Kubbeli bir oditoryuma giriyorsunuz. Kubbede farklı filmlerden sahneler ve yakın tarihten enstantaneler var. 5-6 saat süren tadım boyunca arka arkaya, çok değişik tabaklarda ve evde pişenlere hiç benzemeyen yemekler geliyor. 48 müşteri için 100’ün üzerinde eleman var. İşinin en iyileri bir araya gelmiş. Bildik anlamda lokanta değil. Ucuzcu şov da değil. Peki ne?
#RestoranMerhaba Sevgili Hürriyet Lezizz Okurları... Bundan sonra bu köşede sık sık tariflerim ve mutfakla teknikleriyle ilgili öğretici içeriklerimle karşınızda olacağım. Bugün ilk olarak pastacılık ve ekmekçilik konusunda temel bilgilerle başlıyoruz. Dilerseniz hemen başlayalım...
#EkmekNazan Öncel yıllardır röportaj vermiyor, fotoğraf çektirmiyor, kimseye konuşmuyor... “Sakin Ol Şampiyon” single’ını çıkarıp, selfie’ler çektiği klibini yayınlayınca fırsat bu fırsat dedim... Altından girdim üstünden çıktım, sonunda röportaj yapmaya ikna ettim... Sadece röportaj mı, birlikte selfie’ler çektik, elime meşhur tontonlarından çizdi, güldük eğlendik... Siyasetten müziğe, yaptığı tablolardan yazdığı hikayelere, oğlundan aşk hayatına, Sezen’den Tarkan’a, geçmişten bugüne konuşmadığımız şey kalmadı... Size şu kadarını söyleyeyim, bugüne kadar ben hiç böyle bir Nazan Öncel röportajı okumamıştım... İşte karşınızda tüm içtenliğiyle, sansürsüz Nazan Öncel...
#Cengiz SemercioğluKanal D’nin yeni dizisi “Tatlı İntikam”, cumartesi akşamlarının yeni fenomeni olma yolunda. Genç bir şefle okul yıllarında aşkına karşılık vermeyip kendisiyle dalga geçen “zengin kız”ın komik macerasını anlatan dizi, büyük ilgi görüyor. Dizide Leyla Lydia Tuğutlu’yla başrolü paylaşan Furkan Andıç’ın hayran sayısı da her geçen gün katlanarak artıyor. Ama gördüğü ilgi, onun çizgisini bozmaya yetmiyor: “Ben bunlarla değişecek insan değilim.”
#Furkan AndıçFinlandiya ülkece kahve bağımlısı... Öyle üçüncü dalga değil, bildiğiniz sıcak filtre kahve tutkunu. Kişi başı kahve tüketimi yıllık 12 kg ile dünyada en çok kahve tüketen ülke konumunda. Özellikle Helsinki'de somon çorbasını bile kahveyle birlikte içiyorlar! Daha ne olsun...
#HelsinkiANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA BELMEK’LERDE SUNDUĞU MESLEKİ BRANŞLARDAN BİRİ OLAN YEMEK KURSLARI, OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞININ YANI SIRA ÇİN, FRANSIZ, İTALYAN GİBİ DÜNYA MUTFAĞINA AİT FARKLI TATLARIN PEŞİNE DÜŞENLER TARAFINDAN DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.
Hürriyet'ten yepyeni bir yemek dergisi...Her hafta değişik konulu yemek tarifleri. Et yemekleri, köfteler, pastalar, börekler, tatlılar, tuzlular, çorbalar ve daha pek çok lezzetli tarifler bu dergide. Lezzet Dünyası ile yemek yapmak bir zevk... Pratik, kolay, denenmiş tarifleri uygulayarak mutfağınıza yeni bir hava vereceksiniz... Lezzet Dünyası mutfaktaki en büyük yardımcınız ! Hem Türkçe hem Almanca çift dilli tariflerden istediğinizi seçin pişirin. HER SALI GAZETENİZ HÜRRİYET'LE...
Üniversite yıllarında hasta büyükbabasına yaptığı çorba çok beğenildi. Büyükbaba adını ‘Gönül Çorbası’ koydu... Yaptığı her yemek başka pencereler açtı. ıspanya’da 27 şefle yarıştı, birinci oldu. Şimdi yemeği uçuran otların ve baharatların peşinde...
Kızı Defne’yle Yeni Anne dergisi için objektif karşısına geçen Sinem Güven, yaşadığı dadı şokunu anlattı: “Defne’nin ilk dadısı beni üç ay parmağında oynattı. Üç ayın sonunda anladım ki evli olduğu halde kadının bizim apartmandaki şoförlerden biriyle ilişkisi var. Ve sık sık kızımı pusette bırakıp, parkta onunla buluşuyor.”