Canlılar
Canlılar Haberleri
Animal Crossing: New Horizons geliyor! Yeni detaylar ortaya çıktı
Animal Crossing New Horizons için 27 dakikalık oynanış videosu da çıktı, oyunla ilgili yeni detaylar da böylece gün yüzüne çıkmış oldu. Peki Animal Crossing: New Horizons'tan ne bekliyoruz?
Şiddete dansla ‘Hayır’ dediler
Çanakkale Boğazı’ndaki jelimsi tabakaya inceleme
Çanakkale Boğazı’nda son birkaç günden bu yana lokal olarak görülen beyaz köpüksü ve jelimsi tabaka, tedirginliğe yol açtı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na yapılan ihbarlar üzerine, tabakanın neden kaynaklandığını belirlemek üzere denizden alınan numune, laboratuvara gönderildi.
Rüyada kedi görmek ne anlama geliyor? Rüyada yavru kedi görmenin tabiri
Hayatı diğer canlılarla paylaşıyoruz ve bu canlılar zaman zaman rüyalarımıza da konu oluyor, evcil hayvanlar kediler de bunlardan biri. Peki, rüyada kedi görmek ne anlama geliyor? Rüyada dişi kedi veya siyah kedi görmek neye delalet? İşte rüyada yavru kedi görmenin tabiri...
Keşifler, iddialar ve gizem... Sizce hangisi daha ilginç?
Bilim dünyası şu sıralar hiç olmadığı kadar hareketli. Her gün uzayda yepyeni bir şey keşfediyor, dünya üzerinde keşfedilmemiş pek çok yeni 'şey'e ilk kez tanıklık ediyoruz. İşte 10 Şubat haftasına damga vuran ilginç bilimsel gelişmeler...
Gökçeada'da heyecanlandıran keşif! 4 yeni tür
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde tatlı suda yaşayan 4 yeni sucul salyangoz türü tespit edilerek, uluslararası literatüre kazandırıldı.
Şaşırtıcı iddia: Jüpiter'in uydusu Europa'da ahtapota benzeyen canlılar olabilir
Bir bilim insanı, ahpotu andıran canlıların, Jüpiter'i uydusu Europa'nın buz kaplı yüzeyinin altında yaşayabileceğini iddia etti. Ayrıca, bu dünya dışı yaratıkların Mars'ta da yaşadığından emin olduğunu belirtti.
Parkta vurulan Hira Nur’un davasında gerekçeli karar açıklandı
İstanbul Pendik’te parkta oynayan 7 yaşındaki Hira Nur Demircan’ı silahla ateş ederek yaraladığı gerekçesiyle yargılanan Barış Balcı’nın “silahla kasten yaralama” suçundan 3 yıl 9 ay hapse çarptırılmasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı. Mahkeme, suçta kullanılan havalı tüfeğin kuş avlamakta kullanıldığını, daha büyük canlıları öldürmeye elverişli olmadığını belirtti.
Görenleri şaşkına çeviren balık: 100 yıldan uzun bir süredir...
Dünya üzerinde halen hiç görmediğimiz milyonlarca canlı türü var; yeni keşiflerle birlikte ortaya çıkan canlılar ise görenleri şaşırtacak cinsten...
Pangolin hayvan türleri arasında dikkat çekiyor! Pangolin nedir ve pulları ne işe yarar?
Pangolin ne demek sorusu, son günlerde Corona Virüsü dolayısıyla haberler konu olması dolasıyla merak uyandırmaya başladı. Pulları için öldürülen ve tıbbi açıdan kullanıldığı iddia edilen pangolin hayvanı, Corona virüsünü yaydığı iddiasıyla gündeme geldi. Peki, pangolin nedir ve pualları ne işe yarar? İşte, Afrika ve Çin'de yaşayan ancak nesli tükenme tehlikesinde bulunan bu canlı hakkında bazı bilgiler
Gökçeada'da keşfedildi! 4 yeni tür tespit edildi
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde tatlı sularda yaşayan 4 yeni sucul salyangoz türü tespit edilerek, uluslararası literatüre kazandırıldı.
Gökçeada'nın tatlı sularında 4 yeni sucul salyangoz türü keşfedildi
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde tatlı sularda yaşayan 4 yeni sucul salyangoz türü tespit edilerek, uluslararası literatüre kazandırıldı.
Hayal dünyasıyla gerçek arasındaki köprü
Batuhan Kıran ikinci romanı ‘Uyku Aralığı’nda hayatının önemli bir parçasına, yaşam içindeki kuralların, fiziksel gerçeklikteki sınırların esnediği, bazen tamamen ortadan kalktığı, o her gece yaşanan diğer yaşama değiniyor...
Güneş'i hiçkimse böyle görmedi! İşte şaşkınlık yaratan yeni görüntüler
Güneş, bu kez çok yakından görüntülendi ve yeni görüntüler bilim insanlarında şaşkınlık yarattı.
