Deniz Salyangozu
Deniz Salyangozu Haberleri
4 ülke, 4 pilav!
Pilav, farklı malzeme ve yöntemlerle neredeyse dünyanın her ülkesinde pişiriliyor.
Çok sattık az yedik
Türkiye'de kişi başına tüketilen su ürünleri miktarı, son 10 yılda 7,2 kilogramdan 5,4 kilograma geriledi. Bu dönemde su ürünleri ihracatı ise miktar bazında yüzde 207 arttı.
Su ürünlerini çok sattık az yedik
Türkiye'de kişi başına tüketilen su ürünleri miktarı, son 10 yılda 7,2 kilogramdan 5,4 kilograma geriledi. Bu dönemde su ürünleri ihracatı ise miktar bazında yüzde 207 arttı.
Her şeye rağmen Burgazada’dan keyif alabilir miyiz?
Dar yollardaki atlı araba trafiği, ahır kokusu gibi sorunları olsa da ada hâlâ çok güzel. Fincan Cafe burayı sevme sebeplerimizden biri. Bu aile işletmesinde ev yapımı mezeler son derece özen gösterilerek hazırlanıyor.
Dünyanın en pahalı 10 yiyeceği
Bir porsiyon ete veya bir sandviçe ne kadar ödersiniz? Çünkü bu fiyatları duyunca şok olacaksınız! Aşağıdaki menüde en ucuz yiyecek 1000 dolar. Dilerseniz bir ev parasını mantar yemek için de harcayabilirsiniz. İşte dünyanın en pahalı 10 yiyeceği...
Denizlerde Av Yasağı Başladı
Kurbağa ve salyangozu Avrupa'ya satıyorlar
Balıkesir'de kurulu bir balıkçılık firmasının yaptığı ihracatın yüzde 70'ini, Türkiye'de tüketilmeyen salyangoz, kurbağa, göl gümüşü balığı, deniz patlıcanı gibi ürünler oluşturuyor. Salyangozun kabuğunu, kurbağanın canlısını bile yurtdışına gönderen firma, bu ürünlerin dış satımından yılda 15 milyon dolar gelir elde ediyor.
Dünya’daki en güçlü doğal madde bu hayvanın dişleri
İngiltere'deki Portsmouth Üniversitesi’nden bilim insanları Dünya’daki en güçlü doğal maddenin, deniz salyangozunun dişleri olduğunu keşfettiklerini açıkladı.
Dünya’daki en güçlü doğal madde bu hayvanın dişleri
Portsmouth Üniversitesi’nden bilim insanları Dünya’daki en güçlü doğal maddenin deniz salyangozunun dişleri olduğunu keşfettiklerini açıkladı.
36 saatte Anguilla
Kuzey Yarımküre’deki kıştan bunalanlara rüya gibi adalar, güneşli kumsallar sunan Karayipler’de küçük bir ada… St. Martin’in yaklaşık 13 kilometre güneyinde… Bozcaada’nın iki katı genişliğindeki Anguilla, İngiltere’ye bağlı. Kuru ve düzlük. 20 yıl önce başlayan turizm sayesinde hızla gelişti. Şimdi bölgenin Malliouhana, Zemi gibi lüks otelleri ve iddialı restoranlarından bazıları burada. Nefes kesici güzellikteki kumsallarında, mimarileriyle dikkat çeken pek çok villa, bu villaların Kevin Bacon, Jimmy Buffett gibi ünlü müdavimleri var.
Sualtı tutkusu: Maldivlerve Balinaköpekbalığı
Tahsin Ceylan, 21 yıldır sualtını görüntülüyor. “Nesli tehlike altında bir tür gördüğümde çok heyecanlanıyorum. Çünkü bir daha görememe ihtimalimiz var” diyor. En son Maldivler’e giden Ceylan, bir hayalini daha gerçekleştirdi. 17 metrelik balina köpekbalığını görüntüledi.
