Ciğer haberleri sayfasında Ciğer hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2858 Ciğer haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kurban Bayramı’yla birlikte kurban etlerini muhafaza etmeye çalışanlar, etleri en uygun şekilde saklamanın yollarını arıyorlar. En çok sorgulanan saklama koşullarından biri de pişirildiğinde lezzet şölenine dönüşen ciğerler. Normal etlere göre farklı bir dokusu ve yöntemi olan ciğer dondurulur mu, dondurucuda nasıl saklanır merak ediyorsanız, işte işinize yarayacak en sağlıklı şekilde ciğer saklama yöntemleri…
#CiğerAvustralya’nın ünlü televizyon simalarından Maeve O’Meara ile düzenlediğimiz Türkiye gastronomi turlarının Gaziantep ayağında misafirlerimizi baklava atölyesine götürürdük. Yıllardır kuru Lübnan ve ballı şerbetli Yunan baklavası yiyen Avustralyalı gurmeler gerçek Gaziantep baklavasına bayıldı. Yabancılar baklavacılığın ahilik kültürünü ve harcanan emeği bu ziyaretlerle öğrenebilir.
#GaziantepZar ve sinirlerinden güzelce ayıklanıp temizlenmiş, yaprak yaprak kesilmiş ciğer, mutfağımızın değerli lezzetlerinden. Anavatanı sayılan Edirne’nin tava usulü çok seviliyor ama tereyağında pişen halini de menülerde daha sık görmeye başladık. Jürimize en iyisini yapan adresleri sorduk.
#CiğerGeride bıraktığımız yıl boyunca tattıklarımı değerlendirdim. Aklımda kalan en özel yemekleri düşündüm, bir araya gelseler sihirli bir yemek deneyimine dönüşecek bir liste çıkardım. Başlangıç için yumurta ve soğan, nefis bir denizkestanesi, ardından ravioli, oğlak ciğer ve bugüne kadar tattığım en iyi kuzu... Finaldeyse ülkemizin baldan tatlı inciri, dutu...
#Tadım MenüsüBana yıllardır “Lokum ciğerini dene, soğuk mezelere yüklenme; sakatata yer bırak” dedikleri Selimiye Birtat’a gittim. Köpoğlunda biraz ekşilik vardı, favanın kıvamı sıkıntılıydı. Ama masaya beyin söğüşün gelmesiyle ‘sakatat şov’ başladı. Beyin çok iyi ayıklanmıştı. Dilin pişimi, yumuşaklığı; kekik, kimyon ve acı biberli baharat dengesi kusursuzdu. Güveç işkembe yumuşacıktı, lokum ciğer de gerçekten çok iyiydi. Ama uykuluk yediklerimin en iyisi değildi, tatlılardaysa gereksiz bir zorlama gördüm. Neden parfe? Koy bir keşkül, geç! Buranın sakatatlarını tüm Kadıköy biliyor, İstanbul da bilsin... Bilsin ki Birtat’ı Birtat yapan sakatatlara yoğunlaşılsın, frambuazlı parfeye değil!
#Selimiye BirtatGünümüzde artık restoranlar da kabuk değiştirmeye başladı. Bildiğimiz kebapçılar, esnaf lokantaları, ocakbaşılar artık geride kaldı. Geride kaldı diyorum ama onlar her zaman yaşayacak elbette. Hiçbirinden vazgeçilmeyecek. İşini iyi yapan, esnaf lokantası da ayakta kalacak, kebabı lezzetli yapan kebapçı da, ocakbaşı da. Benim bugünkü değinmek istediğim konu iste evrim geçirmeye başlayan restoranlar. “Evrim geçiren” diyorum çünkü, birçok işletme artık müşteriyi çekebilmek için farklı bir şeyler yapmak zorunda. Kendi tarzını yaratıp, bir özelliğini öne çıkararak müşteriyi çekebilmek için yarışıyor işletme sahipleri. Bunlardan en önemli faktör ise eğlence. Akşam yemeği için dışarı çıkan biri, sadece iyi bir yemek değil, “eğlenebileceğim bir yer de olsun” diyor. Hem yemeğini yiyor, hem şarkısını söyleyip stres atıyor. Buna şöyle de diyebiliriz; Kumkapı’ya, Nevizade’ye ya da Kadıköy’e gidemeyenler, hesabı fazla bunlar bu mekanları tercih ediyor.
