İftar sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi fırın kuyruğunda beklemeden, evde hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Yumurtalı, yumurtasız, susamlı susamsız gibi seçenekleriyle pişirilen orijinal Ramazan pidesi, iftar sofralarınızı şenlendirecek. Yumuşak Ramazan pide hamuru olması püf noktaları arasında yer alıyor. Peki, evde Ramazan pidesi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, fırıncı Ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri...
#Fırıncı Ramazan Pidesi TarifiCNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde 'ekmek' olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde ülkemizden ise simit yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Simitlerin peşinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 10 şehirden mutlaka tadılması gereken 10 simit…
#RotaRamazan pidesi, iftar sofralarının olmazsa olmazı. Nefis kokusu ve sıcacık haliyle sofralar lezzet katan ramazan pidesini Airfryer ile pişirmek daha kolay. Üstelik birkaç dakikada da pişiyor. Peki Airfryer'da ramazan pidesi nasıl yapılır, kaç dakikada pişer?
#Airfyer Ramazan Pidesi TarifiBirçoğumuz yeni bir yıla girerken kendimizle ilgili kararlar alırız. Tam da ‘yeni bir ben’in arifesindeyken daha sağlıklı bir yaşam için doktorlara kulak vermeye ne dersiniz? Vücuda neyin yararlı, neyin zararlı olduğunu meslekleri gereği iyi bilen doktorlara beden ve ruh sağlıkları için ‘kullanmam, yapmam, yemem ve sürmem’ dediklerini sorduk. Ayrıca bağışıklıklarını güçlendirmek için hangi takviyeleri, ne kadar sıklıkla aldıklarını da anlattılar.
#Hazan Aköz IşıkMineral bakımından zengin ve gazlı maden suları genelde sindirim destekçisi olarak içilse de aslında hem iyi bir yemek eşlikçisi olabilir hem de birçok yemeğin içine katılarak lezzeti katlayabilir. Et, tavuk ya da kalamar marinasyonunda yumuşatıcı, hamurlarda kabartıcı ve çıtırlık verici, veganlar için de yumurta ve süt ikamesi olabilen maden sularının ilham verici marifetlerine bakalım...
#Maden SuyuBaşlıktaki bilmecenin yanıtı; lahana… Kışın kat kat sarılmış koyu yeşil yaprakların arasında usul usul büyüyen beyaz lahana tam bir vitamin deposu ve lezzet bombası. İçindeki bütün besleyici değerlerin yanı sıra umami içeren tadına rağmen niyeyse biraz küçümsenir… Klasik etli sarmasından modern şef mutfaklarına giren ızgarasına birçok tarif hazırladım, birine mutlaka şans verin...
#LahanaHassasiyetimiz olsun olmasın arpa, çavdar ve buğday gibi unlardaki protein çeşidi glüten, hemen herkesin gündeminde. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’ya kimlerin tüketip tüketmemesi gerektiğini sorduk ve glütensiz beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları öğrendik. 10 yıldır glütensiz beslenen eğitmen şef Burak Özbay’dan glütensiz tatlı-tuzlu tarifler aldık...
#Glutensiz Besin1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#GastronomiABB Başkanı Mansur Yavaş, yarın açılışı yapılacak olan Türkiye’nin en büyük Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı BAKAP’ı gazetecilere gezdirdi. Tarımsal üretim yapılacak alanda Ankara tavşanı, Ankara keçisi ve Ankara tavşanını korumaya yönelik çalışmaların da gerçekleştirileceğini belirten Yavaş, “Burası inşallah yüzyıllar boyunca Ankara halkının hizmetinde kalacak” dedi.
#BAKAPRamazan sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi bu yıl da en çok araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Yaklaşan oruçla birlikte evde Ramazan pidesi yapmak isteyenler, kokusu tüm evi saran bu tarifin detaylarını merak ediyorlar. Peki, evde Ramazan pidesi tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Ramazan pidesi yapımı...
