025 İstanbul deprem risk haritası, deprem riski az ve yüksek olan ilçeler!
#İstanbul’Da Deprem Riski En Yüksek İlçelerİstanbul'da dün Silivri açıklarında meydana gelen 3.9'luk depremin hemen ardından 6.2 büyüklüğünde büyük bir deprem yaşandı ve devamında çok sayıda artçı oluştu. İstanbulluları korkutan sarsıntılar üzerine uzmanlardan da dikkat çeken açıklamalar gelmişti. CNN TÜRK'e konuk olan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son depremin tarihini işaret ederek önemli bir detayı hatırlattı. Moriwaki'nin çarpıcı sözleri karşısında sunucu Göksu Öngören Özgür 'kanım dondu' dedi.
#Yoshinori MoriwakiAFAD ve MTA fay hattı haritası ile Türkiye deprem risk haritası 2025 yaşanan üzücü İstanbul depremi ardından araştırılmaya devam ediyor. Evimizin altından fay hattı geçiyor mu sorusu İstanbul depremi ile gündeme geldi. Son dakika deprem haberlerine göre İstanbul'da peş peşe iki deprem meydana geldi. İlk depremin Silivri açıklarında olduğu öğrenildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada ilk depremin büyüklüğü 3.9 olarak duyuruldu. Bu depremin ardından İstanbul'da şiddetli bir deprem daha oldu. AFAD ikinci depremin büyüklüğünü 6,2 olarak duyurdu ve riskli binalara girilmemesi uyarısında bulundu. Daha sonra en büyüğü 5.9 olan artçı yaşandı. Yaşanan depremin ardından Türkiye deprem haritası ile fay hatları araştırılmaya başlandı. Peki, Evimin altından fay hattı geçiyor mu, fay hatları nerelerden geçiyor? Kuzey Anadolu fay hattı nereden geçiyor? İşte, 23 Nisan 2025 AFAD fay hattı sorgulama ve MTA 2025 yenilenmiş diri fay hattı haritası Türkiye...
#Türkiye Deprem Risk Haritasıİstanbul’u sarsan depremin ardından uzmanlardan farklı görüşler geldi. Birçok uzman, dünkü depremin olası büyük depremin tarihini öne çektiği, bir sonraki depremin çok daha güçlü olacağını söyledi. Bazı uzmanlar ise dünkü depremin İstanbul için riski azalttığını savundu.
#İstanbulİstanbul'da peş peşe yaşanan depremlere ilişkin açıklama yapan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Marmara Denizi’nde faylar daha önceden kırıldığı için artık büyük bir deprem riski yok" dedi. Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Bilgehan ise İstanbul'da bir süredir bekledikleri büyük depremin 6.2 şiddetindeki depremin olabileceğini belirterek, "Bugünkü depremle birlikte İstanbul'da 7'nin üzerinde bir deprem olma ihtimali de düştü" dedi.
#Şener Üşümezsoyİstanbul'da peş peşe yaşanan depremlere ilişkin açıklama yapan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Marmara Denizi’nde faylar daha önceden kırıldığı için artık büyük bir deprem riski yok" dedi. Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Bilgehan ise İstanbul'da bir süredir bekledikleri büyük depremin 6.2 şiddetindeki depremin olabileceğini belirterek, "Bugünkü depremle birlikte İstanbul'da 7'nin üzerinde bir deprem olma ihtimali de düştü" dedi.
#İstanbulİletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlatıldığı, arazinin ranta açılacağı ve elde edilecek gelirin F-16 alımında kullanılacağı' iddiası doğru değildir” denildi.
#İletişim Başkanlığı