#RestoranKadıköy’e taşınınca hasretle Koço’ya gittim. Kalamar tava çıtır çıtır, yaprak ciğer çok iyi. Çıtır kabak biraz yağ çekmişti ama yine deİstanbul’un en iyilerinden... O gün yiyemeyip iyi bildiklerim de var. Muska böreği, ayva tatlısı, ekmek kadayıfı... Koço işte... Annemin babamı süzdüğü; babamın bana, benim oğluma ilk kadeh doldurduğum yer... Kabak da ayva da ayrıntısı işin... Aslolan aile, nostalji...
#KadıköyÜlkemizin en önemli gastronomi şehirlerinden Gaziantep’i bir de sabahın ilk ışıklarında turlamak gerek. Şehrin, daha çok günün ilk öğününde tüketilen incelikli lezzetleri en az baklavası kadar ünlü. Ciğerci Ali Haydar, Metanet ve Zekeriya Usta, şahane bir kahvaltı için önereceğim üç adres...
#CiğerHer yiyecek ürünü, ister bitkisel, ister hayvansal olsun farklı besin değerleri ve kalori içerir. Bunların birçoğu insan vücudu için önemli olan maddelerdir. Ancak tabi ki fazla tüketimi zararda verebilir. Hayvansal gıdalardan biri de ciğerdir. Sakatat ürünü olan ciğer kaç kalori? 100 gram ciğer besin değerleri ve kalorisi hakkında tüm detayları derledik.
#Kaç KaloriMersin'de çarşamba günü polisin düzenlediği operasyonda Çin'den ithal 23 ton 200 kilo ciğerin ele geçirilmesinin ardından uzman hekimler, ithalatı yasak olan sakatatların tüketilmesi durumunda ortaya ciddi hastalıkların çıkacağı uyarısında bulundu. Uzmanlar kilosu 2 dolara ithal edilen sakatatların 75- 80 TL arasında satıldığını da söyledi.
#ÇinMersin gümrüğünde ilginç bir kaçakçılık olayı yaşandı. Çin’den tonlarca kuzu ciğeri getirildi. İthalatı yasak olan kuzu ciğeri tavuk kırıntısı olarak beyan edildi. Mersin gümrüğüne getirilen kuzu ciğerleri gerçek tavuk kırıntısı ile değiştirildi. Kuzu ciğeri Türkiye’ye, tavuk kırıntıları Lübnan’a gönderilmek üzereyken şebeke yakayı ele verdi.
#GazetehaberleriKış aylarının gelmesiyle beraber kelle paça, işkembe, ciğer gibi sakatat türlerine talep arttı. Peki, bazılarımızın yemekten çekindiği bazılarımızın ise bayılarak tükettiği bu besinler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Sakatat yerken nelere dikkat etmeliyiz? Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, konuyla ilgili beslenme tavsiyeleri verdi.
#Kokoreçİnönü Üniversitesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İsmet Yılmaz, deney hayvanları üzerinde yaptığı araştırmada,gün kurusu kayısıyla karıştırılan yemin deneklerin karaciğerlerinin yenilenmesine olumlu etkisi olduğunu belirledi.
