Baş Ağrısı
Baş Ağrısı Haberleri
Son dakika haberler:. Türkiye'de ilk koronavirüs aşısı geçen hafta yapıldı! 'Ciddi yan etki yok, 7 aya kadar sürecek'
Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi'nde geçen hafta ilk gönüllü uygulamasına başlanan Covid-19 aşısı şu ana kadar 20 sağlık çalışanına uygulandı. Prof. Dr. Murat Akova, aradan geçen 5 günde ciddi bir yan etki ile karşılaşmadıklarını açıkladı. Prof. Dr. Akova, "Ufak tefek şeyler var tabii; hafif halsizlik, kırgınlık, aşı yapılan yerde ağrı gibi. Ama bunlar tüm aşılarda olduğu gibi beklenen yan etkiler. Şimdilik bir sorun yok. Periyodik olarak bu hastalar izlenecekler, muayene edilecekler, telefonla izlenecekler. Yan etki varsa bize hemen bildirecekler. Güvenlik analizlerini yapacağız. Oldukça uzun bir süreç, 7 aya kadar sürecek" dedi.
Son dakika haberi: Rusya'dan koronavirüs aşısı açıklaması
Son dakika haberine göre Rusya tarafından yapılan açıklamada Rusya'da üretilen koronavirüs aşısı 2 bin 500 kişiye uygulandığını belirtildi.
Migren ağrılarını azaltmak için bunlara dikkat edin
Mevsim geçişlerinin, migren hastalarının hayatını kâbusa çeviren atakları tetiklediğini ifade eden Nöroloji Uzmanı Uz.Dr. Duygu Aygün, ağrıları hafifletecek tavsiyelerde bulundu.
Son dakika haberler: Çin'de aşı laboratuvarında panik: 3 bin kişiye bakteri bulaştı
Çin’in kuzeybatısında, hayvanlar için aşı üreten devlete ait bir biyolojik tesiste yaşanan sızıntı sonucu binlerce kişinin bakteriyel bir hastalığa yakalandığı açıklandı.
Eviniz Sizi Nasıl Hasta Edebilir? İşte İlginç Bilgiler...
Evdeyken öksürük, kızarıklık, kaşınma, mide bozukluğu, ağrı gibi şikayetleriniz oluyor mu? Bu şikayetler evden uzaklaştığınızda geçiyorsa eviniz sizi hasta ediyor olabilir!
Mevsimsel grip nedir, belirtileri nelerdir?
Grip influenza virüsünün neden olduğu, genellikle yıl içerisinde sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başına kadar olan dönemde daha sık görülen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Toplumun özelliklerine göre her yıl belirli sayıda insanı etkiler ve hastalandırır. Bu nedenle her yıl sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başı arasında beklenen sayıda kişide görülen bu hastalık mevsimsel grip olarak ifade edilmektedir.
Hindiba Kahvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kahve , çoğumuz için can damarıdır, ancak uykusuzluk, yüksek tansiyon, baş ağrısı, anksiyete ve daha fazlası gibi yan etkilere sahip olabilir. Hindiba kahvesi, son zamanlarda hepimizin umutsuzca bağımlı olduğu şeylere kafeinsiz bir alternatif olarak popülerlik kazandı. Peki nedir bu hindiba kahvesi?
Son dakika haberler... Türkiye'deki ilk aşı denemeleriyle ilgili flaş açıklamalar
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, yeni tip Koronavirüs (COVİD-19)'e ilişkin dün Türkiye'de denenmeye başlanan aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ünal, "25 merkez belirlendi. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra da Hacettepe ilk oldu. Kademe kademe 25 merkezde yayınlanacak." derken, Akova ise "13 bin kişinin ilk aşamada 1200 kişisi, hastalık açısından ön planda ve en riskli gruptaki sağlık personelleri olacak." ifadelerini kullandı.
Kovid-19 aşı adayının klinik denemelerinde yan etkiler ortaya çıktı
Amerikan ilaç şirketi Pfizer, Kovid-19'a karşı bağışıklık sağlamak üzere Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile geliştirdiği aşı adayının insanlar üzerindeki testlerinde hafif ve orta dereceli yan etkilere rastlandığını açıkladı.
ABD'li şirket Covid-19 aşı adayının yan etkilerini açıkladı
Amerikan ilaç şirketi Pfizer, Covid-19'a karşı bağışıklık sağlamak üzere Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile geliştirdiği aşı adayının insanlar üzerindeki testlerinde hafif ve orta dereceli yan etkilere rastlandığını açıkladı.
