Baş Dönmesi
Baş Dönmesi Haberleri
Kitap okuyan öne çıkar
Son yıllarda okuma becerisine dayalı uzun paragraflar ve üst düzey düşünme becerisi gerektiren sorular, başarılı öğrencileri belirlemede kullanılır hale geldi. Bu sadece bizde değil başka ülkelerde de giderek yaygınlaşan bir durum. YKS'ye katılacak adaylardan da kitap okuyan, analitik düşünenler öne çıkacak.
Hamilelerin sağlıklı bir bayram geçirmesi için tavsiyeler
Beslenmesine büyük özen göstermesi gereken anne adaylarının bayram sofralarının cazibesine kapılması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Ziyaretlerde ikramlara mesafeli yaklaşarak beslenme planının dışına çıkmamak bayramın, sıkıntıya girilmeden sağlıkla geçirilmesini sağlıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Parvana Seyidova, anne adaylarının ramazan bayramı boyunca dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Hamilelere Sağlıklı Bir Bayram İçin 6 Öneri
Beslenmesine büyük özen göstermesi gereken anne adaylarının bayram sofralarının cazibesine kapılması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Ziyaretlerde ikramlara mesafeli yaklaşarak beslenme planının dışına çıkmamak bayramın, sıkıntıya girilmeden sağlıkla geçirilmesini sağlıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Parvana Seyidova, anne adaylarının Ramazan Bayramı boyunca dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Adıyaman'da köye 'kuduz' karantinası
Adıyaman'da ineğin telef olması ve sütünden içen 10 kişide zehirlenme belirtileri görülmesi üzerine Akdere Köyü karantinaya alındı.
Besin Alerjisi Neden Olur? Nasıl Anlaşılır?
Söz konusu yiyecekler olduğunda taviz vermek, uzaklaşmak ve yasaklı listesine koymak her zaman zor olur. Ancak bazı durumlarda vücudunuz çok sevdiğiniz besinlere karşı bir savunma mekanizması geliştirebilir. Bu bazen her gün tükettiğiniz süt veya ekmek bile olabilir. Besin alerjisi olarak adlandırılan bu durumu Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Işık anlattı. Besin alerjisi neden olur? Belirtileri nelerdir? Besin alerjisi nasıl anlaşılır?
B12 hangi besinlerde bulunur, eksikliği nasıl anlaşılır?
Birçok insan sabah uyandığında bile kendini yorgun hissettiğinden, dikkatini toplayamamaktan ve sürekli vücudunda gelişen şikayetlerden yakınır. Bu durumu ortaya çıkaran bir sürü neden olabilir ancak çoğu zaman en temel sebeplerden biri olan B12 vitamini eksikliği atlanır. Vücut için çok gerekli bir vitamin olan B12 eksikliğinde ciddi sorunları beraberinde getirdiğini vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.
B12 Hangi Besinlerde Yer Alır?
Birçok insan sabah uyandığında bile kendini yorgun hissettiğinden, dikkatini toplayamamaktan ve sürekli vücudunda gelişen şikayetlerden yakınır. Bu durumu ortaya çıkaran bir sürü neden olabilir ancak çoğu zaman en temel sebeplerden biri olan B12 vitamini eksikliği atlanır.İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Aşırı Tuz Tüketiminin Zararları
Dünyada her yıl 9.4 milyon insanın hipertansiyon nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Gültepe, aşırı tuz tüketiminin zararlarını anlattı.
Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon belirtileri neler?
Ülkemizde hipertansiyon oldukça yaygın bir problemdir. Yüksek tansiyon sinsi bir hastalıktır. Bu özelliğinden ötürü her yaşta görülebilir. Baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı ve görmede bozukluk gibi belirtiler veren yüksek kan basıncı daha çok da kadınları etkiliyor. Peki, hipertansiyon nedir?
Bu Besinler Beyin Hücrelerini Yeniliyor
Unutkanlık, zihin yorgunluğu, odaklanmada güçlük yaşamak ve dikkat eksikliği günümüzde genç yaşlı fark etmeksizin 7’den 70’e tüm yaş gruplarında çağın problemi haline geldi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koçan hafızamızı güçlendirmek ve odaklanma problemi yaşamamak için soframızda düzenli olarak yer almaları gereken besinleri anlattı.