Aqua Vega’da Su Altındaki Yaşamı Keşfet!
Ankaralılar; dünyanın farklı noktalarından getirilen deniz canlılarıyla yakından tanışmak için Aqua Vega’ya davetlisiniz.
Dijital çağda anne-baba olmak
Anne-baba olmak, hiçbir dönemde kolay olmadı. Ama dijital araçların egemen olduğu ve günlük uğraşlarımızın başında bu araçların (bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi) geldiği günümüzde anne ve babaların çoçuklarıyla ilgili kaygılarına yeni bir boyut eklendi.
Yürüyebilen köpek balığı bilim insanlarını şaşkına çevirdi
Dünya üzerinde halen hiç görmediğimiz milyonlarca canlı türü var; yeni keşiflerle birlikte ortaya çıkan canlılar ise görenleri şaşırtacak cinsten...
Uzay araştırmalarına kurban giden canlılar
Yıllardır esrarını koruyan ve her gün yeni bir 'şey' öğrendiğimiz uzay araştırmalar nedeniyle kimi zaman hayvanlar da kendilerini uzay boşluğunda buldu.
Hamsi ihracatı geçen yıl 9,7 milyon dolar kazandırdı
Türkiye'den 2019'da 21 ülkeye 9 milyon 711 bin 116 dolar tutarında hamsi ihracatı yapıldı.
Sebze değil zehir yiyoruz
Marketten ya da pazardan aldığımız sebze-meyveler ne kadar doğal? İşte bu soruyla yola çıkan Greenpeace Akdeniz, üç ay boyunca rastgele 90 sebze satın aldılar. Labratuvarda inceleme altına alınan sebzelerde büyük oranda pestisit yani kimyasal maddeye rastlandı.
Sömestir tatilinde çocuklar İstanbul Akvaryum'a akın etti
2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ermesiyle birlikte tatili fırsat bilen aileler, çocuklarıyla birlikte İstanbul Akvaryum'u ziyaret ediyor.
Siber saldırı ne demek? İnternet siber saldırıdan mı çöktü?
Dünya çapında çok sayıda kullanıcısı bulunan Google, 20 Ocak tarihinde Türkiye genelinde yaşanan erişim sorusu ile karşılaştı. Youtube, Instagram ve zaman zaman WhatsApp gibi sosyal medya uygulamalarına da sıçrayan erişim problemine yönelik Türk Telekom'dan açıklama geldi. GSM operatörlerinden Google'a giriş yapamayanlar internet siber saldırıdan mı çöktü? sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, siber saldırı ne demek? İşte, detaylar.
Pestisit nedir ve zararları nelerdir? İnsan sağlığını olumsuz etkiliyor
Pestisit, genellikle haşerelerden kurtulmak için kullanılan ve zehir ihtiva eden bir maddedir. Meyve ya da sebzeleri haşere saldırısında kurtarmak için kullanılan pestisit, her ne kadar gıda ürününün formunu korusa da, insan sağlığına da etkisi çok büyüktür. Peki, pestisit nedir ve zararları nelerdir? İşte, pestisitin zararları hakkında detaylı bilgiler
Dünyanın en dayanıklı canlısının en zayıf noktası bulundu
Su ayısı olarak bilenen tardigradlar, en zorlu koşullarda bile hayatta kalabiliyorlar. Fakat, bilim insanlarının yaptığı yeni bir çalışma, bu canlıların zayıf bir noktasını ortaya çıkardı.
Bor madeninden yatak üretildi; bakterileri öldürüyor
Son yıllarda kullanım alanı oldukça genişleyen bor madeninden yatak üretildi. Antibakteriyel özelliğinden yararlanılarak üretilen yatakta bor; bakterilerin yüzde 99 oranında üremesini, mite ve küflerin ise gelişimini engelliyor.
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Son yıllarda; hastalıkların tedavisinde bilinen yöntemlere yardımcı olarak tercih edilen ozon tedavisi hangi hastalıklarda kullanılıyor? Doç. Dr. Memet Işık, ozon tedavisi hakkında bilgiler verdi.
Küresel ısınma sofradaki balık çeşitliliğini tehdit ediyor
Dünyanın en büyük sorunlarından biri haline gelen küresel ısınmayla deniz suyu sıcaklığının yükselmesi bir yandan denizlerdeki canlı çeşitliliğini tehdit ederken bir yandan da balıkçıların ekmek kapısına ve vatandaşların cebine olumsuz etki ediyor.
Kurbağadan yaşayan robot
ABD’de Tufts ve Vermont üniversitelerinden uzmanlar, kurbağa embriyonlarından dünyanın ilk ‘yaşayan robotlarını’ geliştirdiklerini ileri sürdü.
