Covid-19 pandemisi hayatımıza girdiği ilk günden beri endişe yaratıyor. Virüsten korunmak isteyenler pek çok yönteme başvuruyor. Halk tarafından alınan bu önlemlerden biri de D vitamini yüklemesi yapmak. Peki kontrolsüz kullanılan D vitamini organları nasıl etkiliyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı...
#D VştaminiDicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Kovid-19 Çocuk Kliniği Koordinatörü Doç. Dr. Velat Şen, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan çocuklarda D vitamini eksikliğini tespit ettiklerini söyledi.
#D VitaminiGüçlü bir bağışıklık sistemi için D vitamininin önemli olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, 'Güneş ışığından mahrum kaldığımız bu dönemde D vitamini düzeyinin düşük olması, hastalıklara yakalanma riskini artırmaktadır' dedi.
#D VitaminiTüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık 3 milyondan fazla kişiye bulaşan koronavirüs ile ilgili gelişmeler devam ediyor. İlk kez bir salgın bu kadar hızlı yayıldı ve yeryüzünde her noktaya ulaştı. Tüm sistemler çöküyor ve tedavi konusunda belirsizlikler mevcut. “Aşı bulunacak mı? Yetişecek mi?” gibi pek çok soru mevcut.
#Şenol KalyoncuRamazan ayında oruç tutacak vatandaşların protein ağırlıklı beslenmeleri gerektiğini belirten Dr. Ender Saraç, vatandaşların bol miktarda C vitamini tüketmeleri gerektiğini söyledi, ramazan ayına sayılı günler kala oruç tutacaklara beslenme konusunda önerilerde bulundu.
#Oruç TutmakKoronavirüsle birlikte bağışıklığı güçlendiren maddelere olan talep de arttı. Son günlerde özellikle çörek otu yağına ciddi bir ilginin olduğunu söyleyen Zade Vital Genel Müdürü Kadir Taha Büyükhelvacıgil, “Biz de hakkında en fazla klinik çalışma yapılan değerli tohumlardan biri olan ve bağışıklığı dengeleyici etkiye sahip çörek otu yağıyla çalışmalarımızı arttırdık. Özellikle ABD’den gelen talep çok fazla” dedi.
#Gazetehaberleri