Yüksek tansiyonu olan hastalar yaşam tarzını değiştirmeli
Halk arasında yüksek tansiyon hastalığı denen ve tıp dilinde 'hipertansiyon' olarak adlandırılan hastalığın yaygın bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve çok sık olarak görüldüğünü belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tekin Yıldırım, yüksek tansiyonu olan hastaların hayat stili değişikliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.
Covid-19 Döneminde Vegan ve Vejetaryen Beslenme Sağlıklı mı?
Koronavirüs ile mücadelede doğru beslenme büyük önem taşıyor. Peki bu süreçte vegan ve vetetaryen beslenmek sağlıklı mı? Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. Muhammed Fatih Evcimik, anlatıyor.
Koronavirüs (corona virüs) ilk belirtileri neler? Tat kaybı ve ishal korona virüs belirtisi mi? Gün gün Covid 19 belirti takvimi
Koronavirüs belirtileri, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de takip ediliyor. Corona virüs pandemi döneminde, gündeme gelen konuların başında olan coronavirüs semptomları arasında yüksek ateş ve öksürük yer alıyor. Üst solunum yolunu etkileyen korona virüste kas ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi yeni belirtilerin ortaya çıktığı bilim insanları tarafından açıklandı. Grip ve soğuk algınlığına benzeyen semptomlarla karıştırılan koronavirüs belirtileri Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirildi. Peki, tat kaybı ve ishal korona virüs belirtisi mi? İşte, gün gün koronavirüs (covid 19) belirti takvimi ve corona virüs ilk belirtileriyle ilgili ayrıntılı bilgiler...
Evden çalışırken omurga sağlığı için nelere dikkat edilmeli?
Hızlı kilo alma, yanlış telefon ve tablet kullanımı, bel, sırt ve boyun kaslarındaki zayıflamaya bağlı gelişen "cep boyun hastalığı"na sebep oluyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şafak Özyörük, Covid-19 salgını nedeniyle eğitimini evden sürdüren öğrencilerin, çalışma hayatına evden devam eden kişilerin risk altında olduğuna vurgu yaptı. Op. Dr. Özyörük, sağlıklı bir omurga için neler yapılması gerektiği konusunda da bilgiler aktardı
Online eğitimde çocukların göz ve omurga sağlığı nasıl korunur?
Küresel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde, online eğitim sürecinde çocuk ve ergenlerin göz ve ortopedi sorunları yaşamaması için bilgisayar kullanımından oturma şekline, beslenme alışkanlığından odanın ışığına birçok noktaya dikkat edilmesi gerekiyor.
Koronavirüsü yenen Körfez Belediye Başkanı, yeniden göreve başladı
KOCAELİ'de, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 14 günlük koronavirüs tedavisinin ardından yeniden göreve başladı. Çiçekler ve alkışlarla karşılanan Söğüt, “Vatandaşlarımızın kendilerini korumalarını, tedbirlerini almalarını ve sürekli ifade ettiğimiz temizlik, mesafe ve maske kurallarına daha fazla uyulması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü zorlu bir süreç bizi bekliyor” dedi.
Zararlı mı yasaklanmalı mı yoksa gönül rahatlığıyla yiyelim mi? MSG tartışması bitecek gibi değil
Türkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
Koronavirüste sonbahar alarmı! Ankara’da azalır İstanbul’da artar
Sonbahar aylarında artması beklenen koronavirüs vakalarıyla ilgili büyükşehirlerde alarm verildi. Denetimler sıkılaştırılacak. Tahminlere göre Ankara’da sayılar azalırken, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde artacak.
Prof. Dr. Tekin uyardı: Eylül ayıyla birlikte grip ve koronavirüs vakaları çok karışacak. Buna dikkat!
Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, belirtileri koronavirüsle benzerlik gösteren grip vakalarını, salgından ayıran en önemli belirtinin solunum sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, "Bir kişide ateş, halsizlik, yorgunluk, hafif bir öksürük varsa grip de olabilir Covid-19 da olabilir ama nefes darlığı ya da solunum sıkıntısı başlıyorsa onu kesinlikle Covid-19 açısında araştırmamız gerekiyor. Tabi ki bu süreç içinde hastalarımız bundan sonra çok karışacaktır. Buradaki temel fark, özellikle solunum sıkıntısı semptomlarına dikkat etsinler" dedi.
