EKSTRA
MENÜ

Balkabağı Çorbası

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 174 haberi bulunmuştur.

Balkabağı Çorbası Haberleri

2020’ye ağız tadıyla girin

2020’ye ağız tadıyla girin

Yılbaşı tatilinden beklentiniz ne olursa olsun ‘iyi yemek’, herkesin ortak ve odak noktası hiç kuşkusuz. Buyurun size lezzet dolu yerli yılbaşı rotaları ve bu rotaların az bilinen tatları ve adresleri...

23.12.2019Seyahat
Yeni lüks, artık köy ürünlerine ulaşmak

Yeni lüks, artık köy ürünlerine ulaşmak

Şef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.

Karalahana çorbası nasıl yapılır Karalahana çorbası tarifi

Karalahana çorbası nasıl yapılır? Karalahana çorbası tarifi

Karalahana çorbası Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Orjinalinde yarma kullanılan karalahana çorbasında bulgur kullanarak da çorbanızı hazırlayabilirsiniz. Peki, karalahana çorbası nasıl yapılır? Karalahana çorbası tarifi…

16 uzmandan güzel bir kış için 54 harika öneri

16 uzmandan güzel bir kış için 54 harika öneri

Dışarısı buz gibiyken evde battaniyenin altında, sıcacık bir kahve kupasıyla güzel film veya belgesel, kulağınıza nasıl geliyor? Akşama ne pişireceksiniz? Bu sefer yaratıcı bir tarife ne dersiniz? Bunları düşünürken birkaç tuşla panda sahiplenmeye ne dersiniz? Çocuğunuz, aileniz, çevreniz için yapmanız gerekenler... Konserler, tiyatrolar, sergiler... Heyecanla beklenen teknolojik yenilikler, ufuk açacak seyahatler... İşte size kışı keyifli hale getirecek, birbirinden farklı fikirler!

Anadolu mutfağını dünya trendlerine uyarladım

Anadolu mutfağını dünya trendlerine uyarladım

Yemek kültürü araştırmacısı Sahrap Soysal, ‘Sağlıklı Mutfak’ adlı yeni kitabında gelenekten geleceğe Türk mutfağını masaya yatırıyor. Soysal, “Anadolu lezzetlerini biraz güncelleyip yeni akımlarla buluşturdum” diyor.

Balkabağı sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler

Balkabağı sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?

Hem rengi hem de lezzeti ile sevilen meyvelerden biri olan balkabağıyla yapabileceğiniz enfes bir önerimiz var: Balkabağı sarması. Köftelik bulgur ve kıyma ile buluşan balkabakları, sarımsaklı yoğurtla sunuma hazırlanıyor, davet sofralarına yakışır bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, balkabağı sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?

Sağlık Deposu 5 Kış Çorbası

Sağlık Deposu 5 Kış Çorbası

Havaların buz kestiği bugünlerde üzerinde tüten dumanıyla içimizi ısıtan çorbalar, sağlık açısından faydaları ile de sofralarımızın baş tacı. Kültürümüzde çorba o kadar yaygın ki kahvaltı da dahil gün içinde her öğünde tüketilebiliyor. Kış aylarında sıcaklığıyla içimizi ısıtan çorbaların diğer faydaları ise içine eklenen besinlere göre değişiklik gösterebiliyor. Kış çorbaları ile bağışıklığınızı destekleyebilir, hastalıklara karşı güçlü korunma sağlayabilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Kahraman, sağlık deposu 5 kış çorbası tarifi verdi, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu…

Yiyin için, gribe karşı güçlenin

Yiyin için, gribe karşı güçlenin!

Grip derdinin tek devası dinlenmek mi? Vücudu güçlü tutmak, gribe karşı korur mu? C ve A vitamini gribe karşı etkili mi? Grip, hangi gıdalara karşı etkisiz kalıyor? Probiyotikler ve prebiyotiklerin gribe karşı rolü ne? Diyetisyen Emre Uzun, bu soruları yanıtladı ve en önemli hamlenin bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğuna işaret etti.

