Ceviz haberleri sayfasında Ceviz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 12903 Ceviz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Lezzetli tadı ve doyuruculuğu sayesinde en popüler kuru yemişler arasında yer alan ceviz, besin değeri açısından da oldukça zengin. “Ceviz, içerisindeki zengin yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller kalp rahatsızlıklarından beyin hastalıklarına, hafıza sorunlarından diyabete, kanser riskinden korunmaya ve cilt sağlığının desteklenmesine kadar birçok fayda sağlıyor. Sağlıklı bir yaşam için cevizi beslenme rutininin bir parçası haline getirmek gerekiyor” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, cevizin muhteşem 6 faydasını anlattı.
#CevizRüyada ceviz görmek birçok farklı anlamda yorumlanmaktadır. Rüyada ceviz görmek genel olarak güzellik, umut ve bereket olarak yorumlanır. Bir kişinin rüyasında ceviz görmesi veya ceviz içi görmesi farklı anlamlara yorumlanabilir. Rüyada ceviz içi görmek, ceviz toplamak, çıkarmak ve yemek hakkında bulunan bütün tabirleri detaylı olarak derledik.
#RüyaSağlıklı atıştırmalıklarda, meze ve salatalarda ya da soslarda... Cevizi günlük beslenme rutinimize dahil etmenin birçok pratik yöntemi var. Bilişsel fonksiyondan tutun da kalp sağlığı, kolesterol ve kan şekeri dengesine faydaları saymakla bitmeyen bu minik mucizeyle birbirinden lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz...
#CevizTaze ceviz, dalından koparıldıktan sonra belirli aşamaşlardan geçirilir. Dış kabukları soyularak iç kısmı kurutulur. Daha sonra tüketime hazır hale gelir. Peki taze ceviz nasıl kurutulur? Evde yaş ceviz kurutmanın ve saklamanın yolları...
#Taze Ceviz Nasıl KurutulurKolesterolü dengede tutması ile ön plana çıkan ceviz vücudumuza ve aynı zamanda da sofralarımıza zenginlik katmaktadır. Yaş cevizin ev içerisinde nasıl kurutulabildiği en çok merak edilen konulardan bir tanesini oluşturmaktadır. Sizin için evde taze yeşil kabuklu olan cevizin nasıl kurutulduğunu derledik.
#CevizKavuzsuz gibi farklı çeşitleriyle Anadolu’nun hemen her yerinde sıklıkla pişirilip kullanılan arpanın modern şehir sofralarında neden kendine daha sık yer bulmadığına şaşırıyorum… Kültürümüzün bu kadim malzemesi bir fonksiyonel gıda. Haşlayıp salatalara katabilir, arpa ekmeği, suyu ve kavurgası da yapabilirsiniz. Seçtiğim pratik tarifleri evde siz de deneyin.
#CevizCeviz yaprağının sağlığa olan faydaları dışında saça ve cilde olan faydaları ile de bilinmektedir. Sivilce ve sivilce izlerine olan faydası ile beraber saçların daha parlak gözükmesine ve böylece daha sağlıklı saçlara sahip olmayı sağlamaktadır. Sabah ve aksam 2 veya 3 defa uygulayarak ciltteki sivilce lekelerini yok etmek ceviz yaprağı ile mümkündür. Peki, ceviz yaprağı saça ve sivilcelere faydası nelerdir? Ceviz yaprağı neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte ceviz yaprağının faydaları.
#Ceviz YaprağıKuruyemişler, vitamin, mineral ve sağlıklı yağ kaynakları olarak beslenme listesinde yer almalı. Ancak yağ içeriği nedeniyle tüketimine dikkat edilmeli. Peki sağlıklı atıştırmalık olan kuruyemiş kilo aldırır mı? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Kuruyemiş Kilo Aldırır MıEn sağlıklı besin kaynaklarından biri olarak öne çıkan ceviz, düzenli olarak tüketilmesi gereken önemli ürünlerden biridir. Aynı zamanda kilo alma ya da verme noktasında da katkı sağladığını söylemek gerekir. Peki ceviz kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? Kuru üzüm, fındık, fıstık ve bal ile taze ceviz yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı Yaşam‘11 ayın sultanı ramazan’, ramazanın sultanlarından biri de güllaç... İçine ceviz de konuyor, Antep fıstıklısı da yapılıyor... Hafifliği ve lezzetiyle yeri ayrı, her zaman da bulunamıyor. Ramazanın son haftasına girerken sütünü iyi çekmiş, şeker kıvamı doğru ve iç malzemesi bol tutulmuş lezzetli güllaçların peşine düştük. Jürimize en beğendiği adresleri sorduk.
#GüllaçBalıkesir'de mutfakta tartışıp birbirlerine ceviz ve tabak fırlatan A.K. ve N.K. çifti karşılıklı şikayetçi oldu. Soruşturmayı yürüten savcılık, ceviz ve tabağı silah olarak değerlendirdi. Olay sırasında hafif yaralanan çift hakkında, silahla basit yaralama suçundan kamu davası açıldı.