Minareyi kışın yatırıp yazın kaldırıyorlar
Rize'nin İkizdere İlçesi Karzavan Yaylası'nda çelik varillerin birleştirilmesiyle oluşturulan 7 metrelik minarenin kış aylarında çığdan zarar görmemesi için ilginç bir çözüm geliştirildi. Makaralı düzenekle kışın yere yatırılan minare, yaz mevsiminde yine aynı yöntemle kaldırılıyor, Rizelinin benzeri görülmemiş yöntemi ile çığdan korunuyor.
Böylesi de ancak Rize'de olur
Rize'nin İkizdere İlçesi Karzavan Yaylası'nda çelik varillerin birleştirilmesiyle oluşturulan 7 metrelik minarenin kış aylarında çığdan zarar görmemesi için ilginç bir çözüm geliştirildi. Makaralı düzenekle kışın yere yatırılan minare, yaz mevsiminde yine aynı yöntemle kaldırılıyor, Bu arada Karzavan yaylasında elektrik kesintisi olduğunda minaredeki ses sistemi kullanılamadığı için, ezan vaktinin duyurulabilmesi için yine ilginç bir yönteme başvuruluyor. Deniz salyangozu kabuğu kullanılarak çıkarılan sesle yayla sakinlerine ezan vakti olduğu duyuruluyor. Muhammet KAÇAR RİZE-DHA
36 saatte Nassau
Miami’nin kuşuçumu 290 kilometre güneydoğusundaki Nassau, Bahamalar’ın başkenti ve kruvaziyer turlarının popüler limanı.
Kabuğu bile milyonlarca Euro
Türkiye, yüzde 90'ını Avrupa ülkelerine ihraç ettiği salyangozdan yılda 13 milyon Eurodan fazla gelir elde ediyor. Bu yılın 10 ayında ihraç edilen 784 ton işlenmemiş salyangoz 4 milyon 407 bin Euro, 850 ton işlenmiş yani tereyağlı salyangoz 5 milyon 690 bin Euro ve yaklaşık 800 ton salyangoz kabuğu 3,6 milyon Euro döviz getirdi
Balıkçılar Güney Kore’de pazar arıyor
SU Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Güney Kore’de düzenlenen Seul Su Ürünleri Fuarı’na katılarak sektörde yeni pazar arama ve geliştirme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Kullan, at: Tek sevişmelik penis
Her çiftleşmeden sonra erkeklik organını atıp yenisini çıkaran deniz salyangozunun cinsel hayatı bilim insanlarını hayretler içinde bıraktı.
“Karadeniz'de birçok tür yok oldu”
Karadeniz'de küresel ısınma, bilinçsiz avlanma, kirlilik ve hidroelektrik santralleri nedeniyle kalkan, çupra, ıstakoz, karides ve kırlangıç gibi birçok türün yok olma noktasına geldiği bildirildi.
Uzak Doğunun salyangozu Karadeniz'den çıkartılıyor
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe, Türkiye'de yaklaşık 12 tesiste dondurulmuş, taze ve soğutulmuş olarak işlenen salyangoz etlerinin başta Japonya, Güney Kore ve Tayvan olmak üzere 13 ülkeye ihraç edildiğini bildirdi.
Balıklar, önce 'duyusal muayeneden' geçecek
Gıda işletmecileri, balıktan, karidese, ahtapottan kalamara, balıkçılık ürünlerini tüketime sunmadan önce, “duyusal muayeneden” geçirecek.
İZAH EDEN ADAM VE DENİZ SALYANGOZU
Verdiği yemek tariferiyle efsane olan Yavuz Ersemiz, bu defa da deniz salyongozunu anlattı. İşte size, deniz Salyongozunun kabuğundan da haberleşme borusu yapan İzan Eden Adamın açıklamaları..
Kanserin çaresi okyanusta mı
Florida Üniversitesi’nden Prof. Luesch’in okyanusta keşfettiği bir bakteri türünün kanser hücresini birkaç saat içinde yok etmesi amansız hastalığın tedavi umutlarını artırdı.
Denizlerde av yasağı başladı
Deniz ve su ürünleri avcılığında genel av yasakları bugün başladı.
Denizlere av yasağı geliyor
Giresun Tarım İl Müdürlüğü, denizlerde balık avı yasağının 15 Nisanda başlayacağını bildirdi.