1.02.2018Sağlık
Yiyin İçin, Gribe Karşı Güçlenin

Yiyin İçin, Gribe Karşı Güçlenin

Grip derdinin tek devası dinlenmek mi? Vücudu güçlü tutmak, gribe karşı korur mu?C ve A vitamini gribe karşı etkili mi? Grip, hangi gıdalara karşı etkisiz kalıyor? Probiyotikler ve prebiyotiklerin gribe karşı rolü ne? Diyetisyen Emre Uzun, bu soruları yanıtladı ve en önemli hamlenin bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğuna işaret etti.

Vizesiz gidebileceğiniz 7 şehir

Vizesiz gidebileceğiniz 7 şehir

Yarıyıl tatiline sayılı günler kaldı. Henüz bir tatil hazırlığınız ya da planınız yoksa da telaşlanmayın. Dilediğinizde çantanızı alıp vizesiz yurt dışı tatiline çıkabileceğiniz 7 farklı adres sizi bekliyor.

8.02.2017Seyahat
İşte Türkiyenin en sevdiği yemek

İşte Türkiye'nin en sevdiği yemek

Türkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…

Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Geri sayımdayız, yaza resmi olarak tam bir hafta kaldı. Kışın günahlarından, o günahların oramıza buramıza yapıştırdığı fazla yağlardan kurtulma zamanı...

25.05.2015Sağlık
36 saatte Milano

36 saatte Milano

Ekimde başlayacak World Expo öncesinde Milano öylesine yenilendi ki, birkaç yıl önce görenler bile bugünkü manzara karşısında hayrete düşüyor. Şehri şantiyeye dönüştüren çalışmaların büyük bölümü devam ediyor. Kentsel projelerin yanı sıra daha organik bir gençleşme dalgası kenti boydan boya kaplamış. Eski banka, marangozhane, çiftlik, dökümhaneler yenilenip bar, restoran, mağaza ve kültür merkezine dönüştürülüyor. Yenilenmenin enerjisi uzun yıllar sürecek gibi...

15.02.2015Seyahat
Büyük derbi: Karalahana balkabağına karşı

Büyük derbi: Karalahana balkabağına karşı!

İki farklı sebze, iki farklı tarz. Karadeniz’in gururu karalahana ve Akdeniz harikası balkabağı kışın mutfakları şenlendiren ürünler. İkisini kullanabileceğiniz iki tarifle mevsimin hakkını verelim.

23.01.2015Hürriyet Pazar
Cildin yenilenmesine ve nem kazanmasına yardımcı

Cildin yenilenmesine ve nem kazanmasına yardımcı!

Lif içeriği bakımından zengin olan bu besin aynı zamanda zayıflatıyor.

11.12.2014Sağlık
36 saatte Şikago

36 saatte Şikago

Şikago, mevsimlere ayak uydurabilen bir şehir. Sıcak aylarda sonsuz bir güzelliğe kavuşuyor. Kaldırımlar kafelerle doluyor. Nehrin kenarında birçok kişi bisikletiyle geziyor. Sıcaklık düştükçe bu neşeli oyun alanı kültürel bir bölgeye dönüşüyor. Lezzetli yiyecekler, yaratıcı tiyatrolar ve ülkenin en büyük ve güzel canlı müzik performansları bu kültürün önemli parçaları.

21.09.2014Seyahat
36 saatte Monako

36 saatte Monako

Anayasal monarşiyle yönetilen Monako, hepi topu 2 kilometrelik yüzölçümüyle Vatikan’dan sonra Avrupa’nın en küçük ülkesi.

9.03.2014Seyahat
36 saatte Kiev

36 saatte Kiev

70 yıllık Sovyet egemenliğinin ardından başkent Kiev, 21’inci yüzyılın en enerjik Avrupa kentlerinden birine dönüştü.

7.07.2013Seyahat
Yağ yaktıran ve tok tutan besinler

Yağ yaktıran ve tok tutan besinler!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, zayıflamaya karar verdikten sonra mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken besinlere dikkat çekiyor.İşte size Dr. Ayça Kaya’nın yağ yaktıran ve uzun sure tok tutan gıdalar ile birlikte önerileri…

Nişantaşı ziyafet bayramı

Nişantaşı ziyafet bayramı

Üç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.

11.03.2011Kelebek

Yazar Sonuçları

Balkabağının mucizeleri

Ekimin en turuncu rengi balkabağı tüm neşesiyle gülümsüyor. Balkabağı deyince sadece kabak tatlısı akla gelmesin. Çorbasından böreğine, kekinden zeytinyağlısına, pilavından ekmeğine salatasına... Balkabağı ile birleşince ortaya çıkan ve damakları şenlendiren lezzetler neler mi?

