Buzullar
Toplam 682 haberi bulunmuştur.
Buzullar Haberleri
Çıldır Gölü, çözülmeye başladı
KIŞIN dondurucu soğuk nedeniyle yüzeyi yaklaşık 1 metre buzla kaplanan, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü Çıldır Gölü'nde çözülme başladı.
Putin, kıyamet silahını Kutup’ta deniyor
Uluslararası basın Rusya lideri Putin’in ABD sahillerinde tsunami yaratabilecek ‘Poseidon’ isimli nükleer torpidoyu Kuzey Kutbu’nda test etmeye başladığını öne sürdü.
İstanbul Boğazı donacak
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, küresel soğumanın yaklaştığını belirterek, “İstanbul Boğazı donacak. Karşıdan karşıya yürüyerek geçilecek” dedi.
Prof. Dr. Doğan Yaşar: Küresel soğumayla İstanbul Boğazı donacak
Küresel soğuma ile ilgili İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaşar açıklamasında ‘2022, 2023 veya 2024 olur. Bu dönemlerde biz, mini soğumaya gireceğiz. Sıcaklık mola verecek. Bu molada, İstanbul Boğazı'nın donduğunu göreceğiz’ ifadelerini kullandı.
Çok konuşulacak iddia: Küresel soğumayla İstanbul Boğazı donacak…
Küresel soğuma ile ilgili İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaşar açıklamasında ‘2022, 2023 veya 2024 olur. Bu dönemlerde biz, mini soğumaya gireceğiz. Sıcaklık mola verecek. Bu molada, İstanbul Boğazı'nın donduğunu göreceğiz’ ifadelerini kullandı.
Kaçkar Dağları Milli Parkı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Kaçkar Dağları Milli Parkı Konaklama, Kamp, Giriş Ücreti Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Tabiatın oldukça cömert davrandığı coğrafyalardan bir tanesi de Karadeniz Bölgesidir. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bölgede, tabiat şartları pek kolay değildir. Yağmurun bol olması, yeşilliğinde bol olmasına imkân sağlamıştır. Buradaki güzelliklerden bir tanesi de Kaçkar Dağları Milli Parkıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bouvet Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Bouvet Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Bouvet Adası dünyamızdaki ıssız adalardan biridir. Bu ada Güney Atlas Okyanusunda bulunmaktadır. Volkanik olması sebebi ile burada yaşam yoktur. Bouvet Adası, yeryüzündeki yerleşim yerlerinden en uzak olan ada olarak da bilinmektedir. Bouvet Adası nerede ve nasıl gidilir? Bouvet adası gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri hakkında bilgileri derledik.
Eriyen buzulların arkasında gizlenen 3 olası felaket
Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde pazar günü sabah saatlerinde Nanda Devi buzulundan bir parçanın koparak, Rishiganga Hidroelektrik Santrali’nin barajını yerle bir etmesi korkunç bir felaketi beraberinde getirdi. Kurtarma çalışmaları devam ederken can kaybının da artmasından endişe ediliyor. Felaketin bilançosu henüz netleşmiş olmasa da, birçok kişi için sebebi belli: İklim krizi. Peki iklim krizinin beraberinde getirdiği buzul erimelerinin yol açacağı tek sorun bu mu? Uzmanlara göre bu sorunun cevabı ne yazık ki hayır. Buzulların erimesi uyuyan virüslerden metan gazına birçok felaketi de beraberinde getirecek gibi görünüyor.
Görsel şölen oluşturan Kuzey Işıkları... İşte en iyi görülen 10 nokta
Dünyamızın şüphesiz en etkileyici sahne performanslarından biri ‘Aurora Borealis’ olarak da bilinen ‘Kuzey Işıkları’. Güneşte meydana gelen dev patlamalar sonucu uzaya yayılan yüklü parçacıkların, kutuplar tarafından bir mıknatıs gibi çekilmesi ve atmosfere girerken tepkimeyle ışımasıyla oluşan bu görsel ışık şovu sadece kutup dairelerinde görülebiliyor.
'Türkiye'yi ekolojik üretim merkezi yapalım'
Türkiye’nin su fakiri ülke olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Doğal Hayatı Koruma Vakfı, “Gelin Türkiye’yi ekolojik üretimin merkezi yapalım. Tüm dünyada bu yönde muazzam bir talep var. Ekonomik olarak tüm unsurlar buna uygun” çağrısında bulundu. Türkiye son 50 yılda sulak alanlarının yarısını kaybetti.