Çöldeki yabancılar
Forrest Gander’ın ‘İz’i Amerikalı bir çiftin Meksika’ya yaptıkları yolculukla ilgili şiirsel, son sayfasına kadar temposunu, gerilimini koruyan ustaca yazılmış bir roman.
Sigarayı bırakmak istiyorsanız ramazanı fırsat bilin
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre her yıl dünyada 4 milyon, günde 11.000 kişinin ölümünden sigara sorumlu. Türkiye’de de her yıl 100.000 kişi sigaraya bağlı nedenlerle hayatını kaybediyor. Prof. Dr. Dilek Toprak, Ramazan ayının sigara bağımlılığından kurtulmak için büyük bir fırsat olduğunu belirtti ve sigarayı bırakmak isteyenleri bu fırsatı değerlendirmeye davet etti.
Aşırı tuz tüketimi ölüme götürüyor
Dünyada her yıl 9.4 milyon insanın hipertansiyon nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Gültepe, “Aşırı tuzlu yemeklerimiz, bir de tadına bakmadan bu yemeklere ekstra tuz eklememiz yüksek tansiyona neden oluyor. Hipertansiyon inme, kalp krizi, böbrek hastalıkları, diyabet ve körlüğe kadar varan göz bozukluklarına sebep olabilir, ölüme yol açabilir” dedi.
Siyanür zehirlenmesi nasıl belli olur? Siyanür nedir?
Altın ve gümüş ekstraksiyonunda kullanılan bir madde olan siyanür, farklı amaçlarla kullanıldığı takdirde insanlar için tehlikeli olup hayati risk oluşturuyor. Zehirli madde olan siyanür hızlı ve etkili bir madde olarak biliniyor. Peki, siyanür zehirlenmesi nasıl belli olur? Siyanür nedir? İşte, o konu hakkında bazı detaylar.
Ramazanda egzersizin faydası büyük ama…
Sağlıklı yaşam şeklinin en temel unsuru olan düzenli hareket, egzersiz ve spora oruç ile birlikte sıklıkla ara veriliyor. Oysa bazı kurallara dikkat etmek kaydıyla oruç tutmak egzersiz yapmaya engel teşkil etmiyor; hatta fayda sağlıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, ramazanda egzersiz yaparken dikkat edilmesi gereken saatleri ve doğru egzersizin püf noktalarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Addison hastalığı nedir?
Tüm yaş gruplarında ve her iki cinsiyette de görülebilen Addison hastalığı, Thomas Addison’dan ismini alıyor. Addison hastalığı, bulantı, kusma, halsizlik, kaslarda zayıflama ve güçsüzlük gibi belirtilerle kendisini gösterir. Peki, addison hastalığı nedir?
Artvin’de iftara ne kadar kaldı? İşte il il iftar saatleri
Oruçlarını açacakları saate ne kadar süre kaldığını merak eden Artvin’deki vatandaşlar, Ramazan’ın dördüncü gününde ezanın saat kaçta okunacağını araştırıyor. Artvin iftar saatleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sayfası üzerinden günlük, haftalık olarak paylaşıldı. Peki, Artvin’de iftara ne kadar kaldı? Ramazan sayfamızda bulunan sayaçtan Artvin’de iftar için kaç saat kaldığını, ayrıca diğer illerin iftar saatini görüntüleyebilirsiniz.
İstanbul’da iftar saat kaçta yapılacak? İstanbul iftar saatleri ve 10 günlük imsakiye bilgisi
İftar saatleri hakkında bilgi almak isteyen İstanbul sakinleri, internet üzerinden Diyanet’in imsakiye bilgilerini araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen İstanbul iftar saatleri, çevrede ikamet eden vatandaşlar tarafından iftar vakti yaklaşırken araştırılıyor. Peki, İstanbul’da iftar saati kaçta? İşte, o detaylar
Kalp Krizinin 7 Önemli Belirtisi!
