Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler, sıkça araştırılan rahatsızlıklardan biridir. Özellikle de havaların soğuması ile beraber önem kazanan rahatsızlıklar arasındadır. Bu sebeple Boğaz ağrısına neyin iyi geldiğini araştırarak bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen çaylar ve tarifleri detaylarıyla derledik.
#Boğaz AğrısıO, Türkiye’nin en önemli söz yazarı ve bestecilerinden. Hafızalara kazınan sayısız hitin sahibi, ‘popun kralı’. Şimdi yeni single’ı ‘Biz İstemezsek’le gündemde. Serdar Ortaç’la kariyerinde geldiği noktayı, hastalığını, hatalarını, pişmanlıklarını ve hayattan aldığı dersleri konuştuk: “30 seneye bir sürü güzellik ve acı sığdırdım. Şu an anılarım benim hazinem. Hepsi benim için mücevher gibi.”
#GazetehaberleriEvde kaldığımız günlerde birçok ürünü kendimiz yapmayı öğrendik, öğrenmeye de devam ediyoruz. Biz de burada sizlere evde yapabileceğiniz basit tarifler vermeyi sürdüreceğiz. Bugünkü tarifimiz ise ev yapımı diş macunu! Evde diş macunu yapmanın ne kadar kolay olduğunu görünce bir daha dışarıdan almak istemeyeceksiniz.
#Ev Yapımı Diş MacunuVücuttan ödem atmak kilo verirken en önemli konuların başında geliyor. Detoks çaylarının amacı vücudunuzda birikmiş ödemi ve yediğiniz besinlerden aldığınız zararlı maddeleri vücuttan atmak. Birkaç gün içerisinde 2-3 kilo verebileceğiniz detoks çayları sağlığınız açısından da oldukça faydalı. İşte evde yapabileceğiniz basit tarifler...
#Bitki Çayı Nasıl YapılırRamazanda iftar ve sahur sofralarına her gün yeni çeşitler koymak maharet ister. Bu yıl ramazana özel çok yemek kitabı yayınlandı. Kitapların kimileri Osmanlı mutfağını günümüze taşıyor, unutulmuş tarifler veriyor. Bazıları daha pratik olma çabasında, her gün iftar ve sahur için uygulanabilecek mönüler öneriyor.
Hepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıGastronomide sürdürülebilirlik denince akla hemen atıksız ilkesi gelebilir ama bu aslında aynı kalitede ürün devamlılığının sağlanması anlamına da geliyor. Yani üreticinin ürününe sahip çıkması gerekiyor. Peki, üretici ürününe ne zaman sahip çıkar? Yaptığı işin kıymeti bilindiği, ürününü satıp para kazanabildiği zaman. Tıpkı İtalya örneğinde olduğu gibi...
#Ebru ErkeDamla sakızının gastronomik anlamdaki değerinin öncelikli olarak tatlılar olduğunu söyleyen şef Çakıroğlu, “Çeşme’ye gittiğinizde pek çok yerde sakızlı dondurma, sakızlı muhallebi, sakızlı lokum, sakızlı Türk kahvesi gibi ürünlere rastlamak mümkün. Geleneksel Türk mutfağında da yeri olan damla sakızının bence en güzel versiyonlarından biri patlıcanlı pilav” diyor.
#1Hemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaBazen soğanlı piyazını yapıp nar pekmeziyle tatlandırıyorum, bazen patates salatasına katıyorum. Semizotu veya yaşadığım Gaziantep’teki adıyla pirpirimin zeytinyağlı ve etli yemeği de nefis... Bu yemekler kurutulmuş pirpirimle de pişirilebiliyor. Semizotunu genelde yoğurtla karıştırıp yeriz ama bir de turşusunu kurun... Yemeklerin yanında soğuk soğuk yemesi de çok zevkli.
#SemizotuMeze yapmayı da çok severim, yemeyi de... Meze yenen sofrada uzun uzun oturulur, sohbetle hemhal olunur. Size bugünlerde çok sık hazırladıklarımı anlatacağım. Patlıcan sevenlerin bayılacağını düşündüğüm bu tatları buğulama levrek ve ızgara sebzelerle sunabilirsiniz.
#Yumurtalı BabaganuçMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopHer yıl ocak ayında vegan yaşam biçimini tanıtmak ve bazı doğru bilinen yanlışları değiştirmek adına ‘Veganuary’ isimli bir kampanya yapılıyor. Ben de Türkiye’de bitkisel alternatifleri deneyimleyebileceğiniz harika birkaç mekânı tanıtmak ve iştah açan vegan tarifler vermek istedim. Portekizli hamurişi pastel nata’yı ve kış sebzeli kişi bu ay siz de bitki temelli hazırlamayı deneyin.
#VeganGelecek hafta beni zorlu ve bir o kadar eğlenceli bir görev bekliyor. ‘Disco Soup’ adlı bu etkinliğin önemi, tarife göre malzeme alınması değil, elimizdeki malzemelere göre tarif oluşturulması. Gıda israfını önlemeye odaklanan ‘Disco Soup’ta artakalan malzemelerle neler hazırlayacağım, sizlerle de paylaşmak istedim.
#Disco Soup