EKSTRA
MENÜ

Bayramda Beslenme

Bayramda Beslenme haberleri sayfasında güncel ve son dakika Bayramda Beslenme hakkında haberler ile bilgiler bulunmaktadır. Toplam 355 Bayramda Beslenme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber..

Bayramda Beslenme Haberleri

Kurban Bayramı’nda et yemeğinize sağlık katın

Kurban Bayramı’nda et yemeğinize sağlık katın

Misafir ağırlamak geleneksel olarak bayramlarda daha da önem kazanıyor. Buna bağlı olarak da sofralardaki çeşitlilik ve lezzet artıyor. Bunun için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Kurban Bayramı'nı sağlıkla geçirmek için beslenme önerilerinde bulundu.

11.08.2019Sağlık
Uzmanlar uyarıyor: Kurban Bayramında etleri bu şekilde pişirmeyin

Uzmanlar uyarıyor: Kurban Bayramı'nda etleri bu şekilde pişirmeyin

Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda uygulanan yanlış pişirme yöntemlerinin eti sağlıksız hale getirebileceğine işaret ederek, etin fırında, ızgarada ya da tencerede pişirilmesi gerektiğini belirtti.

Kavurmayı salata ile tüketin

Kavurmayı salata ile tüketin

Kurban Bayramı öncesi beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Gökçe Bönce, kavurmanın mutlaka salatayla tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Bönce, "Sağlıklı insanın tüketmesi gereken günlük et miktar 150-200 gram arasında. Ancak bu et yemeği pişirilirken ekstra yağ eklenmemeli" dedi.

9.08.2019Sağlık
Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için

Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için!

Diyetisyen Kader Lala, sağlıklı et pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi. Bayram günü kesilen etin dinlenmesini beklenmeden tüketmenin etin zor sindirilmesine ve hazımsızlığa neden olduğunu belirten Dyt. Lala, kesilen kurban etinin yumuşaması ve kolay pişirilmesi için 4 derece civarında soğutucuda 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurban Bayramı’nda sağlıklı kalmak için bunlara dikkat edin

Kurban Bayramı’nda sağlıklı kalmak için bunlara dikkat edin

“Kurban Bayramı” denilince akla ilk gelenlerden biri de birbirinden lezzetli yemeklerle hazırlanmış göz alıcı sofralar oluyor. Ancak bayramı bayram tadında ve sağlıklı geçirmek için bazı beslenme kurallarına dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde pek çok sağlık sorunuyla karşılaşılabiliyor.

7.08.2019Sağlık
Kurban Bayramında Doğru Beslenmenin 7 Kuralı

Kurban Bayramı'nda Doğru Beslenmenin 7 Kuralı

Kurban Bayramı’nda et, hamur işi ve tatlı tüketimi en yüksek seviyelere çıkıyor. Özellikle kurban kesiminin hemen sonrasında yenilen kavurma ile bayram boyunca aşırı tüketilen et, sindirim ve kalp-damar sistemi başta olmak üzere genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor. Bayram ziyaretleri sırasında ikram edilen tatlılar ise kan şekerinin hızla yükselmesine yol açıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, keyifli ve sağlıklı bir bayram geçirmek için önemli önerilerde bulundu.

Kurban Bayramı’nda Et Tüketimine Dikkat Edin

Kurban Bayramı’nda Et Tüketimine Dikkat Edin

Büyük sofralarda bir araya gelinen bayramlar, bir yandan paylaşımların artmasına diğer yandan güzel lezzetlerin tadılmasına vesile oluyor. Tüketilen besinlerin çeşit ve miktarının artması, öğün saatlerinin değişmesi, kurban etinin tüketimi, pişirme ve saklama yöntemleri oldukça önem taşımaktadır. Dyt. Psk. Meryem Berrin Ak, bayramda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Şeker Tüketimine Karşı Süper Gıda Önerisi

Şeker Tüketimine Karşı 'Süper Gıda' Önerisi

Prof. Dr. Fatih Satıl, Ramazan Bayramı'nda aşırı şeker tüketimine karşı tarçının tüketilmesini önerdi, “Kahvaltıdan önce 2 dilim kabuklu limon ve çubuk tarçın ile birlikte ılık bir bardak suyu içecek olursak, hem aşırı tatlı tüketimini hem de yemeklerden sonraki kan şekerinin yükselmesini engellemiş oluruz” dedi.

Prof. Dr.dan şeker yerine süper gıda önerisi

Prof. Dr.'dan şeker yerine 'süper gıda' önerisi

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl, Ramazan Bayramı'nda aşırı şeker tüketimine karşı literatürde 'süper gıda' olarak bilinen tarçının tüketilmesini önerdi. Prof. Dr. Satıl, tarçın tüketmenin tatlı yeme isteğini azalttığını belirterek, “Kahvaltıdan önce 2 dilim kabuklu limon ve çubuk tarçın ile birlikte ılık bir bardak suyu içecek olursak, hem aşırı tatlı tüketimini hem de yemeklerden sonraki kan şekerinin yükselmesini engellemiş oluruz” dedi.

4.06.2019Gündem
Ramazanda Alınan Kilolara Veda Detoksu

Ramazanda Alınan Kilolara Veda Detoksu

“Ramazan ayında uzun süren açlık ve iki öğüne düşen beslenme düzeninden çıkıp, normal beslenme düzenine geçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, bayramı sağlıkla geçirebilmek için detoks önerisinde bulundu.

