İstanbul Tuzla’da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, çok sayıda botulizm (boks zehirlenmesi) olgusu bildirildiğini, bunun bir 'salgın' olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Obezite Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın ise, “Bazı yerlerde aç gözlülük yapılıp yüksek doz ya da merdiven altı botoks ürünler kullanılıyor, vatandaşlarımız güvenilir merkezleri tercih etmeli" dedi. Mağdurlardan Nihan Terzioğlu (41) ile Almanya'dan gelen Suzan Akgül, kendileri gibi onlarca hastanın zehirlenme sonrası tedavi altına alındığını söyledi ve suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.
#BotoksEvde yapılan konservelerde felce kadar gidebilen kötü sonuçlara neden olan 'botulizm' denilen bir zehirlenmenin ortaya çıkabileceğini söyleyen Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, domates konserveleri hakkında uyarılarda bulundu.
#Domates Konservesiİstanbul Tuzla’da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, çok sayıda botulizm (boks zehirlenmesi) olgusu bildirildiğini, bunun bir 'salgın' olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Obezite Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın ise, “Bazı yerlerde aç gözlülük yapılıp yüksek doz ya da merdiven altı botoks ürünler kullanılıyor, vatandaşlarımız güvenilir merkezleri tercih etmeli" dedi. Mağdurlardan Nihan Terzioğlu (41) ile Almanya'dan gelen Suzan Akgül, kendileri gibi onlarca hastanın zehirlenme sonrası tedavi altına alındığını söyledi ve suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.
#İstanbulGıdada yapılan hileler her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Vatandaşın sağlığını hedef alan gıda hilekârları, soframızdaki hemen her şeye göz dikti. Şimdi de sıra mutfağımızın olmazsa olmazı salçaya geldi. Peki salçada hileler insan sağlığını nasıl etkiliyor? Uzmanlar yanıtladı.
#SalçaZonguldak’ta yaşayan Ramazan Yıldız(55) ve eşi Zuhriye Yıldız(54), yedikleri bir yiyecekten geçen milyonda bir görülen ‘clostridium botulinum’(sinir sistemine saldıran zehirli ve ölümcül olabilen bakteri) hastalığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alındı. Doç. Dr. Özcan Pişkin, nadir görülen ve daha çok iyi sürede ve ısıda pişirilmemiş konservelerin bu bakteriyi taşıdığını söyleyerek, “Hastalarımızın ne yediğini tam olarak bilmiyoruz. Ekipler evdeki yiyeceklerden numune aldılar. Hayati tehlikeleri devam ediyor. Halkımız konserve yapıyorken yapılan malzemeyi yeterli ısıda ve yeterli sürede pişirmelerini öneriyoruz. Eğer konserveyi açtıklarını bir şişme renk değişikliği bir koku ya da paslanma görürlerse kesinlikle tüketmemelerini öneriyoruz” dedi.
#HaberYeni araştırmalar, balın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hastane mikroplarına karşı başarılı bir ‘ilaç’ görevi bile gördüğünü ortaya kokuyor.Bal ile ‘balayı'' sözcüğü arasındaki bağlantının kökleri ortaçağda bir Saksonya geleneğine kadar uzanır. Saksonyalı genç evliler bereketi artırdığı, cinsel arzuyu körüklediği inancıyla bir ay boyunca evlerinden balı eksik etmezlermiş.