Yeni bir canlı türü bulundu
Erdal-Sevinç İnönü Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren hidrobiyolog Levent Artüz, Marmara Denizi'nin Tekirdağ sahillerinde daha önce görülmeyen bir canlı türü görüldüğünü belirterek, “Tek hücreli salya şeklindeki bu canlı türü, denizin köpüklenmesine, bulanıklaşmasına, ışık geçirgenliğini engelleyerek kıyılarda daha fazla yosunlanmaya neden olarak balıkçılığı direkt etkileyecek” dedi.
Fransa’da ‘kurbağa’yla öne geçti, 23 ülkeden 110 milyon dolar geldi
İpsala’da kurbağa yetiştirme, Antalya’da orkinos çiftlikleri kuran Tuncay Sagun, babası ‘Balıkçı Kemal’in bıraktığı mirası, 23 ülkeye ihracat yapan dev bir sanayi grubuna dönüştürmeyi başardı. Fransa’ya kurbağa bacağı, Japonya’ya orkinos satan Sagun’un ihracatı 110 milyon dolara ulaştı. Fransa’da kurbağa fiyatları Sagun’dan sorulur oldu.
Küresel ekonomik kriz salyangozu da vurdu
Dünya genelinde yaşanan küresel ekonomik kriz, birçok alanda ihracatı etkilerken, Türkiye'de tüketimi olmayan deniz salyangozu ihracatını da olumsuz etkiledi.
İngiliz’in evine kaplumbağa Fransız restoranlarına kurbağa bacağı satıyoruz
Türkiye’nin bugün 117 milyar dolara ulaşan ihracatında ilginç bazı kalemler dikkati çekiyor.
Balıkçı sayısı artıyor, balık sayısı azalıyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş, Türkiye'de balıkçılık sektöründe kontrolsüz bir büyüme yaşandığını, buna karşın balık stoklarında artma olmadığını, aksine azalma yaşandığını söyledi.
Yasak kalktı, balıkçılar iş başında
Denizlerde 1 Eylülde sona eren avlanma yasağı, ilçelere hareket getirdi.
Yeni biyolojik keşifler yüz güldürdü
Dünyamızdaki birçok canlı türünün soyu tehdit altında. Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) günden güne yeni türleri kırmızı listeye alıyor. Fakat bilim adamları kısa bir süre önce sevindirici haberler verdiler. Endonezya’da ve Atlantik’in derinliklerinde yeni hayvan ve bitki türleri bulundu.
Denizlerde av yasağı
Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü, 1 Mayıs-31 Ağustos tarihlerinde gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı ve algarna ile deniz salyangozu avcılığının yasakladığını bildirdi.
Bakın Türkiye neler ihraç ediyor
Geçen yıl Türkiye 73 milyar dolarlık ihracat yaptı. Ama bu hiç de zannettiğiniz kadar kolay olmadı. Girişimciler, bu meblağları yakalayabilmek için tavuk ayağı, vişne dalı, kurbağa bacağı, yosun, salyangoz gibi akla gelmeyecek ürünler ihraç ediyor. Türkiye’de bol bol bulunmasına rağmen tüketicisi hemen hiç olmayan bu ürünleri tespit eden ihracatçılar, ticaret için sadece tek bir ölçü kullanıyorlar: Yeter ki yurtdışında para etsin.
Balık bereketi
Balık sezonunun başlamasıyla birlikte gece yarısı Karadeniz’e açılan tekneler, güneşin ilk ışıklarıyla birlikte kasalar dolusu palamutla döndü.
Balık bereketi
Balık beyaz Türk’ün gıdası mıdır?
Avrupa’nın altıncı büyük deniz avcısı ve yedinci büyük çiftlik balığı üreticisi Türkiye, kişi başına tüketimde son sıralarda. Bir İzlandalı yılda ortalama 90, İspanyol 44 kilo balık yerken Türk’ün istatiksel rekoru 9.7 kilo. 1 Eylül’de avlanma yasağı bitiyor, uzmanlara göre bu yıl palamut bolluğu yaşanacak.