Buzullar, volkanlar ve yüzlerce penguen… Antarktika’da dünyanın derinliklerindeki güzellikleri keşfedin
Şimdilerde Antarktika’da yaz yeni başlıyor. Penguen yumurtaları hızla büyüyor, mavi balinalar göç ediyor. Ve yakın zamanda buralara ulaşma imkânımız olmasa da Antarktika mutlaka görülesi yerler arasında yer alıyor. Burada, aktif yanardağlardan ve buzullardan, milyonlarca penguene kadar dünyanın bir ucunda sizi bekleyen çarpıcı güzellikler var.
İklim değişikliğinin son felaketi: Venezuela'daki son buzul da eriyor
Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği nedeniyle son yıllarda pek çok doğal afet meydana geldi. Buzullar hızla erirken bir kötü haber de Venezuela'dan geldi.
Sarıkamış şehitleri anılıyor... İşte Sarıkamış Harekatı’nın tarihi…
Bugün 22 Aralık 2020, ‘Son 140 yılın en acı olaylarından biri’ olarak nitelendirilen Sarıkamış harekatının 106’ıncı yılı. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 1'inci Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerler Türkiye’nin dört bir yanında anılıyor. İşte Sarıkamış Harekatı’nın tarihi…
Dev buz dağı koptu, geliyor! Felaket kapıda
Küresel ısınma dolayısıyla her geçen gün eriyen buzullar büyük bir tehdit oluşturmaya başladı. İngiltere'ye doğru hızla gelen dev buzul bir felaket olabilir.
Bu sıcağın faturası ağır olur
2020 bitmeden dünya kötü haberler vermeye devam ediyor. AB’nin yeryüzü inceleme programı Copernicus, bu yıl kasım ayının dünya tarihindeki en sıcak kasım olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı. Ayrıca bu yıl Avrupa en sıcak sonbaharını yaşadı. Bilim insanları ise bunun çok ciddiye alınması gereken bir alarm zili olduğunu bildirdi. Bu üretim zinciri ve ekonomiler için de büyük bir tehlike demek.
Kaybedecek vaktimiz yok!
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier korona krizinden sonra dünyanın en büyük sorununun iklim değişikliği olduğu uyarısında bulundu. Steinmeier iklim değişikliğinin insanlığın geleceğini tehdit ettiğini ve önünü kesmek için kaybedecek zaman kalmadığını vurguladı.
Kuzey Kutbu'nda buzullar eriyor, Türkiye'de sıcaklık rekorları kırılıyor
Türkiye'de geçen ay sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle 33 merkezde sıcaklık rekoru kırıldı.
Yakın gelecekte yok olması beklenen 15 adres! Büyük tehlike altındalar
Buzullar erimekte, orman yangınları her yeri küle çevirmekteyken, bilim insanları küresel iklim değişikliğinin öngörülenden çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiğini söylüyor. Küresel iklim değişikliğinin etkileri dünyanın en güzel, en önemli, en popüler seyahat noktalarını; şehirleri, ormanları, mercanları, adaları yok olma tehlikesiyle de karşı karşıya bıraktı.
Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı doğal güzellikleriyle öne çıkıyor
Türkiye'nin büyük milli parkları arasında yer alan, Hakkari'deki Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı, el değmemiş doğal güzellikleriyle dikkati çekiyor.
Antarktika’nın karanlık sırları! Yaptıklarıyla herkesi şaşkına çevirdi...
Antarktika’nın adını duyunca, aklımıza ilk olarak buz gibi dondurucu sular, buz sarkıtları, buzullar ve buz dağları gelir. Bunların arasında yapılabilecek aktiviteler arasında bırakın yürümek, yüzmek akla gelebilecek kesinlikle son aktivite. Fakat açık deniz ve dayanıklılık yüzücüsü olan Lewis Pugh, tüm cesaretiyle, Antarktika’nın dondurucu sularında yüzmeye karar verdi. Bu aktivitesinin altında güzel bir amacı olan açık yüzücü öyle şeyler yaşadı ki çok şaşıracaksınız…
Limnoloji nedir ve neyi inceler? Limnoloji hakkında kısaca bilgiler
Dünya üzerinde birçok bilim dalı ve bilim dallarının alt dalları bulunur. Bilim dallarının alt dallara ayrılması bilimin daha detaylı ve daha iyi incelenebilmesini sağlar. Bilim dallarından biri de limnolojidir. Limnoloji nedir? Limnoloji neyi inceler? İşte limnoloji hakkında kısaca bilgiler.
