Buzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeMeze yapmayı da çok severim, yemeyi de... Meze yenen sofrada uzun uzun oturulur, sohbetle hemhal olunur. Size bugünlerde çok sık hazırladıklarımı anlatacağım. Patlıcan sevenlerin bayılacağını düşündüğüm bu tatları buğulama levrek ve ızgara sebzelerle sunabilirsiniz.
#Yumurtalı BabaganuçÖnceki yazılarda bahsettiğimiz gibi; Bursa Mutfağı daha çok Bursa esnafının icat edip sattığı yemekler ile tanınır. Ancak Bursa’da evlerde pişen yemek çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu hafta hem lokantaların hem Bursa halkının pişirdiği, Bursa mutfağı yemek çeşitliliğini sizlerle paylaşmak istedim.
#BursaYeni yıla evde kallavi bir sofrayla girecekler arkadaşlara güzel haberlerimiz var. Hani yeni yıla nasıl girersen öyle geçer efsanesi var ya 2022 de öyle enfes geçecek dostlar. Çünkü yılbaşı menüsünde enfes yemekler olacak, yılbaşı sofranızı RÜZGAR SÜNBÜL yapacak, yılbaşı menüsü yemekleri ile mutlu edemeyeceğiniz kimse olmayacak. O zaman hazırsanız bu tariflerle birlikte umutlarla dolu yeni yıla giriyoruz.
#YılbaşıKoronavirüsün vücutta yol açtığı hasarlar hâlâ araştırılıyor. Virüsün, akciğerler, böbrekler ve bağırsaklar da dahil olmak üzere birçok organa etki ettiğine dair birçok araştırma yayımlandı. Bu yaygın etkilerin yanında, daha nadir sonuçlar da meydana gelebiliyor. Peki oluşan hasarlar kalıcı mı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı…
#Saç DökülmesiPerşembe Ramazan Bayramı’nın ilk günü. Bayram, bu yıl da kısıtlamaların gölgesinde geçecek. Ama sofranın tadını ailemizle çıkarabilir, uzaktaki sevdiklerimize çevrimiçi bağlanabiliriz. Tanınmış şefler masalarımıza lezzet katacak menüler ve tarifler verdi. Beslenme uzmanı Elif Nida Zafer’e ramazanda değişen alışkanlıklarımızdan sonra dikkat etmemiz gerekenleri sorduk.
#GazetehaberleriKalbe giden damarların sertleşmesi, ani kalp krizi ile birlikte hayati riske yol açabiliyor. Yaş, cinsiyet ve genetik faktörler damar sertliğinin değiştirilemeyen nedenlerini oluştururken; kişiye özel yaşam tarzı değişiklikleri ile kalp hastalıklarından korunmak mümkün olabiliyor.
#KalpCeviz her ne kadar aperatif olarak yense de yemeklere, özellikle de salatalara eklenerek de tüketiliyor. Ayrıca, beyin gelişiminde de önemli etkileri var. Peki omega-3 ve yağ asitleri açısından zengin olan cevizin faydaları neler? Sağlığa ne gibi etkileri var? Hangi miktarlarda tüketilmeli?
#Cevizin FaydalarıBağışıklık sistemimizi güçlendirmek için birebir, faydaları saymakla bitmiyor. Ancak onun da azı karar, çoğu zarar! Beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Fazlasından kaçının” diyor. Sağlıklı olduğu kadar lezzetli ve aromatik olan zencefili ‘tadında’ kullanabilmeniz için şeflerden tarifler aldık.
#GazetehaberleriGüvercin Ağacı, faydaları ve tedaviye olan katkılarıyla alternatif tıbba ilgi duyanların dikkatini çekiyor. Hemoroid (halk arasında basur) tedavisinde de kullanılan Güvercin Ağacı, egzamaya iyi gelmesi ve yara kapatıcı etkisiyle değerli bitkiler arasında yer alıyor. Peki, Güvercin Ağacı nedir ve faydaları nelerdir? İşte, basur ve egzama tedavisinde kullanılan bitki hakkında detaylı bilgiler
#Güvercin Ağacı