Sağlık Bakanlığı'ndan 'Migren Klinik Protokolü'
Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de her 5 kadından ve her 10 erkekten birini etkileyen migren konusunda harekete geçti. Türk Nöroloji Derneği - Başağrısı ve Ağrı çalışmaları Derneği ile Migren Klinik Protokolü hazırlanırken, migren tedavi algoritması da çıkarıldı. Protokole göre, başağrısı için hastaneye başvuran kişinin öncelikle migreninin olup olmadığı belirlenecek. Eğer ağrının nedeni migrense migrenin türü ortaya çıkarılacak. Kişiye ağır olmayan ataklar için tetikleyicilerden uzak durması ve yaşam şeklinin değiştirmesi önerilecek. Ağrılar çok şiddetli ise ilaçlı tedavi uygulanacak. Çocuk ve ergenler için de bölüm ayrılan protokolde, “Akupunkturun migrende kullanılması için bilimsel kanıt yok. Hacamat ve sülük tedavisinin ise migren tedavisinde yeri yok” denildi.
Kış Alerjileri: Neden Görülür, Nasıl Tedavi Edilir?
Alerjileri ilkbahar ve yaz aylarında en çok tetikleyen şey polenler olsa da kış aylarında da bizleri bekleyen başka bir alerjik tehdit var. Kışın soğuk havalarda zamanımızın çoğunu iç mekanlarda geçirmeye başladıkça yüksek düzeylerde iç mekan alerjenlerine maruz kalabiliyoruz. Peki bu kış alerjilerine ne sebep oluyor, kış alerjileri nasıl tedavi ediliyor?
Farklı belirtilerle kendini gösteriyor! En önemli tedavi ise...
Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Öztepe Yavaşcı, kronik yorgunluğun en önemli tedavisinin kişinin yeterli istirahatı sağlaması olduğunu söyledi.
Gözdeki sinsi hastalık… Baş ağrınızın sebebi o olabilir
Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen ‘glokom’ oldukça sinsi ilerleyen bir hastalık… Kimi zaman ileri evreye geçene kadar hiçbir belirti vermiyor. Göz tansiyonunun baş ağrısı yapabileceğinin altını çizen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar, konuyla ilgili çok önemli bilgiler paylaştı.
Uzaktan eğitimde çocukların göz sağlığı için bunlara dikkat edin
Çocukların pandemi nedeniyle uzaktan eğitim göreceğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Olcayto Çelik, "Ekran karşısında geçirilen zamanın gözde sorunlara yol açmaması için tedbiri elden bırakmamalıyız" uyarısında bulundu.
Son dakika haberi: Türk bilim insanı koronavirüs aşısı için tarih verdi
Son dakika haberi.. Koronavirüs (corona virüs) ile mücadelede umutlar, ‘BNT162’ aşısında. Aşıyı Pfizer ile birlikte geliştiren şirketin CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, Amerikan CNN televizyonuna, “Aşı mükemmele yakın. Ekim sonu veya kasım başında onaya hazır hale gelecek” dedi.
Koronavirüs (coronavirüs) belirtileri neler? Boğaz ve baş ağrısı covid 19 belirtisi mi? İşte corona virüsün sık ve az görülen belirtileri
Koronavirüs belirtileri pandemi döneminde takip edilen konuların başında geliyor. Yüksek ateş ve boğaz ağrısı kanıtlanmış belirtileri olan koronavirüste, bilim insanları yeni belirtiler hakkında ayrıntıları paylaşıyor. Boğaz ağrısı, ishal, tat ve koku kaybının corona virüs belirtisi olup olmadığı ise en fazla merak edilen konuların başında geliyor. Grip ve koronavirüs belirtileri arasındaki farklar ise sonbahar döneminde bilinmesi gerekenler. Peki, boğaz ve baş ağrısı koronavirüs belirtisi mi? İşte, corona virüs günlük belirtileri hakkında ayrıntılar.
Akupunktur Nedir? Akupunktur Hangi Alanlarda Uygulanır?
Geleneksel Çin Tıbbı’nın en popüler uygulamalarından biri olan akupunktur tedavinin yanı sıra kozmetik amaçlı da kullanılabiliyor. Akupunkturun kilo verme, sigara bırakma gibi amaçların yanı sıra selülit, yüz ve boyun gibi bölgelerde kırışıklık için de kullanılabildiğini ifade eden Fitoterapi Uzmanı Dr. Serhat Koran, akupunkturun faydalarını anlattı.
Ailelere önemli uyarı: Eksikliği, büyümede gerilemeye yol açabiliyor
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
Uyku apnesini hafife almayın! Bu belirtiler varsa...