Korkunç ama gerçek! Sular altında kalma olasılığı olan 5 yer
Küresel ısınma tüm dünyanın kabusu haline geldi. Her geçen gün eriyen buzullar, kirlenen hava gibi olumsuzluklar bazı yerleri çok daha fazla ilgilendiriyor. Buzulların erimesi bu hızla devam ederse yaklaşık 100 yıl içinde dünyada su seviyesine yakın yerler sular altında kalabilir. Oldukça ürpertici olan bu olay özellikle de günümüzde en çok turist çeken yerleri ilgilendiriyor. İşte gelecekte sular altında kalabilecek bazı yerler…
Hayvanlar tükeniyor, doğa alarmda, insanlık seyrediyor
Yaklaşık 50 yıl içinde hayvanların yüzde 68’i yok oldu. Peki, biz ne yapıyoruz? Geçen gün düzenlenen Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Zirvesi’nde olduğu gibi sadece konuşuyoruz. Şimdilik…
Yüksekova'daki Cilo ve Sat Dağları bölgesi, 'Milli Park' ilan edildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki doğa harikası Cilo ve Sat Dağları bölgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla milli park ilan edildi.
Dünyanın Katmanları Nedir? İsimleri Nelerdir?
Dünya katmanlar ile çevrelenmiş ve her birinin farklı amacı olan bölümlerden oluşmaktadır. Bu bölümler hayatın devamlılığının sağlanabilmesi için büyük öneme sahiptir. Peki, dünyanın katmanları nedir? İsimleri nelerdir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
8. Sınıf Fen Bilimleri İklim Ve Hava Hareketleri konu anlatımı
İklim ülkelere bağlı olarak konuma göre değişkenlik göstermektedir. Farklı konumlar üzerinden değişiklikler ortaya çıkar ve ülkenin iklimleri belirlenir. Şimdi bu iklimlerin ne olduğuna bakacağız ve özelliklerini inceleyeceğiz. İşte 8. sınıf fen bilimleri iklim ve hava hareketleri konu anlatımı.
Bilim insanlarından korkutan uyarı: 15 yıl içinde yok olabilir!
Alp Dağları'nın İtalya kısmında kalan Marmolada buzulunun 15 yıl içinde küresel ısınma sebebiyle yok olabileceği belirtildi.
Güneş enerjisi konusunda ulusal düzeyde toplantı yapıldı
Ege Üniversitesi (EÜ) Gözlemevi, 18 üniversiteden 72 akademisyenin katıldığı güneş enerjisi konusunda ulusal düzeyde bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Pandemi nedeniyle internet üzerinden düzenlenen çalıştayda, Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olmasında enerjinin önemi vurgulandı.
Grönland'daki buz tabakasında '2019'da rekor erime' kaydedildi
Grönland'da buz tabakasının 223 milyar tonu Temmuz 2019'da eridi.
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Küresel Sorunlar Ve Çözümleri konu anlatımı
2020 yılında dünya ülkelerinin tamamını ilgilendiren birçok sorun vardır. Küresel çaptaki bu problemler çevre kirliliği, açlık, kıtlık, AIDS ve küresel ısınma başlıkları altında toplanabilir. 7. sınıflar için küresel sorunları çözümleri ile birlikte anlattık.
Süphan Dağı’nın zirvesinde düşen uçağa ait parçaları fotoğrafladı
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’na tırmanan Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, 1959 yılında düşen İngiliz uçağına ait olduğu iddia edilen parçaların fotoğraflarını çekti.
Sağlığımız el verdiğince durmayacağız çünkü bu iş bisiklet gibi, durursak düşeriz
Onlarınki yıllara meydan okuyan, sarsılmaz bir dostluk... İlişkilerini “Artık kardeşiz” diyerek özetliyorlar. Erkan Can ve Güven Kıraç’la yeni dizileri ‘Tövbeler Olsun’ için buluştuk. Toplumu, aşkı, oyunculuğu konuştuk: “Herkes yırtmak, kısa yoldan ünlü olmak istiyor. Buna en yakın meslek olarak da oyunculuğu görüyorlar.”