#Gün Kurusu KayısıAVRUPA'nın çeşitli ülkelerinden yaz tatilleri için memleketlerine karayolu ile gelen gurbetçileri, Kapıkule Sınır Kapısı'nda, Edirneli ciğerci ve şekerlemeci esnaf karşıladı. Anavatana giriş yapan gurbetçilere esnaf tarafından meşhur Edirne tava ciğeri, badem ezmesi, kavala kurabiyesi ve devaimisk helvası müzik eşliğinde ikram edildi. Yaşadıkları Avrupa ülkelerinden anavatana karayolu ile akın akın gelen gurbetçiler, Kapıkule'de sazlı, sözlü, ciğer ve şekerlemeli ikramlarla karşılandı. Edirneli ciğerci esnafı Bahri Dinar ve şekerlemeci Arif Meriç gümrük sahasında anavatana girmek için sıra bekleyenlere kentin meşhur lezzeti tava ciğer, badem ezmesi, kavala kurabiyesi ve devaimisk ikram edip Hoş geldiniz dedi. Aynı zamanda Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, gurbetle sılanın buluştuğu sıfır noktasında gurbetçileri karşıladıklarını söyleyerek, Binlerce gurbetçimiz çalıştıkları ülkelerden kalktılar sılaya doğru yola çıktılar, biz de tam o gurbetle sılanın buluştuğu yerde kendilerinin vatana kavuşma sevincine ortak olmaya geldik ve Edirne'nin yöresel markalarını, tava ciğeri, badem ezmesini, kavala kurabiyesini, deva- i misk ikram ediyoruz ve onların vatanla buluşma sevincine ortak oluyoruz burada. Aldığımız tepki çok güzel. İnşallah bundan sonra izin boyunca, yani bu tatil dönemi boyunca bütün esnaf olarak burada oluruz ve onlara Edirne'nin bütün yöresel yiyeceklerini ikram ederiz, çünkü görüyoruz ki onlar çok mutlu oluyorlar, onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz dedi.
#Kapıkule Sınır KapısıYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıAmasya belediye başkan adayları 2024 yerel seçim sürecinde en çok merak edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hatırlanacağı gibi 31 Mart 2024 yerel seçim adaylık başvuru süreci 20 Şubat tarihinde sona ermiş, Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından kesin aday listesi 5 Mart'ta ilan edilmişti. Kesin listenin yayınlanmasının ardından Amasya belediye başkan adayları 2024 yerel seçim listesi de belli olmuş oldu. Peki, partilerin 31 Mart Amasya başkan adayları kim oldu? YSK tarafından ilan edilen güncel 2024 Amasya belediye başkan adayları 31 Mart yerel seçim listesine Hürriyet.com.tr seçim sayfasından inceleyebilirsiniz. İşte tüm partilerin Amasya yerel seçim 2024 belediye başkan adayları…
#Amasya Belediye Başkan AdaylarıHani Michelin listesine girse diye hayal ettiğimiz yerler var ya; işte tam öyle bir yer İzmir’deki Kasap Fuat. Lokal, iyi malzeme ve doğru pişirme teknikleriyle lezzetin özüne odaklanan, nevi şahsına münhasır bir aile işletmesi. Listeye girmesinin ardından ziyaret ettim ve uykuluk, pikanya gibi imza lezzetlerini tattım; burası artık İzmir’deki vazgeçilmez durağım.
#Kasap FuatDalak yenir mi sorusu, kurban kesiminin ardından pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Sakatat grubuna giren dalak, kurban içerisinden elde edilen parçalardan birisidir. Dalak genellikle kan yaptığı dolayısıyla tercih edilen sakatatlardan birisidir. İşte, dalak yenir mi sorusuna cevap arayan vatandaşlar için detaylı bilgiler
#Dalak YenirMasterChef iç pilavı tarifi izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Osmanlı'dan günümüze dayanan iç pilavı esnaf lokantalarımızın hala aranan lezzetlerinden biridir. İç pilavı etli, tavuklu ve kuzu ciğeri ile hazırlanabiliyor. Peki, iç pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, iç pilav tarifi detayları...
#İç PilavKurban Bayramı’yla birlikte kurban etlerini muhafaza etmeye çalışanlar, etleri en uygun şekilde saklamanın yollarını arıyorlar. En çok sorgulanan saklama koşullarından biri de pişirildiğinde lezzet şölenine dönüşen ciğerler. Normal etlere göre farklı bir dokusu ve yöntemi olan ciğer dondurulur mu, dondurucuda nasıl saklanır merak ediyorsanız, işte işinize yarayacak en sağlıklı şekilde ciğer saklama yöntemleri…
#CiğerDana ciğeri, çok lezzetli çok de besleyici bir et çeşidi. Ancak dana ciğerinin yumuşacık olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Sizin için dana ciğerini pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları ve nefis bir dana ciğeri pişirmek için ihtiyacınız olan yegane tarifi derledik. Ciğere bakışınızı değiştirecek ipuçları içeriğimizde…
#Dana Ciğeri Nasıl YapılırMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bahçeli, 'Davamız hakkın, hakikatin davası. 55 yıllık geçmişimizi parlak gelecekle buluşturacağız.' dedi. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "CHP DEM'lendikçe şuurunu kaybetti, yılana sarıldı. Kent uzlaşısı PKK ittifakıdır, beşinci kol faaliyetidir. CHP'de Atatürk'ten geriye hiçbir şey kalmamıştır" ifadelerini kullandı.