17.10.2019

İstanbul’da keşifler bitmez...

Yeme-içme dünyamızın merkez üssü İstanbul’da yeni açılan yerlerin hızına yetişmek kolay değil. Kültür sanat, sosyal sorumluluk projeleri de bir o kadar çok. Önümüzde 9 günlük tatil var. Bugün kentte kalanlar ve İstanbul’a gelecekler için gittiğim yerler ve yapmaya değer bulduğum etkinliklerden kısaca söz etmek istiyorum.

25.05.2019

Gribe karşı etkili kış meyve ve sebzeleri

Bu meyve ve sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin. Grip ve soğuk algınlığında mutlu sona erişin!!

24.01.2018

Ev işi nezle-grip çözümleri

Dün de altını çizdiğimiz gibi bu yıl nezle-grip sezonu biraz sert ve yoğun geçiyor. Bunda iklim değişikliği ve gerçek yüzünü hâlâ bir türlü göstermeyen o eski kışların yokluğunun da rolü olmalı. Başka? Tabii ki daha pek çok sebep var. Mesela çocuklar evde, sokakta, sinemalarda kaptıkları virüsleri birbirlerine bulaştırıyor. Sonra da o virüsler çocuklarla tekrar eve geliyor. Neticede çocukları anne-babaların nezle-grip atakları izliyor.

12.01.2018

Meyve sebze fiyatları

Haberlerde mutlaka meyve ve sebzelerin fiyatlarındaki aşırı artış konu ediliyor. Domates anormal pahalı deniyor. Pazarcıya mikrofon tutuluyor, o da “Evet, bize de gelişi çok pahalı zaten” diyor. Hemen ardından vatandaşa mikrofon tutuluyor, “Mahvolduk, bu ne anormal fiyat! Domates alamayacak mıyız?” diye isyan ediyor.

14.12.2017

Kıyı kıyı lezzetli karadeniz

Bu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.

21.08.2017

Lezzet düşkünleri

Fast food mu slow food mu?

21.05.2017

Alkali beslenmeye evet diyete hayır

Bedenimizin mükemmel hatta olağanüstü bir “asit tamponlama” organizasyonu var.

9.05.2017

Haydi sofraya, soğutmayın çorbaları!

Bu köşeyi ilk haftadan beri şereflendirenler bunları zaten biliyorlar ama bilgisayarlarını yeni açmış olanlar için geçen bölümlerin özeti: 30'lu yaşlarındaki Sevin, hayatının takriben son 20 senesini kilo alıp vererek geçirmiş bir 'ruhu şişman'dır. Yapmadığı diyet, gitmediği spor salonu kalmayan Sevin, en son 2 yıl önce yine böyle bir kilo verme girişiminde bulunur. Ancak bu kez işin felsefesine de girer. Hedef kilo vermekten çıkar, sağlıklı beslenmeye dönüşür. Bu esnada çevresindekiler de ondan sürekli tavsiye istemeye başlamışlardır. Kendi sorunlarının aslında birçok kişinin de sorunu olduğunu fark eden kahramanımız, yaşadıklarından ve araştırdıklarından öğrendiklerini yazıya dökmeye karar verir ve olaylar gelişir...

6.03.2017

Ne yemediğimiz daha önemli

“Neleri yersem daha sağlıklı kalırım?” düşüncesi eksik bir yaklaşımdır. Söz konusu sağlık olduğunda nelerin yeneceği kadar, nelerin yenmemesi gerektiğini de bilmek gerekir.

14.02.2017

Yeni yılda neyi nasıl yiyeceğiz

Mademki her şeyin başı sağlık diyoruz, gelin yeni yıla girerken ilk adımları sağlıkta atalım. Şeffaf mönülerden paylaşımlı tabaklara çeşitlenen yoğurtlardan moraran sebzelere 2017’de yiyeceklerimiz...

25.12.2016

İki kentin ortak değeri

Ankaralılar ile İstanbullular arasında geçen, iki kentin kıyasına ilişkin sohbetler, kısa süre içinde sözlü münakaşaya evrilebiliyor.