#BalıkesirLezzetli tadı ve doyuruculuğu sayesinde en popüler kuru yemişler arasında yer alan ceviz, besin değeri açısından da oldukça zengin. “Ceviz, içerisindeki zengin yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller kalp rahatsızlıklarından beyin hastalıklarına, hafıza sorunlarından diyabete, kanser riskinden korunmaya ve cilt sağlığının desteklenmesine kadar birçok fayda sağlıyor. Sağlıklı bir yaşam için cevizi beslenme rutininin bir parçası haline getirmek gerekiyor” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, cevizin muhteşem 6 faydasını anlattı.
#Cevizİş hayatının yoğunluğu ve gündelik hayatın koşuşturması derken bazı zamanlarda vücudumuza aşırı stres yüklemesi yapabiliyoruz. Kimileri bu stresle başa çıkabilmek için aşırı yemeye yönelirken kimileri de stres altındayken hiçbir şey tüketmiyor. Aslında doğru besinlerle stres seviyesinin kontrol edilmesi mümkün… Peki stresi azaltan bu besinler neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzman Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkBalık yağı kilo aldırmamakla birlikte, kilo kaybına yardımcı olabilen sağlıklı bir takviye olarak bilinir. Balık yağı, omega-3 yağ asitleri EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosahekzaenoik asit) içerir. Bu yağ asitleri vücut için önemli besin maddeleridir ve bir dizi sağlık faydası sağlar. İşte, balık yağı hakkında merak edilen detaylar
#Balık YağıBazı besinler kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırma konusunda vücudun iç dinamiklerine daha fazla destek veriyor. Pek çok uzman ise ölçüyü kaçırmadan bu besinlere sofranızda yer açmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Peki kansere meydan okuyan besinler hangileri? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkBayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
#Bayram TatlısıDuyanlar şaşırıyor: Bu baklava diğerlerinden çok farklı Amasya el emeğiyle hazırlanan tatlı türü baklavanın yapımında “kül” kullanılıyor. Hamurun oluşmasında kullanılan suya katılan külün geleneksel ‘küllü baklava ’ya gevreklik kazandırdığı belirtiliyor. Odun ateşinin külünü elekten geçirip süzen kadınlar, önce suyla karıştırıyor. Birkaç gün dinlendirilen su sonra hamura katılıyor. Yüz yılı aşkın süredir uygulanan bu geleneksel yöntemin tatlıya gevreklik ve lezzet kattığı düşünülüyor. Şerbet katılıp köy fırınlarında odun ateşinde pişirilen bu özel tatlının yapımındaki püf noktalar “Küllü su, tatlının gevrek olmasını sağlıyor. Tatlıya lezzet veriyor. Kül olmazsa olmaz. En az 150-200 yıllık bir kültürün devamlılığı sağlanıyor”
#BaklavaÖnümüzdeki hafta, paylaşmanın öneminin vurgulandığı ramazan ayını geride bırakıyoruz. Özenle kurulmuş bayram sofralarında buluşacağız. Küçüklere şeker ve harçlıklar verilirken sofralar geleneksel tatlılarla taçlanacak. Yazarımız Sahrap Soysal çocukluğunun bayram sofralarını anlattı, Gastronometro şefleri hafif ve pratik incir tatlısı tarifini paylaştı.
#BayramTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞBana en çok sorulan sorulardan biri iftardan sonra neler yiyebiliriz ve tatlı krizleriyle nasıl başa çıkabiliriz oluyor. Uzun süre açlıktan sonra enerjisiz kalan vücut, iftardan sonra hızlı enerji kaynaklarına yönelebilir. Bu durumda ne tür yiyecek ve içecekleri seçmeliyiz?
#Berrin YiğitKültür ve Turizm Bakanlığı, özel günlerde yapılan yedi geleneksel yiyeceği derledi. Türk mutfağının en özel lezzetleri aşure, ev baklavası, güllabiye helvası, güllaç, keşkek, perde pilavı ve saray lokması olarak sıralandı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıMevsin geçişlerinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi çok daha güçlü tutmamız ve hastalıklara açık kapı bırakmamamız gerekiyor. Peki gripten korunmak için ne yiyip içelim? Nelere dikkat edelim? Diyetisyen Gülçin Işık, gripten korunmak için 9 öneri sıraladı.
#GripsavarGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Muhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle ayrı bir güzel oluyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık ya da meze olarak da servis edebilirsiniz. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde pratik muhammara tarifi...
#Muhammara TarifiÜlkemizin Doğu ve Güney Doğusu yemek kültürü bakımından son derece zengindir. Güneydoğu Bölgesi'nde yer alan Şırnak ili de konumu ve tarihi açısından yemek kültürü oldukça zengin olan illerimizden birisidir. Peki Şırnak yemekleri nelerdir? Şırnak'ta ne yenir ve Şırnak'ın neyi meşhurdur? Şırnak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? İşte en meşhur Şırnak yemekleri ve tatlılarını derledik.
#Şırnak YemekleriKıbrıs tatlısının yapılışı ve malzemeleri Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak ediliyor. Son zamanların favori beş çayı tatlılarından Kıbrış tatlısı evde kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, büyük borcamda Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta Kıbrıs tatlısı tarifi ve yapımı...
#Kıbrıs TatlısıGelinim Mutfakta kaymaklı kolay baklava tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özellikle bayram ve özel günlerde yapılan kaymaklı baklava evde kolay tarifle pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaymaklı kolay baklava tarifi ve yapılışı...
#Kaymaklı Kolay Baklava