#Ramazan PidesiDilimizde kullanılmakta olan birçok farklı kelime bulunmaktadır. Sonu cam ile biten birçok kelime olduğunu söylemek de mümkündür. Sonu cam ile biten kelimeler listesi ne şekildedir? 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli cam ile biten kelimeler nelerdir? Sonu cam ile biten kelimeler ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#EğitimSon yazımdan sonra Nazende’ye iki kez daha gittim ve hazzın doruğuna bazen yaklaştım, bazen de çıktım. İç bakla ve arapsaçlı sarma eski İstanbul’da bulacağınız gerçek zeytinyağlı. Deniz ürünü isterseniz yerli kalamar ızgarayı kaçırmayın. İlginç ve seveceğinizi düşündüğüm bir hamurişi de var: ‘Çılgın pide’. Ama asıl Nazende farkı, et ve sakatatlarda ortaya çıkıyor. Oğlağın süt bağırsağından elde edilen sarma benim için 2023’ün en iyi 10 yemeğinden biri olmaya aday. Oğlak kelle de o düzeyde. Yanak, beyin ve dil. Bir de iç organlardan yahni... Bunlar artık hiçbir yerde bulunmayan, gastronomik geçinen lokantalarda karşımıza çıkmayan ve maalesef gençlerin bilmedikleri için yemedikleri çok özel yemekler... Birini bile bulmak zor. İyi pişirilmiş bulmak daha da zor. Hepsini bu düzeyde aynı mekânda bulup tatmak denizde hazine keşfetmek gibi...
#Vedat MİLORKavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluYaz günlerinin en sevdiğim yanı seyahat fırsatlarıyla dolu olması... Yakın bir yere bile gitsek ya piknik sepetimiz doludur ya da çantalarımıza atıştırmalık paketlerimizi yerleştiririz. Bu hafta size işte bu yolculuklar için hazırladığım tatlı-tuzlu yolluk tariflerimi vermek istiyorum...
#Yolculukİnsanlık var olduğu günden beri ölümü yenmenin ve genç kalmanın yollarını arıyor. Sağlıklı bir yaşam sürerek, iyi beslenerek, bunlar yetmezse çeşitli tıbbi müdahaleler ve kozmetik endüstrisinden yardım alarak yaşlanmanın etkilerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Peki bu gerçekten mümkün mü?
#Bryan JohnsonAilemizle, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz bayram buluşmalarında biliyorum bazen ölçüyü kaçırabiliyoruz. Neyse ki aldığımız kiloları telafi etmek o kadar da zor değil... Yulaf, yoğurt, meyve ve kuruyemişli bir kahvaltıyla işe başlayalım; kabak, havuç, yeşil fasulye gibi lif oranı yüksek sebzeleri soframızdan eksik etmeyelim. Bayramda kavurma gibi tuz oranı yüksek besinler nedeniyle vücudumuz ödem tutabiliyor. Onun da çaresi bol su ve yürüyüş...
#BayramBazen süt, yulaf, muz ve ıspanakla... Bazen su, kereviz sapı, ıspanak, pancar ve yeşil elmayla... Fazlalıklarımızdan kurtulmak, yaza daha fit ve enerjik girmek için çeşit çeşit smoothie’ler hazırlayabiliriz ama dikkat! Gün içinde sadece tek bir öğünde smoothie için. Bütün gün sıvılarla beslenmenizi önermiyorum.
#SütKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirSabahları canımız hamurişi çektiğinde elimizin gittiği iki nefis ürün... Poğaça ve son yıllarda poğaçanın tahtını sallamaya başlayan kruvasan... Okurlarımız sosyal medyada ikisini kıyasladı, hangisini nasıl yemeyi sevdiklerini anlattı. Şef Gizem Gedik evde yapmak isteyenler için püf noktalarını paylaştı.
#Poğaça