5.11.2016

10 yeni trend

Beslenmenin de farklılaşan trendleri, zaman zaman moda haline gelebilen yeni tüketim kalıpları var. Bunların kimi akılcı, faydalı ve “olması gereken” şeyler. Kimi de geçici, anlamsız, zorlama kokan “yanlış” değişimler. Bu yazıyı beslenme seçimlerindeki değişimlerden bazılarına ve “en yenileri”, “en çok beğenilenleri”ne ayırdık. Buyurun...

26.05.2016

Neyi, ne zaman yemeli

Bize göre en sık işlenen beslenme günahlarından biri yanlış şeyleri yanlış zamanda yemektir. Özetle şu üç tavsiye kulağınıza küpe olsun.

15.01.2016

Bugün dersimiz çorba

Her alanda olduğu gibi beslenmede de kış hazırlıklarına başlamamız lazım. Bana göre kış beslenmesi demek her şeyden önce “çorba” demektir. Biz “çorba zengini” bir ülkeyiz. Peki neden çorba ve hangi çorbalar? Buyurun...

20.11.2015

Performans artıran 10 süper besin

İster yemek sofrasında, ister atıştırmalarımızda önceliğimiz “karnımızı doyurmak!” oluyor.

28.10.2015

Büyük derbi: Karalahana balkabağına karşı

İki farklı sebze, iki farklı tarz. Karadeniz’in gururu karalahana ve Akdeniz harikası balkabağı kışın mutfakları şenlendiren ürünler. İkisini kullanabileceğiniz iki tarifle mevsimin hakkını verelim.

29.11.2014

O son 4 kiloyu almayacaktınız! (Telaş yok, geri vereceksiniz!)

Yaz kapıda! Mayolu, şortlu, tiril tiril günlere resmi olarak iki hafta kaldı. Ben de bir an önce Türkiye’ye gelip kendimi Ege’nin masmavi sularına atmak için gün sayıyorum.

10.05.2014

Mengen’in tadı eski garajlarda

Ankara’nın iki saat uzağındaki lezzetli komşusu Bolu’nun Mengen ilçesinde yetişen ustalarının namını duymayan yoktur.

11.11.2013

Daha çok balkabağı tüketmeli

Birkaç hafta önce bu köşede sebze-meyve ayrımını anlatmaya çalışmış ve kısaca çekirdeği olanların meyve olarak isimlendirilmesi gerektiğini belirtmiştik.

16.09.2013

Diyetinizden brokoliyi eksik etmeyin!

Kilo vermek isteyenlerin iştahını kapatacak besinler…

4.03.2013

Kilolu gençler

Kilo fazlalığı sorunu, çocuk ve gençlerimizin önemli problemlerinden biri oldu. Özellikle okul çağındaki çocuk ve gençlerin çoğu ya fazla kilolu ya da şişman. Onları dikkatle izlemek, beslenme ve aktivite problemlerine evde de okulda da yeni çözümler üretmek zorundayız.

22.11.2012

Pancarın e hali, de hali, den hali

Pancar turşusunu hamburger arasına marulla yerleştirmeyi düşündünüz mü hiç? Veya pancarlı yoğurt yapmayı? Şiddetle tavsiye ederim. Pancar ıspanak ailesinden kırmızılığıyla ortalığı karıştıran bir kök. Tatlı, acı ve topraksı tatları barındırması ve cazip renkleriyle çiğken ayrı, pişmiş ayrı baş döndürüyor

17.02.2012

Güven veren kaşık gurur veren tencere

Hazır hâlâ Yerli Mallar Haftası’ndayken, bu hafta bize ait zanaatlardan bahsedeceğim: Fırın ve mangala aynı anda sahipmiş hissi uyandıran dökme demir tencere. Yemek karıştırıken garip bir güven veren şimşir. Elimizin uzantısı Sürmene bıçakları ve benzersiz bakır tavalar... Bu zanaatların yok olmasını engellerken, Çin yapımı ürünlerin zararlarından da korunacaksınız .

16.12.2011

Eskisi gibi lezzetli tavuklar buldum

Pespembe, budunu göğsünden kolay kolay ayırt edemeyeceğiniz fabrikasyon tavuklardan uzun süredir mustaripiz, ya da olduğumuzu düşünüyorum.

22.01.2010