Ramazan Giderken Kilolar Gelmesin

Ramazan Giderken Kilolar Gelmesin

Ramazanın ardından eski beslenme alışkanlıklarına geri dönüşün kilo artışına davetiye çıkardığını söyleyen Diyetisyen Fatih Erkan, güne hafif bir kahvaltıyla başlayıp gün içinde de az ve sık yemenin sağlığımız açısından faydalı olacağını anlatıyor.

Ramazan Bayramı İçin 10 Beslenme Önerisi

Ramazan Bayramı İçin 10 Beslenme Önerisi

Ramazan boyunca günlük öğün sayısının azalması ve beslenme düzenindeki değişiklikler sebebiyle kişi, bayramda psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimine giriyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, Ramazan ayı sonrasında nasıl beslenilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

Bayramda Sütlü Tatlıları Tercih Edin

Bayramda Sütlü Tatlıları Tercih Edin

Ramazan Bayramı, bir ay tutulan orucun ardından gelen en güzel zamandır. Ancak bayramda beslenmeye dikkat edilmeli, hiçbir şeyde aşırıya kaçılmamalı. Bayramda sütlü tatlıları tercih etmenin sağlık için daha faydalı olacağından bahseden Diyetisyen Salih Gürel konu hakkında bilgiler verdi.

Bu fırsatları kaçırmayın

Bu fırsatları kaçırmayın

Editörlerimiz sizler için kaçırılmaması gereken etkinlik ve seyahat fırsatlarını derledi. İşte detaylar...

24.03.2019Seyahat
Tatil Sonrası 6 Adımda Beslenmenizi Düzene Sokun

Tatil Sonrası 6 Adımda Beslenmenizi Düzene Sokun

Bu sene de Kurban Bayramı’nı bitirdik. Kavurmaya ve tatlılara doyduğumuz bu günleri, her zamandan farklı olarak olağanüstü bir beslenme tarzıyla geçirdik. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Usuk, bayram sonrası beslenme düzeninde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin

Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin!

Kurban Bayramı geldi! Bu sene 9 gün boyunca devam edecek tatil ve bayram coşkusu bizleri bekliyor. Peki; beslenmemizi yakından ilgilendiren bu dönemde nelere dikkat etmeliyiz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Usuk, bayramda beslenirken dikkat etmemiz gereken noktaları bizlerle paylaştı!

Kırmızı et tiroid hormonunu dengeliyor

"Kırmızı et tiroid hormonunu dengeliyor"

İSTANBUL Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Derya Uludüz kırmızı etlerin eskiye oranla besin değerinin düştüğünü ancak sağlıklı ve besin değeri yüksek bir kırmızı etin birçok vitamin ihtiyacını karşıladığını belirtti. Prof. Dr. Uludüz ayrıca kırmızı etin fazla bilinmeyen bir faydası olduğunu da açıkladı ve "Kırmızı etin nerdeyse hiç bilinmeyen bir diğer faydası da tiroid hormonunu dengelemesidir. Tiroid hormonu, epinefrin, norepinefrin ve dopamin gibi vücutta çok önemli maddelerin yapılmasında rol oynar. Bu maddeler, mide, kalp ve akciğer gibi organlar ile beynimiz arasında iletişimi sağlayan kimyasal mesajcılardır" dedi.

15.08.2018Sağlık
Bayramda yenen fazla tatlının sonu acı olabilir

Bayramda yenen fazla tatlının sonu acı olabilir!

Ramazanın ardından uzun süre tüm gün boş kalmaya alışan mideye birden yüklenmemek gerekiyor. Özellikle tatlı tüketimine dikkat etmek sağlığımız açısından oldukça önemli. Şeker hastalarının kan şekeri çok daha fazla yükselebildiği için daha çok dikkatli olmalılar. Diyetisyen Birgül Niziplioğlu bayramda ani şeker yükselmelerine karşı önemli uyarılarda bulundu.

14.06.2018Sağlık

Yazar Sonuçları

Buzdolabı değil fakirin mutfağı bayram etsin

Müslüman milletlerin mezhep inançlarına göre Kurban kesmek sünnet veya vacip olarak kabul edilir.

9.08.2019

Bayramlar kilometre taşlarıdır

Bayramlar toplumsal kucaklaşmaların, gelenekleri hatırlamanın, bir ve birlikte yani ‘büyük bir aile olma’nın en iyi fırsatlarıdır. Peki başka? Bayramların diğer “getirilerini” de gelin, rahmetli Aydın Boysan üstattan okuyalım.

4.06.2019

Ramazan sonrası beslenme önerileri

RAMAZAN ayı boyunca uzun oruç saatlerinin ardından gelen bayramda vücudun normal yeme düzenine dönmesi hemen mümkün olamıyor.

3.06.2019

Bayramda nasıl beslenmeliyiz?

Yarın bayram. Hepimizin ortak mutluluk günü. 1 aylık oruç ibadetinden sonra yine konu komşu gezilecek, keyifli bayram sofralarında yenilip içilecek. Ama o sofralarda da dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar var. O ayrıntıları aşağıdaki kutuda özetlemeye çalıştım. Bugünden şöyle bir göz atarsanız, bayram günlerini daha keyifli, zinde ve formda geçireceğinizi düşünüyorum. Detaylar için buyurun...

13.06.2018