Çanakkale ili ülkemizin Marmara bölgesinde yer alan ve Marmara denizine sahili olan bir ilimizdir. Bu ilimiz gerek tarihi güzellikleri gerek kültürel değerleri gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri ile oldukça dikkat çeken bir ilimizdir. Ülkemiz için tarihi bir önem arz eden Çanakkale ili özellikle birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Kendine özgü mutfak kültürüyle de birçok kişiyi kendisine hayran bırakmayı başarabilmiştir. Çanakkale mutfağını merak edenler için Çanakkale yemekleri nelerdir? Çanakkale’de ne yenir ve neyi meşhur? Çanakkale mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çanakkale YemekleriÇanakkale’nin Biga ilçesinde faaliyet gösteren Doğtaş’ı marka yapan ve geçtiğimiz yıl Kelebek Mobilya’yı bünyelerine kataraka Doğanlar Yatırım Holding adı altında holdingleşen Doğanlar ailesi şimdi de meşhur Biga köftesinden yarattığı ‘Kufta’ markasıyla gıda sektörüne adım attı.
DOĞANLAR Yatırım Holding Başkanı Davut Doğan, 6 kardeş birlikte yönettiği şirketlerin kurumsallaşması için ‘gelinleri (eltileri) şirkette çalıştırmadıklarını belirterek, gerekçesini şöyle açıkladı: “Bir gelinimizi müdür yapmıştık. Bir iş için acil toplantı gerekti. Kendisini arayınca altın gününde bulduk” dedi.
Kasaplar yaptığı yemeğin lezzetini önemseyenler için çok önemli bir adres. İstanbul’un en ünlü et lokantaları da malzemelerini en iyi kasaplardan alıyor. Kentin tanınmış kasapları, belli yörelerden özel etler getirtiyor ve sadece et satmakla yetinmiyor, danışmanlık da yapıyorlar.