Ayvalık’ta yaşamak ve Ayvalık’ta yemek yemek saymakla bitmeyecek engin bir güzelliklersilsilesidir. Ayvalık ve güzellikleri sayılırken çoğu zaman atlanan nokta insanıdır. Kaçırmayın bugüzellikleri... Her şey süratle değişirken siz de bir ucundan yakalayın ve bir parçası olun bu güzelinsanların, binaların, yemeklerin, kültürün... Unutmayın, ancak dinlerseniz duyabilirsiniz.
#İzmirKarakulak mantarı ismi fazla duyulmamış olsa bile mantar seven kişiler tarafından oldukça fazla tüketilmekte olan bir mantar olarak bilinmektedir. Doğada kendi kendine yetişebilmesi sebebiyle bilen kişiler toplayarak yemek yapımında kullanmaktadır. Karakulak mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Karakulak mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizler için karakulak mantarı ile ilgili bilgileri bir araya getirdik.
#Karakulak Mantarı NedirÖzellikle protein bakımından zengin olan mantarlar birçok farklı çeşide sahiptir. Bu mantarlar içerisinde mahlukate mantarı da yer alır. Pahalı bir mantar olması ile beraber aynı zamanda çam mantarı olarak da ifade edilir. Peki, matsutake mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Matsutake mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Matsutake MantarıGünümüzde her besinin kendine has özellikleri bulunur. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu besinleri doğru şekilde tüketmek gerekir. Özellikle kanlıca mantarı her yemekte rahatlıkla kullanılabilir. Kanlıca mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kanlıca Mantarı NedirKanlıca Mantarı adıyla da bilinen et mantarı ülkemizde yetişen mantar türlerinden biridir. Zehirli olmadığı için rahatça tüketilebilen bu mantar protein zenginidir. İyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra yapılan araştırma sonuçlarına göre insan sağlığına birçok katkısı da vardır. Et mantarının yetiştiği yerler, faydaları, yetiştirme koşulları ile ilgili bilgileri sizler için derledik.
#Kanlıca Mantarı FaydalarıÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi sınırlarında kalan Kaz Dağı'nın kuzey yamaçlarında, 'sihirli mantar' olarak bilinen ve yiyen kişinin halüsinasyonlar görmesine neden olan mantar türüne rastlandı. Buckingham Sarayı'nın bahçesinde görülmesi üzerine basında yer alan mantarın zehirli olduğunu söyleyen uzmanlar, tüketilmemesi konusunda uyardı.
ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi sınırlarında kalan Kaz Dağı’nın kuzey yamaçlarında ’sihirli mantar’ olarak bilinen ve yiyen kişinin halüsinasyonlar görmesine neden olan mantar türüne rastlandı. Buckingham Sarayı’nın bahçesinde görülmesi üzerine basında yer alan mantarın zehirli olduğunu söyleyen uzmanlar, tüketilmemesi konusunda uyardı. Aynı mantardan geçen hafta İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in yaşadığı Buckingham Sarayı'nın bahçesinde de bulunduğu açıklanmıştı.
Türkiye bir mantar cenneti… Ülkemizde 40 civarında yenilebilir mantar türü yetişiyor. Bunların 25 kadarı da ihraç ediliyor ama marketlerde satılan üç, bilemediniz beş çeşit. Yazık değil mi bize diye düşünenlerden misiniz? Ben öyleyim. Bugün size mantarla ilgili tüm püf noktalarını aktaracağım.
#MantarMilas her mevsimde gezilip görülebilecek, güzelliklerine erişilebilecek bir yer. İlle de yaz olması gerekmez. Yumuşak Ege ikliminde, en zorlu kış günlerinde dahi güneşin gelin yüzünü açıverdiğinde Milas tüm güzelliklerini sergiler. Bodrum’da kış kaçamağı yapmak üzere yola çıkan yolculara önerim Milas’a da zaman ayırmaları.
Milas her mevsimde gezilip görülebilecek, güzelliklerine erişilebilecek bir yer. İlle de yaz olması gerekmez. Yumuşak Ege ikliminde, en zorlu kış günlerinde dahi güneşin gelin yüzünü açıverdiğinde Milas tüm güzelliklerini sergiler. Bodrum’da kış kaçamağı yapmak üzere yola çıkan yolculara önerim Milas’a da zaman ayırmaları.
Yazılarımı takip edenler bilir, Norveç’te okuduğum ve uzun bir süre yaşadığım için İskandinav ülkelerinin bende yeri ayrıdır. Her ne kadar Oslo’da geri döneceğim günleri sayarak yaşasam da yıllar geçtikçe aslında kuzey ülkelerinin tümünde hâkim olan sakinliği, huzuru, insanlarının kendileriyle barışık, doğaya saygılı hallerini sevdiğimi anladım.
#Müge AkgünMantar özellikle her çeşit yemeklerin içerisinde kullanılabilen ve kullanıldığı yemeklere ayrı bir tat veren bir besin maddesidir. Mantarın yer aldığı çok sayıda yemek tarifi bulunmaktadır. Bununla birlikte kurutulmuş mantar, günümüzde en sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Mantarın ev ortamı içerisinde fırında ve güneşte nasıl kurutulduğunu sizin için derledik.
#MantarYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatYıl 2012, henüz Radikal kapanmamış, farklı gazetelerden bir grup yazar Hüsnü Özyeğin’in davetiyle Özyeğin Üniversitesi’nde açılan Le Cordon Bleu’de, okulun master şeflerinin bizim için düzenlediği ‘workshop’a katılıp sos yaparak sembolik diplomalarımızı almış ve muhteşem bir yemek yemiştik.
#Müge AkgünTürkiye’nin gastronomi köyü olacak dediğimiz yer, maalesef şimdi sıra sıra meyhanelerin dizildiği, her tarafından müzik fışkıran, masaların üzerinde oynayan insanlarla dolu bir alan oldu çıktı. Ama umudumuzhâlâ var. Alaçatı’da, şef Can Aras’ın yenilenen menüsüyle tarzı da iyice oturan Amavi, işte bu umutlardan biri…
#Alaçatı