Salgın nedeniyle yaklaşık 1 yıldır çoğumuz evdeyiz. Kısıtlamalar, yasaklar derken evde harcanılan süre de uzadı. Bu da haliyle tüketim alışkanlıklarımıza yansıdı. En çok mutfakta ya da TV karşısında zaman geçirirken atıştırmalık ve abur cubura da servet ödedik! Evde kalmak elbette kendi sağlığımız için önemli ama dikkat! Koronavirüse yakalanmayacağız derken kalp sağlığınızdan olmayın. İyi bir kalp sağlığı için yapılması ve yapılmaması gerekenleri uzmanlara sordum.
#YazarKolesterolün zararlı olduğunu savunanlar da var, faydalı olduğunu düşünenler de. Benim kanaatime göre kolesterolün faydalı olup olmadığını tartışmaya bile gerek yok. Kolesterol tabiî ki faydalı bir madde. Daha önce de belirttiğim gibi o olmadan hayatımızı devam ettirme şansımız bile yok. Peki, o zaman tartışma nereden çıkıyor? Kolesterolün zararlı olduğunu söyleyenler neden bu konuda ısrar ediyor? Nedeni şu...
Acaba çikulatayı fazla mı yiyorsunuz? Yoksa korka korka mı? Kolesterolden mi korkuyorsunuz? Durun o kadar değil, o nefis şey bırakın ağzınızda eriyip gitsin (dark ve bitter olanı), çünkü o hem tarih boyunca ‘tanrıların yiyeceği’ unvanını alan ağacın ürünü hem de içi mutluluk veren maddelerle dolu!