Bugün neler oldu?

Bayram İkramiyesi

Güncelleme Tarihi:

Bayram İkramiyesi haberleri sayfasında Bayram İkramiyesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 763 Bayram İkramiyesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Bayram ikramiyesi dini bayramlardan önce emekli ve malulen emekli olan kişilere devlet tarafından verilen bir miktar paradır.

Bayram İkramiyesi Nedir?

Bayram ikramiyesi her yıl Kurban ve Ramazan bayramlarından önce Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gelir ya da aylık alanlara ödenen bir miktar paradır. İkramiyelerden emekliler, dul ve yetimler, malulen emekli olanlar yararlanabilmektedir. Devlet tarafından verilen bu ikramiyeler bayramda harcamaları için emeklilerin biraz olsun elini rahatlatıyor.

Bu sene içerisinde 30 Haziran'ın son günü ve öncesinde emekli olmak adına gerekli şartları tamamlayanlar Kurban Bayramında ikramiyelerini alabildiler. Fakat 1 Temmuz ve sonrasında emekli olanlar ise gelecek sene dini bayramlardan önce Bayram ikramiyeleri alabilecekler. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli maaşı alanların her sene yeniden ikramiye için başvuru yapmasına gerek yoktur.

Emekliler herhangi bir başvuru yapmadan Bayram ikramiyelerini alabilmektedir. İkramiyeler direkt olarak bankaya emekli olan kişinin emekli maaşını aldığı hesabına yatırılmaktadır.

Bayram İkramiyesi Kimlere Verilir?

En başında da belirttiğimiz gibi bayram ikramiyeleri emeklilere, malulen emekli olanlara, dul ve yetim aylığı alanlara verilmektedir. Diğer yandan iş görmezlik geliri alanlar, bu geliri aldığı zaman vefat ederse, ölen kişinin hak sahipleri, ülkemizden kısmi gelir ya da aylık alanlar ve son olarak sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmış ülkelerde çalışması bulunan vatandaşların tamamı bayram ikramiyesi alabilmektedir.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilir?

Adı üstünde Bayram ikramiyesi bayramlardan önce verilmektedir. Fakat bu bayramlar yalnızca dini bayramlardır. Yani ikramiyeniz Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramından önce emekli maaşı almış olduğunuz hesaba yatırılmış olur.

Ramazan ve Kurban bayramlarının tarihleri her sene kullandığımız takvime göre değişmektedir. Genel olarak ikramiyeler maaş gününüz yakın ise o sırada maaşınızla beraber ya da bayramdan üç ya da dört gün önce yatırılmaktadır.

Bayram İkramiyesi Ne Kadardır?

Bayram ikramiyesinin miktarı 2020 yılında 1000 TL. Fakat 2021 yılında ne kadar olacağı henüz belli değil. Genelde bayram ikramiyeleri artan asgari ve emekli maaşlarına oranla hesaplanmaktadır. 

Diğer yandan bayram ikramiyelerinin miktarları kişinin durumuna göre de değişmektedir. Örneğin; dul aylığı alan ve bunun yanı sıra çalışan bir kadın %50 oranında ölüm aylığı almaktadır. Bu durumda eşe 500 TL bayram ikramiyesi verilmektedir. Çalışmayan ve emekli olmayan eşler ise tek başına %75 oranında ölüm aylığı alırlar. Bu da bayramda 750 TL ikramiye verilmesi demektir.

Babasından dolayı aylık alan kız çocuğu %25 olarak aldığı yetim aylığı ile bayram ikramiyesi sadece 250 TL'dir. Yani ölüm aylığı alan kişilerin konumuna göre bayram ikramiyesi miktarı da değişmektedir.

Evlenmek Üzere Olan Yetim Kızlar Bayram İkramiyesi Alabilir mi?

Ölüm aylığı alan kız çocukları evlendikleri taktirde babalarından aldıkları emekli maaşını kaybediyor. Fakat evlenirlerken ölüm aylığının iki yıllık tutarını çeyiz parası olarak alabiliyorlar. Bayram ikramiyeleri ise çeyiz parasının içerisinde hesaplanmamasından dolayı evliliğe hazırlanan kz çocukları bayram ikramiyesi alabilmek için düğünü erteleyebiliyor.

Düğün bayramlardan sonra yapıldığında babasından emekli maaşı alan yetim kız çocuğu bayram ikramiyesi alabiliyor. Kısaca düğün tarihlerinizi iki bayramdan sonraya ayarlarsanız öncesinde bayram ikramiyesi alabilirsiniz.

Bayram İkramiyesi haberleri

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ HAZİRAN 2023 SON DURUM | Kurban Bayramı SSK, Bağkur, EYT ikramiyesi ödemeleri başladı mı, ne zaman yatacak Tahsis numarasına göre emekli aylığı ödeme günleri belli oldu mu, açıklandı mı

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ HAZİRAN 2023 SON DURUM | Kurban Bayramı SSK, Bağkur, EYT ikramiyesi ödemeleri başladı mı, ne zaman yatacak? Tahsis numarasına göre emekli aylığı ödeme günleri belli oldu mu, açıklandı mı?

Emekli bayram ikramiyesi 2023 Haziran ayı ödeme tarihi ve günleri Kurban Bayramı yaklaşırken öne çıkan konulardan biri. Bayrama kısa süre kala Haziran ayı aylık ve ikramiye ödemelerini milyonlarca emekli tarafından bekleniyor. Yılda 2 defa hesaplara yatırılan ikramiye ödemelerinin ne kadar olacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda emekliler için çifte müjde verdi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından aylık alanlara hem bayram ikramiyeleri hem de maaşlar erkenden ödenmeye başlanacak. Emekli aylığı ödemeleri tahsis numarasına göre hesaplara geçiyor. Ayrıca Kurban Bayramı ikramiye ödeme tarihleri, emeklilerin sosyal güvencelerine göre farklılık gösteriyor. Kurban Bayramı ikramiyelerini bayram öncesi hesaplarından çekerek kullanabilecekler. Şimdi ise emeklilerin gözü kulağı Kurban Bayramı ikramiye ödeme tarihi için gelecek açıklamada. Peki Peki Kurban Bayramı ikramiyesi yatmaya başladı mı, ne zaman yatacak? Bağ-Kur, Emekli Sandığı SSK emekli bayram ikramiyesi , bayramdan önce bu hafta yatar mı? Tahsis numarasına göre emekli aylığı ödeme günleri belli oldu mu, açıklandı mı? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL? İşte, emekli ikramiyesi ödemelerinde son durum...

#Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi
DAHA FAZLA #BAYRAM İKRAMİYESİ HABERLERİ

Bayram İkramiyesi’a ait tüm site haberleri