Bir yörenin kültürünü daha yakından tanımak için yemeklerini öğrenmek ve tatmak da yardımcı olacaktır. Çünkü lezzet türleri de kültürün bir parçasıdır. Muğla, ege kültürünü yaşayan ve yemekleri ile yansıtan bir ilimizdir. Muğla yemeklerini daha yakından tanımak ve öğrenmeniz için tüm detayları derledik.
#Muğla YemekleriBaklagiller, Fabaceae adı verilmiş durumda olan bir bitki ailesinin meyveleri yahut tohumları olan besin kaynaklarıdır. Dünya üzerinde bol miktarda tüketimi söz konusu olan ve zengin bir lif ve B vitamini kaynağı olma özelliği taşımaktadır. Sizin için Baklagiller nelerdir ve isimleri nedir? Baklagiller protein mi ve faydaları konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
#Baklagil18 Haziran Dünya Sürdürülebilir Gastronomi Günü… Gıda hukuku profesörü Hilal Elver “Gastronomi artık sadece gurme menülerle uğraşmak, mutlu azınlıklara hitap etmek yerine kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. Bu bir moda değil, zorunluluk! Az et, çok sebze, meyve kullanan, ürününün her şeyini değerlendiren şefler önde. Gastronomi dünyası büyük değişim içinde” diyor.
#YazarKalın zarlı nohut, pişmek bilmeyen kuru fasulye, tatsız kırmızı mercimek, lezzet peşinde koşan herkesin son dönemde en büyük sorunu. Sebebi ise bakliyatın Kanada ve Meksika gibi ülkelerden ithal edilmesi. Yerli üretim tüketmek istiyorsanız satın aldığınız ürünün menşeini mutlaka kontrol edin.
#MeksikaBeslenmenin önemini hepimiz öğrendik. Ağzımıza attığımız her lokmanın sağlığımızı etkilediğini, özellikle 50 yaş sonrasında “can boğazdan gelir” cümlesinin “can boğazdan gider” şeklinde değiştirilmesi gerektiğini fark ettik. Beslenme tedbirlerinin sadece tuzu, şekeri, unu azaltmaktan ibaret olmadığını da anladık. Ama bazı ek bilgilere daha ihtiyacımız olduğu kesin. Biz de bugün o bilgilerden birine, besin seçimlerinde “en iyi ve en kötü ilk 10’a” yer verelim dedik. Buyurun...
#Osman Müftüoğlu