Günlük aktiviteler sırasında harcanan enerjiyi geri kazanmak için uykunun önemli olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Burgazlıoğlu konuşma, hafıza ve esnek düşünmeyle ilgili değerlerin normal ölçülerde seyretmesi için uykuya ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Son dakika... Barzani PKK’ya sert çıktı: Asıl ahlaksız sizlersiniz
IKBY Başkanı Barzani’nin Ankara’yı ziyaret etmesini eleştiren terör örgütü PKK’ya KDP’den yanıt geldi. Açıklamada, ‘PKK’nın bir baş ağrısı haline geldiği’ vurgulandı ve “Size ahlaksızlığın ne olduğunu söyleyelim. Ahlaksızlık halkın malını mülkünü gasp etmek ve yüzlerce köyü viran etmektir” dendi.
Diyabet ciddiye alınmazsa diğer organlar zarar görebilir
Diyabet hastalığının insan vücuduna birçok olumsuz etkisi olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, “Bu hastalık ciddiye alınmadığı takdirde böbrekler, sinir sistemi, gözler ve diğer hayati organlar zarar görebilir” ifadelerini kullandı.
Cep Telefonu ve Beyin Tümörü Arasında Bir Bağ Var mı?
Yoğun bir şekilde cep telefonu kullanımının beyin tümörü oluşumu üzerindeki etkisi uzun yıllardır tartışılıyor ve bilim adamları tarafından araştırılıyor. Beyin tümörlerinin oluşumunda cep telefonundan çok genetik faktörlerin etkili olduğuna dikkat çeken uzmanlar, tedavide cerrahi müdahalenin gerekliliğine vurgu yapıyor. Uzmanlara göre beyin tümörü belirtileri, yerine ve büyüme hızına göre farklılık gösteriyor. Baş ağrısı, bulantı, kusma, görme – konuşma - duyu ve yürüme bozuklukları, kuvvetsizlik, epilepsi nöbetleri beyin tümörü açısından uyarıcı olabilir. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, yetişkinlerde beyin tümörleri ile ilgili son derece önemli bilgiler paylaştı.
Pandemi döneminde çocuk ve ergenlerin ruhsal yapıları nasıl etkilendi?
Pandemi döneminde çocuk ve ergenler önce yetişkinlerin yaşadığına benzer bir şok yaşadı. Sağlığı korumak adına getirilen tedbirlerin çeşitli ruhsal etkileri oldu. Çok uzaklarda yaşanan ve de ‘bize etki etmez’ diye düşünülen bu sağlık problemini enselerinde, yakınlarında hissettiler. Bu hissediş tahmin edileceği üzere sosyal ve görsel medya aracılığıyla öğrendikleri kısıtlamalarla oldu. Okullar kapandı. İlk dönemlerde tatil gibi algılandı. Kısa zamanda klasik bir tatil olmadığını çoğu hissetti. Ekşimsi-acımsı bir tatlıydı bu tatil.
Koronavirüse yakalanan Sıla Kara: 'Gençliğinize güvenmeyin, nefesimizi kesti'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgında en sıkıntılı 10 il arasında gösterdiği Erzurum'da koronavirüs, yaklaşık 50 sporcunun kamp gördüğü Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'ne de girdi. Sporculardan bazılarında semptomlar görülmesi üzerine yapılan Kovid-19 testi, 5 sporcuda pozitif çıktı. Kamptaki sporcular evlerine gönderilerken sonuçları pozitif çıkan 5 sporcu kamp yaptıkları Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezde karantinaya alındı. Hastalığa yakalanan ve karantinaya alınan dağların kızı lakaplı milli kayakçı Sıla Kara, "Bu illet bizim bile nefesimizi kesti. Gençliğinize güvenmeyin" dedi.
Koronavirüse yakalanan dağların kızı Sıla Kara: Gençliğinize güvenmeyin, nefesimizi kesti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgında en sıkıntılı 10 il arasında gösterdiği Erzurum'da koronavirüs (Kovid-19), yaklaşık 50 sporcunun kamp gördüğü Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'ne de girdi. Sporculardan bazılarında semptomlar görülmesi üzerine yapılan Kovid-19 testinde, 5 sporcunun sonuçları pozitif çıktı. Kamptaki sporcular evlerine gönderilirken sonuçları pozitif çıkan sporcular da kamp yaptıkları Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'nde karantinaya alındı. Karantinaya alınan sporculardan 'Dağların Kızı' lakaplı 20 yaşındaki milli kayakçı Sıla Kara, "Bu illet bizim bile nefesimizi kesti. Gençliğinize güvenmeyin" dedi.
