Isırınca çıtırdayan badem unlu kabuğu, damağı saran o yumuşacık iç dolgusu... Cıvıl cıvıl, renk renk makaronların albenisine kapılmamak da, içlerinden seçim yapmak da hayli zor... Fransa’dan dünyaya yayılan ve yapımı oldukça meşakkatli bu özel tatlıyı ülkemizde en iyi hangi işletmeler yapıyor, jürimize sorduk.
#MakaronKimi içine yumuşacık badem kreması koyuyor, kimi arasına kıtır pastırma ve humus doldurup servis ediyor. Son birkaç yılda, görüntüsü de tadı da Fransa’da yapılanları aratmayan kruvasanlarıyla ünlü işletmelerimizin sayısı iyice arttı. Bir kruvasan patlaması yaşanıyor demek bile mümkün... Puf puf kabarmış, bol tereyağlı bu leziz hamurişinin en iyilerini nerede buluruz; jürimize danıştık.
#Kruvasan“Onlar beş senedir İstanbul’u dünya çaylarıyla buluşturuyorlar. Şimdi, Karaköy’den sonra açtıkları Moda şubelerinde son derece yenilikçi bir şey de deniyorlar. İlhamını çaydan alan, hatta bazen içinde çayın kendisinin de bulunduğu 35 çeşit çok farklı ve gıcır gıcır cheesecake yarattılar. Dem’in ortakları Eylül Görmüş-Ömer Çağatay ile şefi Merve Gül Şenol Özen’le bu tatlı hamleyi konuştuk.”
#ModaÜst gelir grubunu hedef kitle olarak seçen dondurma markası Haagen-Dazs’ın Türkiye temsilcisi Serra Merzeci, "Birçok firma kutu dondurmaya hava basıp 1 litrelik kutuya 500 gram dondurma koyuyor. Bizde aynı hacimdeki kutudan 960 gram dondurma çıkar" dedi.
Moda’daki Rafine’de isteyen kahve içip yanında bir kurabiye-brownie alabilir, isteyen daha ciddi bir kahvaltı yapabilir. İsteyense güzel bir öğle ya da akşam yemeği yiyebilir. Ben hepsini yaptım ve genelde hoşnut ayrıldım. Ama hangisi olağanüstü diye sorsanız en basit olanı bana en büyük zevki verdi derim...
#KruvasanYaz meyvelerinin albenisi ve tadı bir başka… Pitoresk bir manzara gibi dizilmiş pazar tezgâhları karşısında kayıtsız kalmak mümkün değil. Kimi zaman fazladan alınmış, kimi zaman görüntüsüne aldanılmış ama tadı olmayan meyveler buzdolabında kalabiliyor. Değerlendirmek için çeşit çeşit tarifler yazdım; deneyin, pişman olmayacaksınız.
#Gülay Barbaros AltanHer yaz yeni mekanların açıldığı Bodrum’un değişmeyen lezzet duraklarından biri de Bitez’deki Maride Patisserie & Cafe... Bodrum’un yaz-kış açık olan keyifli adreslerinden Maride, 2016’da az şekerli, katkısız cheesecake çeşitleriyle başladığı gastronomi yolculuğunu her yıl menüsüne kattığı nefis seçeneklerle sürdürürken, mekanın müdavimlerinin sayısı da giderek artıyor.
#1En popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerYazı iple çekme nedenlerimden biri kesinlikle karpuz ve kavun... Hele bu sıcaklarda dolaptan çıkarıp ‘buzzz’ gibi yemenin keyfini bence başka hiçbir meyve vermiyor. İkisi de yüksek oranda su içerdiği için granita ve sorbe gibi dondurulmuş tatlılara yakışıyor. Karpuzu; domates, peynir, taze nane ve fesleğenle harmanlayıp salatasını yapmayı çok seviyorum. Kavundan bir sos hazırlayıp cheesecake’in üzerine gezdirmek de müthiş oluyor. Hatta kavunla, kırmızı soğan ve acı yeşil biberli salata yapabilir; bunu ızgara etin yanında servis edebilirsiniz. İşte kavun ve karpuzlu tatlı-tuzlu; serin önerilerim...
#KavunAltta bisküvili, kıtır bir katman... Arasında taze peynirli, yumuşacık bir harç... Üzerinde de damak zevkinize göre meyveli veya çikolatalı bir sos... Son yıllarda bisküvi tabansız ve sossuz hazırlanan San Sebastian usulü de çok revaçta. Tatlı ve tuzlunun harmanlandığı, hafif ama bir o kadar lezzetli cheesecake’lerin en iyileri nerede yenir, jürimize sorduk.
#CheesecakeTurkuvaz bir deniz, temiz, ışıl ışıl... Turizmin gözbebeği Marmaris, Selimiye çevresinde bu tertemiz sulardan çıkan balık, ahtapot ve kalamarla kuruluyor neredeyse tüm sofralar. Bereketli, çam kokulu topraklardan gelen sebzeler, yeşilliklerle renklenen masalardan bu yaz en çok dikkatimi çekenleri sıraladım...
#GastronomiBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı PastaBazen ne yerseniz yiyin doymuyor, yemeklerden sonra tatlı krizlerine mi giriyorsunuz? Masadan kalkalı henüz bir – iki saat olmasına rağmen kendinizi yine buzdolabının önünde mi buluyorsunuz? Ani bastıran açlık nedeniyle tabağınızdaki yemekleri hızla tüketiyor musunuz?
#Açlık Krizi14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüEge kıyıları, Türkiye için büyük şans. Huzuru, doğayı, yeşil ve mavinin farklı tonlarını size sunan cennet bir coğrafya… Ailecek Ege’de mavi yolculuğa çıktık. Rotamız Göcek’ten başladı ve Marmaris’e kadar uzadı… Girintili çıkıntılı sahiller, küçük koylar, zeytin ağaçlarıyla dolu yemyeşil tepeler, etkileyici kayalar bana zaman ve mekân kavramını unutturdu. İşte sayısız doğa harikasını koynunda barındıran Ege gezi rehberi…
#Ege'de Denize Girilecek YerlerModern ve klasiğin buluştuğu bir yer Malmö. Stockholm ve Göteborg’dan sonra İsveç’in en büyük üçüncü şehri… Bakmayın İsveç’in üçüncü büyük şehri olduğuna, burası aslında modern bir kasaba, öyle ki şehrin tamamını yürüyerek gezmeniz mümkün. O zaman buyurun, kenti keşfe çıkalım…
#Malmö