#Devlet BahçeliMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bahçeli, 'Davamız hakkın, hakikatin davası. 55 yıllık geçmişimizi parlak gelecekle buluşturacağız.' dedi. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "CHP DEM'lendikçe şuurunu kaybetti, yılana sarıldı. Kent uzlaşısı PKK ittifakıdır, beşinci kol faaliyetidir. CHP'de Atatürk'ten geriye hiçbir şey kalmamıştır" ifadelerini kullandı.
#MHPSefaköy'de kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken, akıllara sucukta yapılan hileleri getirdi. Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan hileye dikkat çekerken, "Temel olarak iyi olmayan etler kullanılıyor. Sakatat türü etler, hayvanın kullanılmayan yerleri, pankreası, midesi, bağırsaklarının bir kısmı. Kemiğin üzerindeki kıymayı tıraşlayarak kullanıyorlar, böylece maliyetleri düşürmüş oluyorlar. Kemik tozu da karışmış olan kıymalar kullanılıyor" dedi.
#SucukEltisi ile çok iyi anlaşan insanlar olsa da genellikle gelin-kaynanaların kavgalarını aratmayacak derecede çekişmeler eltiler arasında da yaşanıyor. İzlenme rekorları kıran filmlerde, dizilerde yaşanan komik elti atışmaları bizi kahkahalara boğuyor. Elti kavgaları kültürümüze öyle bir yerleşmiş ki ‘elti boğan, elti çatlatan’ diye tatlı isimlerimiz bile var. Peki nedir bu eltilerin birbirinden alıp veremediği? Neden savaş halindeler? Eltisi ile iyi anlaşanlar bunu nasıl başarıyor?
#EltiÜlkeme gelince meyhane ve kebapçılara, Adana Ocakbaşı ve Balat Sahil Restoran hariç, gidemiyorum. Gidemiyorum çünkü yasa delinip kolektif biçimde sigara içiliyor. Burnum kırılıyor, dumandan gözüm yaşarıyor, yemeğin kokusunu ve tadını alamıyorum. Bizde yasa var ama uygulanmıyor…
#Vedat MilorMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'de 'Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin' temalı açık hava toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, 'CHP zihniyeti sınıfta kaldı. Yozlaşmış belediyeciliğin sonu geliyor. Kayırmacılık, yolsuzluk Mersin'in önünü kapattı.' dedi.
#MHPKara kışın yüzünü iyice gösterdiği şu günler, yazın aşırı sıcaktan gezmekte zorlanılan Ege ve Akdeniz’i keşfe çıkmak için en doğru zaman… Üstelik bu yıl kış güneşi arayan Avrupalı turistlerin yeni popüler adresi Türkiye oldu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de kışın ılıman olan yerler nereler?’ diye sorduk. 4 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#RotaAtaşehir’deki The Salaş sakatat ağırlıklı bir menü sunuyor. Özellikle kuzu ve oğlak... Ayrıca burada, yediğim en lezzetli yağlı kara, bir de Kıbrıs’ta tattığım en lezzetli şeftali kebabı düzeyinde bir şeftali kebabı var... Bunlara gününe göre değişen süper bir çorba, tatlı ve piyasa düzeyinin 10 kat üstü bir şalgamla ayran da ekleyin...
#The SalaşSoğuk havalarda üşümemek için ne yapmalıyız? Üşümeye iyi gelen yiyecek ve içecekler neler? Soğuk havayla mücadele ederken nasıl kıyafetleri tercih etmeli, sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, bu haftaki yazımız tam size göre!
#Yelda Başaran