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nazan Kanal, kalp krizinin ‘geliyorum’ dediğini ve çok önemli sinyaller verdiğini belirterek, bu 7 sinyali anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Şeker Hastalarına Sağlıklı Bir Ramazan İçin 8 Öneri
Kan şekeri ayarının bozulması, oruç tutan şeker hastaları için pek çok rahatsızlığa yol açabiliyor. Bu nedenle diyabet hastalarının Ramazan ayında beslenme düzeni ve fiziksel aktiviteler konusunda bazı önemli noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, diyabet hastalarına önemli önerilerde bulundu.
Ramazan'da nasıl beslenilmeli.. İşte iftar ve sahur da dikkat edilmesi gerekenler
İftar ve sahur sofralarının dengeli ve sağlıklı beslenme kurallarına uyularak hazırlanmasının önemine değinen uzmanlar, orucun doğru beslenildiğinde sağlık kaynağı olduğuna dikkati çekiyor.
Kansızlık (anemi) nedir? Kansızlık nasıl önlenir?
Her yaş grubunda görülebilen kansızlık (anemi) sorunu, tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Kansızlık, vücudumuzda bulunan kırmızı kan hücrelerinin kabul edilen miktarın azalması ile yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi, çabuk yorulma, çalışma kapasitesinde azalma, sık hastalanma ile kendisini gösteriyor. Peki, kansızlık nedir? Kansızlık nasıl önlenir? İşte, anemi ile ilgili bilinmesi gerekenler.
Cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu acı veriyor
Erkeklerin yüzde 60’ı, kadınların ise yüzde 50’si cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu olan ’nomofobi’ nedeniyle acı çekiyor. ’Telefonsuz kalma korkusu ya da cep telefonunda online olamama kaygısı’ olarak açıklanan fobide, kişiler telefonsuz kendini eksik hissedip, boşluk duygusu yaşıyor.
Hamilelikte Bu 10 Detaya Dikkat
Şüphesiz bebeğinizi sağlıklı ve en iyi şekilde dünyaya getirmek için her detaya önem veriyor, aklınıza takılan soruların yanıtlarını bulabilmek için ya uzmana danışıyor ya arkadaş çevrenize soruyor ya da internetin karşısına geçiyorsunuz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Filiz Candan Topuz, hamilelikte merak edilen 10 soruyu yanıtladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Sınav kaygısı nasıl giderilir? İşte öneriler...
Türkiye'de milyonlarca öğrenci çeşitli oranlarda sınav kaygısı yaşıyor. Aşırı sınav kaygısı yaşayan öğrencilerde başarısızlık oranı oldukça yüksek. Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Osman Sabuncuoğlu sınav kaygısını ve başa çıkma yollarını anlattı.
Kalbinden 6 santim çapında kitle çıkarıldı
Kahramanmaraş'ta baş dönmesi ve göğüs sıkışması şikayetiyle hastaneye giden kadının kalbinden 6 santimetre çapında kitle teşhis edildi.
Akılalmaz olay! Kalbinden çıktı
Kahramanmaraş'ta baş dönmesi ve göğüs sıkışması şikayetiyle hastaneye giden kadının kalbinden 6 santimetre çapında kitle teşhis edildi.
Demir eksikliği kimlerde görülür, nasıl giderilir?
Demir eksikliği, halsizlik, yorgunluk, huzursuzluk, baş ağrısı, baş dönmesi gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Peki, demir eksikliği neden olur? Demir eksikliğini önlemek için neler yapılmalı?
Hafta hafta hamilelik-18. hafta ile 27. hafta arası
Hamileliğinizin ilk haftası sizin en son periyodunuzun ilk günüdür!
Magnezyum eksikliği sinsice baş gösteriyor
Magnezyum nedir? Hangi besinlerde bulunur? Magnezyum eksikliğinde neler olur? İşte, kas ve kemikler için önemli bir mineral olan magnezyum hakkında bilinmesi gerekenler...
Hafta hafta hamilelik- 28. hafta ile 33. hafta arası
Hamilelikte 28 ile 33.hafta arası anne adayında ve bebekte ne gibi değişimler yaşanır?