23 milyon kişi 'sel ve taşkınlara maruz kalacak'
Bilim insanları, deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle oluşan sel ve taşkınlar nedeniyle gelecek 30 yılda 23 milyon kişinin etkilenebileceği uyarısında bulundu.
Türkiye'nin ikinci yüksek dağında dört mevsimi bir arada yaşadılar
Türkiye'nin en yüksek ikinci dağı Cilo-Sat bölgesindeki 4 bin 135 rakımlı Reşko Uludoruk Dağı, normalleşme süreciyle yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başlarken, bölgedeki Avaspi Buzulları ve Mergan Yaylası'na pancar toplamaya giden vatandaşlar ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, dört mevsimi bir arada yaşadı.
Erciyes Dağı nerede? Erciyes Dağı yüksekliği (rakım) kaç metre? Erciyes Dağı efsanesi hakkında bilgi
Orta Anadolu’da yer alan Erciyes Dağı, sönmüş pasif hale gelmiş volkanik bir dağdır. İki büyük tepe ve onlarca küçük tepecikten oluşur. Orta Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Erciyes Dağı, Türkiye genelinde ise en büyük beşinci dağdır. Kayseri'nin simgesidir ve güneyinde yer alır. Adını Yunanca 'Argaeos' tan alır. İşte, Erciyes dağı hakkında bilmeniz gereken diğer detaylar.
Dünyanın Katmanları Nedir? İsimleri Nelerdir?
Dünya katmanlar ile çevrelenmiş ve her birinin farklı amacı olan bölümlerden oluşmaktadır. Bu bölümler hayatın devamlılığının sağlanabilmesi için büyük öneme sahiptir. Peki, dünyanın katmanları nedir? İsimleri nelerdir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
Kuzey Buz Denizi'nde 2050'ye kadar buzullar yok olabilir
Araştırmacılar, Kuzey Buz Denizi'nde 2050'ye kadar yaz mevsiminde buzulların yok olabileceği uyarısında bulundu.
Airbus, TRISHNA ile iklim değişikliğini gözlemleyecek
Airbus ve Fransız Uzay Ajansı (Centre National d'Etudes Spatiales-CNES), termal kızılötesi cihazının geliştirilmesi, üretimi ve TRISHNA'da (Yüksek Çözünürlüklü Doğal Kaynak Değerlendirmesi için Termal Kızılötesi Görüntüleme Uydusu) kullanımı için sözleşme imzaladı.
Kenan İmirzalıoğlu’ndan samimi açıklamalar: Biz imzayı atarken bir yemin edip yola çıktık
Pek çoklarını ‘yoldan çıkarabilecek’ her şeye sahip; yakışıklı, başarılı, ünlü... Ama o hep mütevazı. Türkiye’nin en büyük yıldızlarından Kenan İmirzalıoğlu’yla, herkesin içine dönmeye bolca vakit bulduğu bugünlerde bir hayat muhasebesine oturduk. Geçmişinden oyuncu Sinem Kobal’la evliliğine, karakterinin bilinmeyen yönlerinden yeni projelerine derin bir sohbete daldık.
Fatma Şahin Antarktika’yı anlattı: Dondurucu soğukta Antep biberiyle ısındık
Herkesin aklına ilk gelen soru, “Antarktika çok mu soğuk?” oluyor. Evet, soğuk. Kışın eksi 85’i buluyor. Allah’tan yanımıza biraz Antep fıstığı, İslahiye üzümü ve kırmızı Antep biberi almıştık. Bunlar soğukta içimizi ısıttı. Turistik bir yer değil, en fazla penguenlerle fotoğraf çekebilirsiniz! İnternet bağımlıları için hayat zor, TV, radyo, internet yok.
Rusya’da denizdeki buzullar sahile vurdu
Rusya’nın Amur Körfezi’nde denizin üstünde bulunan buzullar rüzgarın sürüklemesiyle sahile vurunca ilginç görüntüler ortaya çıktı.
Rusya’da denizdeki buzullar sahile vurdu
Rusya’nın Amur Körfezi’nde denizin üstünde bulunan buzullar rüzgarın sürüklemesiyle sahile vurunca ilginç görüntüler ortaya çıktı.