'Dağların kızı' bile bu yorumu yaptı: Bu illet bizim nefesimizi kesti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın salgında en sıkıntılı 10 il arasında gösterdiği Erzurum'da koronavirüs (Kovid-19), yaklaşık 50 sporcunun kamp gördüğü Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'ne de girdi. Sporculardan bazılarında semptomlar görülmesi üzerine yapılan Kovid-19 testinde, 5 sporcunun sonuçları pozitif çıktı. Kamptaki sporcular evlerine gönderilirken sonuçları pozitif çıkan sporcular da kamp yaptıkları Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi'nde karantinaya alındı. Karantinaya alınan sporculardan 'Dağların Kızı' lakaplı 20 yaşındaki milli kayakçı Sıla Kara, "Bu illet bizim bile nefesimizi kesti. Gençliğinize güvenmeyin" dedi.
Sıcak havalarda kalp hastaları için uyarı
Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, aşırı sıcak havanın kalp ve damar sağlığını etkilediğini söyledi.
Kenelerden bulaşıyor, tedavi edilmezse tüm vücuda yayılıyor
Enfekte kenelerin ısırığı ile bulaşan lyme hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Bengisu Ay, “Lyme hastalığına Borrelia burgdorferi isimli bir bakteri neden olur. Enfekte kenelerin ısırığı ile bulaşır. Birçok memeli türü bu bakteri ile enfekte olabilmekle birlikte geyikler en önemli rezervuarlardır. Hastaların yüzde 10-20’sinde antibiyotik tedavisine rağmen yıllarca süren tekrarlayıcı kas ve eklem ağrıları, uyku bozuklukları, yorgunluk gibi belirtiler görülebilir. Buna Tedavi sonrası lyme hastalığı sendromu denir” dedi.
Kadıköy duvarlarına ‘iyimser’ dokunuş
İsrailli sokak sanatçısı Nir Peled, namı diğer ‘Pilpeled’, Türkiye’deki ilk kamusal alan yapıtı ve sergisiyle Kadıköy Yeldeğirmeni’nde. Tarih ile kültürü buluşturan bir ‘imge DJ’i gibi üretimde bulunan sanatçı, altı katlı bir bina duvarına çizdiği, baykuş taklidi yapan pembe gözlüklü çocuk kompozisyonunun iyimser bir bakış açısı yayacağını söylüyor.
Çocuklarda belirti göstermeyebiliyor! Sebebi ise...
Güney Kore'de, uzmanların yaptığı araştırma, çocukların koronavirüs semptomu göstermeseler bile virüsü haftalarca burun ve boğazlarında taşıyabildiği ortaya koymuştu. Araştırmayı değerlendiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Alper Özkılıç, "Bu durum çocukların bağışıklık sistemiyle ilgili olabilir. BETA mikrobu da (boğaz enfeksiyonu mikrobu) koronavirüs gibi en fazla taşıyıcılık özelliği olan mikrop ancak belirti vermediği durumlar oldu" dedi.
Koronavirüs belirtileri nelerdir? İshal, baş ağrısı ve boğaz ağrısı kovid-19 belirtisi mi?
Koronavirüs belirtileri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de takip ediliyor. Koronavirüs salgının etkisini sürdürdüğü bu günlerde her geçen gün yeni belirtiler gündem konusu oluyor. Kovid-19 belirtileri arasında ise en çok merak edilen konulardan biri baş ağrısı ve boğaz ağrısının koronavirüs belirtisi olup olmadığı üzerine. Hem hayvanları, hem de insanları etkileyebilen koronavirüs üst solunum yolunda semptomlar gösteriyor. Sağlık Bakanlığı konu hakkında belirtileri listeledi. İşte koronavirüs belirtileri ve son gelişmeler
İkinci kez 'koronavirüs'e yakalanma sebebi nedir? İşte ABD'de yapılan araştırmanın detayları
ABD'de Kovid-19 iki kez yakalanan genci enfekte eden virüslerin genetik diziliminin farklı olduğu tespit edildi.
Koronavirüste korkutan gelişme
ABD'de Covid-19 iki kez yakalanan genci enfekte eden virüslerin genetik diziliminin farklı olduğu tespit edildi.
Islak Saç İle Dışarı Çıkmak Sinüzite Neden Olur mu?
Tekrarlayan baş ağrısında genellikle migren ve beyin tümörleri akla gelirken sinüzit unutuluyor. Peki sinüzit neden olur? Islak saç ile dışarı çıkmanın sinüzite etkisi var mıdır? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.