Ses dalgası tansiyonu düşürecek
İngiltere’deki Queen Mary Üniversitesi’nden araştırmacılar, böbreklerdeki sinir hücrelerini yakarak hipertansiyonu tedavi ettiklerini duyurdular. Yeni tedavi yöntemiyle birçok yan etkisi bulunan tansiyon ilaçlarının kullanılmasına gerek kalmayacak.
Hamileyken adet kanaması yaşanır mı?
Hamilelikte yerleşme kanaması (İmplantasyon) Nndir? Yerleşme kanaması neden olur? Yerleşme kanaması neden olur? Yerleşme kanaması kaç gün sürer? Hamileyken adet kanaması yaşanır mı? Hamilelikte hangi kanamalar dikkate alınmalı?
Panik atak daha çok kadınların kâbusu
Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. İsmet Kırpınar, panik atak ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve panik atağın erkeklere oranla kadınlarda 2 kat fazla görüldüğünün ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun altını çizdi.
Posalı gıdalar sindirim sistemi kanserlerini önlüyor
“Posalı gıda diye tabir ettiğimiz sebze ve meyveler, sindirim sistemi açısından koruyucu özelliktedir. Yapılan araştırmalarda görülmüştür ki, sebze ağırlıklı beslenenlerde sindirim sistemi kanserlerinin görülme riski oldukça düşüktür” diyen Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şentürk, posalı gıdaların sindirim sistemi kanserlerini önlediğinin altını çizdi.
İleri yaşta B12 seviyeleri takip edilmeli
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Muharrem İngeç, sağlıklı sinir sisteminin önemine işaret ederek B12 vitaminin yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekti.
Panik atak nedir? Nedenleri, belirtileri ve tedavisi…
Çağımızın hastalığı panik atak nedir? Panik atak neden olur, belirtileri nelerdir? Panik atak nasıl tedavi edilir? İşte konuyla ilgili merak edilenler…
Panik Atağın 4 Belirtisine Dikkat!
Birden ve beklenmedik şekilde başlayan ya da daha seyrek olarak kalabalık yerler gibi bilinen ortamlarda (agorafobik panik bozukluk) ortaya çıkan ve giderek şiddetlenerek bireyi dehşete düşüren panik ataklar, göğüs ağrısı, çarpıntı, terleme ve nefes darlığı gibi belirtiler yüzünden kalp krizi ile karıştırılabiliyor. Kişiler kendilerine kötü bir şey olacak korkusuyla hastane ve çevresinde günlerini geçirebiliyor. Psikiyatri Bölümü'nden Prof. Dr. Ercan Abay, panik bozukluk ve panik atak hakkında bilgilendiriyor…
Doğum kontrol hapı nedir, nasıl kullanılır?
Doğum kontrol hapları, yüksek etkinlik ve düşük yan etkileri nedeni ile sıkça tercih edilen korunma yöntemlerinden biridir. Peki, doğum kontrol hapları nasıl kullanılır? Avantaj ve dezavantajları nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Op. Dr. Koray Özbay, doğum kontrol hapları ile ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.
Bu villaya girenin 'başı' dönüyor
Konya Tarım Fuarı'nda sergilenen ve bahçesinde orijinal otomobilin asılı olduğu 135 metrekarelik iki katlı ters villa, ziyaretçilerini şaşırtıyor. Prefabrik imalatçısı tarafından yapılan iki katlı ters villa, farklı mimarisi ile Konya Tarım Fuarı'nda ziyaretçilerden ilgi görüyor.
Orta kulak iltihabı nedir?
Orta kulak iltihabı çocuklarda en sık görülen sağlık problemlerinden biri. Bu hastalığın belirtileri genellikle bir veya her iki kulakta ağrı ve beraberinde ateştir. Orta kulak iltihabı küçük çocuklar ve bebeklerde huzursuzluk yaratabilir. Duymama ya da işitme kaybının çocuklarda en sık görülen sebebi budur. Peki, orta kulak iltihabı nedir?