Sapanca Gölü'nde 'hayalet ağ' katliamı: 'Gözlerimize inanamadık'
Sapanca Gölü'nde ördek ve balık katliamı yaşandı. Göle bırakılan halk arasında "hayalet ağ" olarak bilinen misinadan yapılan yaklaşık 300 metre uzunluğundaki ağa takılan 68 yabani ördek ile turna, sazan ve kızılkanat gibi çok sayıda balık telef oldu. Sportif balıkçı Taha Tarhan, ''Gölden gelen kötü koku üzerine eşimle birlikte bota binip açıldık. Ağ ucunu bularak çekmeye başladığımızda ise gözlerimize inanamadık. Balık ağını çektikçe ölü ördekler geliyorduk'' dedi.
Bae ne demek? Bae açılımı nedir?
Bae ülkemizde çok kullanılan bir terim olmasına rağmen anlamı merak edilen konuların başında geliyor. Bea hangi durumlarda nasıl kullanılır işte tüm detayları sizler için derledik.
AK Parti’den ‘Avustralya yangını’ açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avustralya'da devam eden yangınlara ilişkin, "Yangın sebebiyle oluşan kayıpların acısını paylaşıyor, felakette hayatını kaybedenler nedeniyle başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Engin Öztürk: İlişkide bencilliğe yer yok
10 Ocak’ta vizyona girecek “Biz Böyleyiz” filminde rol alan Engin Öztürk, BeMan’in ocak sayısı için objektif karşısına geçti. Mesleği ve aşk hayatıyla ilgili sorulara cevap veren oyuncu, ilişkilerinde bencilliğe yer olmadığını söyledi: “Bencillikten uzak her ilişki, ortada güzel bir yerde buluşmaya çok yakın ve elverişli.”
Antalya’da denizin dibi atıkla dolu
ANTALYA’da falezlerin altındaki denizin 3 metreden 25 metre derinliğe kadar, teneke kutudan şişeye, kırık sandalyeden merdivene, televizyondan cep telefonuna, pilden aküye, misinadan olta kurşununa atıkla dolu olduğu belirlendi.
Denizli'de 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu
Denizli'de yürütülen yüzey araştırmalarında, 1,2 ila 9 milyon yıl önce yaşadıkları tahmin edilen, aralarında mamut ve gergedanın da olduğu 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu.
Tüm şehirler akıllanacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Cumhurbaşkanlığı’nın onayına sunulan plana göre şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye girecek. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanacak ve her yıl güncellenecek. Tüm belediyeler, kaynakları verimli kullanıp yaşayanların hayatını kolaylaştıracak.
Aşkın DNA’sı çözülecek mi?
ABD’li firma DigiD8’in vaadi, gen tarama yoluyla insanlara DNA’larına varana kadar uyumlu bir eş bulmak. Böyle söyleyince tatlı tabii ama asıl hedefin genetik hastalık taşıyacak çocukların dünyaya gelmesini engellemek olduğunu duyunca, madalyonun öbür yüzü devreye giriyor. İşte uygulamanın kurucusu Prof. George Church’ün fikirleri ve kopan tartışmalar...
Denizler Altındaki Büyülü Dünya Karaya Çıkarıldı!
Tüm dünyada 4 kıtadaki 51 farklı noktada yer alan, 40 yılı aşkın bilgi birikimine sahip, dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri Sea Life’ın Türkiye’deki merkezi Sea Life İstanbul, Bayrampaşa Forum AVM içerisinde 8.000 metrekarelik alan üzerinde ziyaretçileriyle buluşuyor.
NASA, çok büyük bir Güneş patlaması tespit etti
NASA'dan yapılan açıklamada Güneş'te yeni bir patlama meydana geldi.
İstanbul'un Şile bezinden sonra ikinci coğrafi işaret başvurusu lüfer için yapıldı
İstanbul'da Şile bezinden sonra başvurusu yapılan 2’nci coğrafi işaret ürünü lüfer oldu. Boğaz lüferi için hazırlanan ‘Coğrafi İşaret’ başvuru dosyası bakanlığa gönderildi. Coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite simgesi olarak biliniyor. TÜRKPATENT, TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın destek ve katılımıyla 2'nci İstanbul Coğrafi İşaret Zirvesi düzenlendi. Güneşli’deki Gastronometro’da düzenlenen zirveye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TOBB ve İTO yetkilileri katıldı.
Erkeklerle İlgili En Sık Duyduğumuz 5 Efsane Bilgi
Erkekler hakkında çok fazla efsane var. Bu bilgilerden bazıları 'bazen' doğru olabiliyor, birçoğu ise tamamen yanlış. Neymiş bu efsaneler? Gelin beraber bakalım...
Uyuz nedir? Uyuz hastalığı belirtileri neler?
Sağlık Bakanlığı tarafından, piyasada uyuz ilacı bulunamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, stoklarda ihtiyacı karşılayabilecek miktarda ürünün bulunduğu bildirildi. Açıklamalar ardından uyuz hastalığına ilişkin bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, uyuz nedir? Uyuz hastalığı belirtileri neler?